Τιερί Μιγκλέρ: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο σπουδαίος Γάλλος σχεδιαστής
Designers

Τιερί Μιγκλέρ: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο σπουδαίος Γάλλος σχεδιαστής

Σε ηλικία  73 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο σπουδαίος Γάλλος σχεδιαστής Τιερί Μιγκλέρ

Ο Γάλλος δημιουργός Τιερί Μιγκλέρ, ο οποίος μεσουράνησε τη δεκαετία του 1980, απεβίωσε πέθανε από «φυσικά» αίτια, όπως ενημέρωσε ο πράκτοράς του, ο Ζαν-Μπατίστ Ρουζό, το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Με απέραντη θλίψη πρέπει να σας ενημερώσουμε για τον θάνατο του Μανφρέντ Τιερί Μιγκλέρ, ο οποίος επήλθε την Κυριακή 23η Ιανουαρίου 2022», ανέφερε εξάλλου ο ίδιος σε ανακοίνωσή του στον επίσημο λογαριασμό του Γάλλου μόδιστρου στο Facebook.

Ποιος ήταν ο Τιερί Μιγκλέρ

Ο Thierry Mugler γεννήθηκε στις21 Δεκεμβρίου 1948 στο Στρασβούργο. Είναι στυλίστας, σχεδιαστής ρούχων και αρωμάτων καθώς και σκηνοθέτης και φωτογράφος.

Τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, ο Thierry Mugler απέκτησε διεθνή φήμη και οι συλλογές του γνώρισαν εμπορική επιτυχία. Μετά από πρόσκληση του Chambre Syndicale de La Haute Couture , δημιούργησε την πρώτη του συλλογή τη δεκαετία του 1990 ως «γκεστ μέλος» της Υψηλής Ραπτικής. Τότε ήταν ένας από τους δημιουργούς της δεκαετίας του 1990 που ανέβασαν τη μόδα στην βαθμίδα της εικαστικής τέχνης, οι δημιουργίες του ισοδυναμούσαν με τις επιδείξεις μόδας του , οι οποίες είχαν σχεδιαστεί ως σόου από μόνες τους.

Το 1989, σχεδίασε τα κοστούμια για την πρώτη περιοδεία της Mylène Farmer και συνεργάστηκε ξανά με την τραγουδίστρια τη δεκαετία του 1990 για μερικά από τα κλιπ της. Αρνήθηκε να σχεδιάσει τα κοστούμια για την ταινία Cotton Club του Φράνσις Φορντ Κόπολα ή του Μάικλ Τζάκσον για την επικίνδυνη περιοδεία του, όπως και οι προτάσεις της Μαντόνα ή του Μπέρναρντ Αρνό.

Το 1992, ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση των αρωμάτων Mugler και στη συνέχεια διαχωρίστηκε από την ραπτική.

Το 2019, μετά από 20 χρόνια χωρίς να έχει δημιουργήσει ένα νέο κομμάτι, σχεδίασε το φόρεμα που φορούσε η Kim Kardashian στο Met Gala , επηρεασμένος από κομμάτια αρχείου που απηχούν την αναδρομική έκθεση Mugler στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved