Αντουανέτα Ροντοπούλου: Έφυγε από τη ζωή η ιέρεια του μόντελινγκ
PHOTOS

Αντουανέτα Ροντοπούλου: Έφυγε από τη ζωή η ιέρεια του μόντελινγκ

«Έφυγε» ξεχασμένη η γυναίκα που δημιούργησε το μόντελινγκ στην Ελλάδα μέσα από τη διάσημη σχολή της, από την οποία πέρασαν θρυλικά μανεκέν, αλλά και η Κορίνα Τσοπέη.

Η Αντουανέτα Ροντοπούλου ταξίδεψε για τη γειτονιά των αγγέλων την περασμένη Τετάρτη, σε ηλικία 88 χρόνων, και στην κηδεία της την Παρασκευή από το Α' Νεκροταφείο βρέθηκαν ελάχιστα άτομα. Μεταξύ αυτών-σύμφωνα με την espresso- ήταν και η Βένη Καρατζαφέρη, σύζυγος του προέδρου του ΛΑΟΣ, καθώς η εκλιπούσα ήταν αυτή που έγινε η αφορμή για να γνωριστεί, να ερωτευτεί και να παντρευτεί το ζεύγος Καρατζαφέρη!

Η Αντουανέτα Ροντοπούλου ξεκίνησε ως μανεκέν και λίγα χρόνια μετά τη στέψη της στα καλλιστεία -έγινε Μις Ελλάς το 1953- και τον γάμο της με τον γνωστό δημοσιογράφο και παρουσιαστή Χρήστο Οικονόμου δημιούργησε μία από τις καλύτερες σχολές μανεκέν της χώρας μας, ενώ στη συνέχεια άνοιξε τη δική της μπουτίκ με ό,τι πιο chic κυκλοφορούσε στα σαλόνια της μόδας.

Η λαμπρή καριέρα της είναι συνυφασμένη με τον λατρεμένο σύζυγό της, με τον οποίο έζησαν μαζί 60 και πλέον χρόνια, αφού εκείνος ήταν πάντα στο πλευρό της, μέχρι το 2011 που έφυγε από τη ζωή!

Από τα «θρανία» της διάσημης σχολής μανεκέν Ροντοπούλου έχουν περάσει πάρα πολλά κορίτσια, τα οποία λίγα χρόνια αργότερα έγιναν μεγάλα ονόματα στο μόντελινγκ. Μεταξύ αυτών, η μοναδική Ελληνίδα Μις Υφήλιος Κορίνα Τσοπέη.

«Το πραγματικό όνομα της Τσοπέη είναι Κυριακή, Κούλα την έλεγαν οι δικοί της. Τη “βάφτισα” Κορίνα και θα πρέπει να πω ότι τη στήριξα πολύ για να εκλεγεί Σταρ Ελλάς, αφού κάποιοι δεν την πίστευαν και τόσο πολύ» αποκάλυψε το 2011 στη συνέντευξή της στην «Espresso» η Ροντοπούλου, χωρίς να κρύψει το παράπονό της ότι η Ελληνίδα Μις Υφήλιος δεν αναγνώρισε και τόσο πολύ τη βοήθειά της.

GALLERY