Ιάσων Λάιος: «Η κρίση της Ελλάδας πλήττει και τη μόδα»
Models

Ιάσων Λάιος: «Η κρίση της Ελλάδας πλήττει και τη μόδα»

Με όνομα και επώνυμο που παραπέμπουν κατευθείαν στην αρχαία Ελλάδα, αλλά και ομορφιά που σπανίζει ο Ιάσων Λάιος έχει καταφέρει να κάνει αρκετά πράγματα στον χώρο της μόδας.

Είναι μόλις 20 ετών και ήρθε στην Αθήνα από τη Μάνη, πριν από δύο χρόνια. Όπως διηγείται ο Ιάσων Λάιος, «ένας γνωστός φωτογράφος ήταν αυτός που με εντόπισε πρώτος, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, και μου έκανε πρόταση να ασχοληθώ με τη μόδα. Χωρίς να το πολυσκεφτώ, είπα ότι κάτι τέτοιο θα με ενδιέφερε και κάπως έτσι βρέθηκα να κάνω τις πρώτες μου φωτογραφήσεις» τόνισε στο Πρώτο Θέμα.
Παράλληλα με τα πρώτα του βήματα στο μόντελινγκ, ο Ιάσων Λάιος φοίτησε στο ΤΕΦΑΑ και είχε όνειρο ζωής να γίνει γυμναστής. «Η μόδα με αποπροσανατόλισε από τον αρχικό στόχο και έπεσα με τα μούτρα σε μια δουλειά που, αν μη τι άλλο, είναι συναρπαστική. Ξαφνικά βρίσκομαι να προβάρω ρούχα, να ζω ανάμεσα σε εμπνευσμένους σχεδιαστές και μεγάλους οίκους... Η μόδα είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι».
Ενάμιση χρόνο μετά το ντεμπούτο του στον χώρο, ο Ιάσων θα καταφέρει να επιδείξει το αρρενωπό του κάλλος και εκτός συνόρων. «Η κρίση της Ελλάδας πλήττει και τη μόδα», παρατηρεί, εξηγώντας ότι «οι περισσότεροι συνάδελφοί μου επιθυμούν να μη μετοικήσουν στο εξωτερικό, αλλά να ζήσουν και να εργαστούν στην πατρίδα μας. Δυστυχώς, εγώ αναγκάστηκα να αναζητήσω την τύχη μου εκτός Ελλάδας εφόσον το ελληνικό fashion design περνά τεράστια κρίση. Οι σημαντικότερες δουλειές που γίνονται είναι κάποιες μεμονωμένες προσπάθειες και το Athens Xclusive Designers Week. Πέραν τούτου, υπάρχει μόνο το χάος».
Στη Γαλλία ο Ιάσων ανέλαβε ρόλο κεντρικού προσώπου στα editorial των μεγαλύτερων περιοδικών μόδας όπως τα «Coitus Magazine», «Vogue» και «Voici». Επίσης, έλαβε μέρος σε κάποια δοκιμαστικά που έκανε ο οίκος Dior προκειμένου να ανακαλύψει μοντέλα για τις προσεχείς κολεξιόν του. Ο Ιάσων έμεινε ενθουσιασμένος από την εμπειρία: «Στο Παρίσι, θες δεν θες, παίρνεις το χρίσμα του επαγγελματία. Δουλεύεις πολλές ώρες, από το πρωί ως το βράδυ, με τους καλύτερους του χώρου. Υπάρχει συνέπεια, στρατηγική, πειθαρχία και φυσικά προσπάθεια να ανεβαίνει ο πήχης όλο και πιο ψηλά, με στόχο να γίνεσαι κάθε μέρα και καλύτερος». Μετά το Παρίσι ακολούθησε η Μαδρίτη, στην οποία και έμεινε περίπου έναν μήνα.
Εκεί ο Ιάσων Λάιος συνεργάστηκε με τους περισσότερους οίκους μόδας, συμμετέχοντας είτε σε επιδείξεις στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας, είτε σε φωτογραφήσεις για περιοδικά όπως το «10» και το «Icon».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved