Πασίγνωστο πρώην μοντέλο συμβάλλει στην αναπαλαίωση Ιερού Ναού στο Κάιρο!
Models

Πασίγνωστο πρώην μοντέλο συμβάλλει στην αναπαλαίωση Ιερού Ναού στο Κάιρο!

Υπήρξε ένα από τα πιο γνωστά male models στην Ελλάδα. Και όχι άδικα αφού κατά κοινή ομολογία ήταν και παραμένει πολύ όμορφος κι εντυπωσιακός άντρας.

Δεν είναι τυχαίο που κέρδισε τον τίτλο του ωραιότερου άντρα του κόσμου και από εκεί ξεκίνησε μια μεγάλη καριέρα στον χώρο του modeling. Ο Νίκος Παπαδάκης όμως είναι πολύ περισσότερα από απλά ένας ωραίος άντρας. Είναι κι ένας ταλαντούχος αγιογράφος που ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια σχεδόν αποκλειστικά με το επάγγελμα, τόσο δημιουργώντας αγιογραφίες, όσο και συντηρώντας αγιογραφίες άλλων δημιουργών. Και αυτό το διάστημα βρίσκεται στο Κάιρο μαζί με συνεργάτες του προκειμένου να ολοκληρώσουν την τελευταία φάση της αναπαλαίωσης του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου εκεί.
Στο παλαιό Κάιρο, στην περιοχή Margirgis (παράφραση του Αϊ Γιώργη στα αραβικά), βρίσκεται ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου που ανήκει στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.
Πρόκειται για ροτόντα χτισμένη στις αρχές του 20ού αιώνα, ιστορημένη από τον ζωγράφο Κωνσταντίνο Παρθένη. Η ροτόντα εδράζεται επάνω σε έναν εντυπωσιακά διατηρημένο τριώροφο ρωμαϊκό πύργο κυκλικής κάτοψης που χρονολογείται τον 1ο αιώνα μ.Χ.
Η αναπαλαίωση και αναστήλωσή του κρίθηκε αναγκαία καθώς το μνημείο παρουσίαζε σύνθετα προβλήματα, όπως ρηγματώσεις και καθιζήσεις που είχαν αντιμετωπιστεί αποσπασματικά παλαιότερα.
Το συλλογικό αυτό έργο αρχαιολόγων, μηχανικών, αρχιτεκτόνων και συντηρητών περιλάμβανε εργασίες στερέωσης και αναστήλωσης του ρωμαϊκού πύργου, του νεότερου ναού, καθώς και συντήρηση των αγιογραφιών του Κωνσταντίνου Παρθένη. Αυτή την συντήρηση ανέλαβε η ομάδα στην οποία συμμετέχει ο Νίκος Παπαδάκης και αυτές τις μέρες βρίσκονται στο Κάιρο, τοποθετώντας σωστά τις αναπαλαιωμένες εικόνες και τα κειμήλια του Ιερού Ναού για να είναι όλα έτοιμα για τα λαμπερά εγκαίνια που ετοιμάζονται.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved