Σάλος με τα μοντέλα που φωτογραφίζονται ως… μετανάστριες
Models

Σάλος με τα μοντέλα που φωτογραφίζονται ως… μετανάστριες

Σάλος έχει προκληθεί με τα μοντέλα που φωτογραφίζονται ως… μετανάστριες με αφορμή το… μεταναστευτικό κύμα των Σύριων προσφύγων. 

«Πολλοί έπιασαν το νόημα της φωτογράφισης, άλλοι τις βρήκαν προσβλητικές αλλά εγώ δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν απλά να αναδείξω την πολυπλοκότητα του προβλήματος», λέει ο φωτογράφος Norbert Baksa.

O Norbert Baksa έπειτα από τις αντιδράσεις επιχείρησε να υπερασπιστεί το έργο του: «Συνήθως αρνούμαι να ασχοληθώ με πολιτικά ζητήματα αλλά η δεδομένη κατάσταση επιδρά στην καθημερινότητα σχεδόν ολόκληρης της Ουγγαρίας. Όσον αφορά τις αντιδράσεις ήλπιζα ότι οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν ότι η κατάσταση είναι περίπλοκη και θα καταλάβουν ότι οι πληροφορίες που λαμβάνουν καθημερινά είναι μεροληπτικές».

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως οι άνθρωποι μπορούν να λάβουν σαφή θέση (υπέρ ή κατά) ενώ έχουμε πλημμυρίσει με αντιφατικές πληροφορίες μέσω των ΜΜΕ, έτσι ώστε κανείς να μην έχει εκτεταμένη γνώση για την κατάσταση στο σύνολό της. Αυτό ακριβώς είναι αυτό που θέλουμε να απεικονίσουμε: βλέπεις μια γυναίκα που υποφέρει, η οποία είναι όμορφη και παρά την κατάστασή της, έχει μερικά κομμάτια υψηλής ποιότητας όπως ρούχα και ένα smartphone»

«Ευτυχώς πολλοί άνθρωποι έχουν πιάσει το νόημα της φωτογράφισης και την εκτίμησαν. Από την άλλη πλευρά, αρκετοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν χωρίς όμως να προσπαθήσουν να καταλάβουν το νόημα του μηνύματος. Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκουν προσβλητικές τις φωτογραφίες, χωρίς να θέλω όμως εγώ να προσβάλω κανέναν αλλά προσπαθώ να επιστήσω την προσοχή πάνω στην πολυπλοκότητα του προβλήματος αυτών των ανθρώπων. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, κάναμε ότι καλύτερο για να σεβαστούμε την πίστη του λαού τους και να μην ξεπεράσουμε τα όρια».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved