Πρώην μοντέλο πάλεψε με τον καρκίνο και τον νίκησε!
Models

Πρώην μοντέλο πάλεψε με τον καρκίνο και τον νίκησε!

Πάλεψε με τον καρκίνο και τον... γονάτισε!

Το πρώην μοντέλο και νυν επιχειρηματίας Νένα Σελαλματζίδου μίλα στην «Espresso» για τον αγώνα που έδωσε, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τη νόσο, αλλά και την απόφαση της να δημοσιοποιήσει όσα πέρασε

«Δεν φοβήθηκα λεπτό, δεν ξέρω γιατί. Το μόνο που σκέφτηκα είναι ότι εγώ τα παιδιά μου τα έκανα για να τα μεγαλώσω, όχι για να έρθεις εσύ και να με εμποδίσεις» δηλώνει η όμορφη Νένα, που κατάγεται από τις Σέρρες. Ο καρκίνος χτύπησε την πόρτα της τα περασμένα Χριστούγεννα. «Ύστερα από ψηλάφηση στο στήθος, την οποία συνήθιζα να κάνω τακτικά -χωρίς να έχω κάποιο ιστορικό, έπιασα δύο μικρούς όγκους, που με ανησύχησαν. Τον έναν τον είχα περισσότερο καιρό και πίστευα ότι ήταν από τον θηλασμό, γιατί θήάσα για δύο χρόνια τη μικρή κόρη μου. Ο δεύτερος, ο οποίος ήταν προς τη μασχάλη, με ανησύχησε περισσότερο» περιγράφει η Νένα, η οποίο επισκέφτηκε μαστολόγο για υπέρηχο, ωστόσο, επειδή το αποτέλεσμα δεν ήταν ξεκάθαρο, έγινε βιοψία.

«Όταν με πήραν, μου είπαν ότι ναι μεν ήταν καρκίνος του μαστού, αλλά σε αρχικό στάδια. Απλές κουβέντες, που τράνταξαν τα αυτιά μου. Προσπάθησα να σημειώσω τα ονόματα ογκολόγων που μου έλεγε ο γιατρός και, όταν κλείσαμε, το μόνο που είχα γράψει ήταν η λέξη "καρκίνος"» λέει και τονίζει ότι την επόμενη ημέρα την περίμεναν στο Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης».

Τον Ιανουάριο άρχισε χημειοθεραπείες, ενώ ακολούθησαν ακτινοβολίες. Δίπλα της είχε τον άνδρα της, τα παιδιά της τα οποία, όπως λέει, ωρίμασαν μέσα από αυτή την περιπέτεια, τους δικούς της ανθρώπους, φίλους. «Στον αγώνα με τις θεραπείες, όμως, είσαι εσύ και το σώμα σου» επισημαίνει.

Το ταξίδι αυτό κράτησε επτά ολόκληρους μήνες, ωστόσο η Νένα δημοσιοποίησε τη μάχη που έσωσε, θέλοντας να βοηθήσει όσους νοσούν, αλλά και να παρακινήσει όλους τους άλλους ώστε να εξετάζονται.

«Εμείς που νοσήσαμε νιώθουμε πιο πολύ ο ένας τον άλλον, βλέπουμε με τα ίδια μάπα. Νιώθω λιγάκι περήφανη που μπόρεσα να δώσω λίγη από τη θετική σκέψη μου σε όλους αυτούς που περνούν δύσκολα, να τους πω ότι δεν μασάμε, είναι και το μότο μου! Δεν τα παρατάμε, δεν λυγίζουμε, αλλά και να βάλω σε σκέψεις τους υπολοίπους, που δεν τους περνά καν από το μυαλό. Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές», υποστηρίζει.

«Οσοι βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις τους προτρέπω να πιστέψουν στον εαυτό τους και τον θεό, να έχουν καλή ψυχολογία, που είναι το παν. Να βγαίνουν, να κάνουν πράγματα που τους; ευχαριστούν και να ξέρουν ότι οι θεραπείες θα τελειώσουν και πως θα ορθοποδήσουν ξανά. Όσο για τους δικούς τους ανθρώπους, να είναι παρόντες. Σας χρειαζόμαστε όσο τίποτα» καταλήγει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved