Ηλιάνα Παπαγεωργίου: «Στην Ευρώπη πλασάρονται πρότυπα με τα οποία η μέση γυναίκα δεν ταυτίζεται»
Models

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: «Στην Ευρώπη πλασάρονται πρότυπα με τα οποία η μέση γυναίκα δεν ταυτίζεται»

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου είναι μια από τους κριτές του «GNTM».

Το μοντέλο που κάνει καριέρα στο εξωτερικό, γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να διαθέτει μια κοπέλα για να γίνει μοντέλο. Μάλιστα, είναι υπέρ του μοντέλου plus size, αφού δεν έχουν όλες οι γυναίκες τις αναλογίες μοντέλων.

Έρχομαι στο πρόγραμμα. Πολλοί σχολιάζουν πως τα pre casting έχουν έντονο το στοιχείο του ριάλιτι. Σε ένα πραγματικό casting μόδας κάποιες από τις περιπτώσεις που είδαμε είχαν έστω, και μία πιθανότητα να πάρουν τη δουλειά;

«Όχι. Η μόδα όπως είναι σήμερα στην Ελλάδα, έχει ξεκάθαρα βάση το παλιό μοντέλο. Ψηλό κορίτσι με συγκεκριμένες αναλογίες, φυσικά χαρακτηριστικά. Προτιμούν, λοιπόν περισσότερο ξένες κοπέλες. Αυτό το μήνυμα προσπαθούμε να περάσουμε εμείς: ότι η μόδα αλλάζει και μπορούν κορίτσια με διαφορετικά χαρακτηριστικά προσώπου και άλλο σωματότυπο να δουλέψουν. Αλλά πρέπει να πληρούν και άλλα κριτήρια. Να βγάζουν μια προσωπικότητα μια λάμψη στον φακό. Ή ενδεχομένως να μην έχουν τη λάμψη, αλλά να διαθέτουν τη σπίθα που θα πείσει τον καταναλωτή να αγοράσει το ρούχο»

Οπότε κάποιες προκρίσεις κοριτσιών έγιναν για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του τηλεοπτικού προγράμματος;

«Όχι. Έγιναν για να εξυπηρετήσουν τη λογική που εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε στη μόδα. Γιατί μια κοπέλα λίγο κοντούλα ή με παραπανίσια κιλά να μην έχει τη δυνατότητα να δει σε ένα περιοδικό ένα ρούχο στο νούμερο της; Γιατί να βλέπει πάντα μια δίμετρη κοπέλα με φοβερές αναλογίες και να προσπαθεί να φανταστεί τον εαυτό της μέσα στο ρούχο; Στην Αμερική που δουλεύω εγώ υπάρχει η διαφορετικότητα. Στην Ευρώπη πλασάρονται πρότυπα με τα οποία η μέση γυναίκα δεν ταυτίζεται»

Δηλαδή, κορίτσια που ήδη πέρασαν έχουν τη δυνατότητα καριέρας;

«Όσες πέρασαν, ναι. Αλλά θα δούμε πώς θα κινηθούν μπροστά στον φακό και στην τηλεοπτική κάμερα προσεχώς»

Μα υπάρχει βιομηχανία μόδας στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή;

«Θεωρώ πως ξεκινά τώρα. Και πρέπει να μπουν σωστές βάσεις»

Δηλαδή η Ξανθή, που είναι ένα plus size μοντέλο, μπορεί να δουλέψει;

«Ναι, μπορεί. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν ήδη γραφεία που δουλεύουν με plus size μοντέλα. Στην Ελλάδα πολλά κορίτσια δεν έχουν γίνει ποτέ εξώφυλλα σε περιοδικά μόδας μόνο και μόνο γιατί είναι Ελληνίδες. Και αναγκαστικά μεταναστεύουν στο εξωτερικό» εξήγησε στο tvέθνος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved