H συγκλονιστική ιστορία της Μις Ελλάς 1988 – Έμεινε καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι
Models

H συγκλονιστική ιστορία της Μις Ελλάς 1988 – Έμεινε καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι

Αποκαλύπτοντας πως «χτυπήθηκε» από την νόσο του Bell (πάρεση) κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της, η Σύλβια Αντωνάρου αναγκάστηκε να μείνει καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο για δύο χρόνια.

Μιλώντας για την νόσο που τη «χτύπησε» πριν από 15 χρόνια και από την οποίο έχει νοσήσει και η Αντζελίνα Τζολί, η Μις Ελλάς 1988 αποκάλυψε πως λόγω αυτής αναγκάστηκε να διακόψει την εγκυμοσύνη της στον έκτο μήνα.

«Έχω κάτσει στο αμαξίδιο, ήμουν κλινήρης για αρκετό διάστημα. Δεκαπέντε χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης μου. Έχω γεννήσει 5 παιδιά, όχι 2, την Κατερίνα και τον Αντώνη. Απλά έχουν μεσολαβήσει τρεις αποβολές. Η τρίτη αποβολή ήταν και η πιο σημαντική για μένα γιατί ήταν και το αποτέλεσμα του ότι παρέμεινα στο κρεβάτι για ένα μεγάλο διάστημα». Η πρώην Μις Ελλάς που πλέον είναι υγιής πρόσθεσε πως λόγω της νόσου χρειάστηκε να μείνει στο κρεβάτι εννέα μήνες.

«Έπαθα πάρεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και στον έκτο μήνα έπρεπε να κάνω διακοπή. Το έμβρυο πάτησε λίγο ψηλά και νέκρωσε τη δεξιά πλευρά με αποτέλεσμα να δημιουργήσει πάρεση ολικής δεξιάς πλευράς. Είχα μετατόπιση της λεκάνης, μια κύρτωση της αριστερής πλευράς, χρειάστηκε να μείνω εννέα μήνες στο κρεβάτι. Ξεκίνησα φαρμακευτική αγωγή, κέντρο αποκατάστασης», εξήγησε.

Το 1993, η Σύλβια Αντωνάρου παντρεύτηκε τον γόνο καλής οικογένειας Νίκο Πιπέρογλου, με τον οποίο απέκτησε μια κόρη, την Κατερίνα, όμως λίγα χρόνια μετά πήραν .διαζύγιο. Αργότερα, το όμορφο μοντέλο έκανε τον δεύτερο γάμο του, με τον επιχειρηματία Αργύρη Οικονόμου. Όλα ήταν υπέροχα και η ευτυχία τους μεγάλη, όταν η 29χρονη τότε Σύλβια έμεινε έγκυος. Στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της άρχισε να μην αισθάνεται καλά. Ένιωθε δυνατούς πόνους στην πλάτη και, έβλεπε το σώμα της να παίρνει μια κλίση προς τα δεξιά. Οι θεράποντες γιατροί που την εξέτασαν διέγνωσαν «πάρεση» και προχώρησαν άμεσα σε αναγκαστική διακοπή της κύησης. Της πήραν το μωρό για να σώσουν τη σπονδυλική στήλη, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι όσα θα ακολουθούσαν θα ήταν χειρότερα.

«Πάρεση. Ήταν μια άγνωστη λέξη για μένα. "Αφορά τη μερική ή πλήρη απώλεια της εκούσιας κίνησης της αντίστοιχης μυϊκής ομάδας που καλύπτει το νεύρο" μου εξήγησαν στο νοσοκομείο. Αντε να καταλάβω τι ήθελαν να πουν» διηγήθηκε πολλά χρόνια μετά η ίδια.

Το χειρουργείο πήγε καλά. «Έπρεπε, όμως, να μάθω να περπατάω από την αρχή. Στάθηκα όρθια ύστερα από έναν χρόνο» εξομολογήθηκε. Αυτό ήταν το μεγάλο μυστικό της Σύλβιας Αντωνάρου, που κράτησε για 15 χρόνια μέσα της και αποκάλυψε τελικά, επιθυμώντας, όπως είπε, να δώσει δύναμη και κουράγιο σε ασθενείς, αλλά και να προσφέρει όπου και, όπως μπορεί σε ιδρύματα και κλινικές.

«Μία μέρα πριν από το χειρουργείο, παρακάλεσα τον θεό να με προσέχει. Του ζήτησα να βάλει το χέρι Του και να με ευλογήσει. Και το θαύμα έγινε. Σήμερα είμαι όρθια και περπατώ. Νίκησα με τη βοήθεια Του τη ζωή. Υποσχέθηκα τότε στον εαυτό μου να μείνω με τη σειρά μου κοντά σε ανθρώπους που με χρειάζονται, να βοηθάω με όποιον τρόπο μπορώ και να στέκομαι δίπλα τους», είπε η πρώην εστεμμένη στην εκπομπή Πάμε Πακέτο

Πηγή: Ciao

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved