Ηλίας Αβαντήρας: Ο κρεοπώλης που μεσουρανεί στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας μιλά για όλα (pics)
Models

Ηλίας Αβαντήρας: Ο κρεοπώλης που μεσουρανεί στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας μιλά για όλα (pics)

Κι όμως για τον Ηλία Αβαντήρα το όνειρο έγινε πραγματικότητα και αυτός ο νέος αποτελεί απόδειξη ότι όλα είναι δυνατά αν το επιθυμούμε.

Δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία έξι χρονιά που ο Ηλίας Αβαντήρας επισκέπτεται τη Νέα Υόρ­κη με σκοπό να δημιουργήσει τις συνθήκες που θα του επέτρεπαν να την αποκαλεί «σπίτι». Είναι όμως σίγουρα η τελευταία, αφού οι κόποι του, η αισιό­δοξη στάση του και η επιμονή του φαίνεται πως ευδοκίμησαν.

«Τις πρώτες τρεις φορές που επιχεί­ρησα να μετοικήσω στις ΗΠΑ αντιμετώπιζα δυ­σκολίες. Έκανα δουλειές αλλά σε μια διεθνή αγορά με τέτοιον ανταγωνισμό είναι εξαιρετικά δύσκολο να επικρατήσεις. Δεν το έβαλα κάτω όμως. Είχα πεισμώσει. Με προσπάθεια και επιμονή ήρθαν τα επιθυμητά αποτελέσματα», αποκαλύπτει χωρίς δισταγμό στο «Gala», από τη Νέα Υόρκη όπου πλέον ζει.

Πρόσφατα, ο «Έλληνας θεός», όπως τον αποκαλούν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έγινε το πρό­σωπο της διεθνούς καμπάνιας της Gap. Ένα αφι­έρωμα στο extra τεύχος της αμερικανικής «Vogue» έλυσε κάθε απορία για το ποιος είναι ο Έλληνας «Άδωνις» με τους ανάγλυφους μυς και το λάγνο βλέμμα που ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία ως κρεοπώλης προτού καταλήξει να ποζάρει με άνεση στα studio των σημαντικότερων φωτογράφων της βιομηχανίας της μόδας.

Ηλίας Αβαντήρας
Ηλίας Αβαντήρας


«Δεν έκρυψα ποτέ, ούτε στην Ελλάδα ούτε εδώ, ότι η δεύτερη μου δουλειά είναι κρεοπώλης. Είναι μια δου­λειά που μου άρεσε και δεν ντρέπομαι γι' αυτή. Δια­τηρώ ακόμη το κρεοπωλείο μου στην Αθήνα, αν και τώρα πια μου το δουλεύουν υπάλληλοι. Οι ξένοι μόλις ανακαλύπτουν και τη δεύτερη επαγγελματική μου ιδιότητα δείχνουν έκπληξη αλλά και θαυμασμό. Πόσα μοντέλα μπορεί να υπάρχουν, άλλωστε, που είναι ταυτόχρονα και επαγγελματίες χασάπηδες;» λέει γελώ­ ντας.

Αυτή την εποχή η εικόνα του Ηλία Αβαντήρας όπως πλέον συστήνεται, αφού το πραγματικό του όνομα, το Αβασκαντήρας, ήταν δύσκολο για τους casting directors των μεγάλων οίκων, βρίσκεται παντού: σε σελίδες περιοδικών, σας στάσεις λεωφορείων, σε αφί­σες στους δρόμους...

«Όταν κάνεις μια διεθνή καμπά­νια αυτό συμβαίνει. Η Gap μου άνοιξε την πόρτα για καλές δουλειές στην Αμερική. Με το που κυκλοφόρησε η δουλειά μου το πρακτορείο μου άρχισε να δέχεται πληθώρα προτάσεων και πηγαίνω συνεχώς σε casting».

Ο Ηλίας Αβαντήρας νιώθει πλέον πλήρης και ευ­τυχής, αφού κατάφερε να μπορεί να ζει άνετα στη μητρόπολη της μόδας με τα χρήματα που αποκομί­ζει αποκλειστικά από το μόντελινγκ.

«Έχω νοικιάσει δικό μου σπίτι σε μια όμορφη γειτονιά της Νέας Υόρκης. Δεν έχω πλέον ανάγκη από κάποια άλλη πηγή εισοδήματος. Κερδίζω καλά χρήματα, αν και τα κασέ στους άνδρες δεν είναι αντίστοιχα των γυναικών σταρ. Σου επι­τρέπουν όμως να ζεις αξιοπρεπώς».

Το καθημερινό πρόγραμμα του είναι σχεδόν σπαρ­τιάτικο:

«Ξυπνάω σχετικά νωρίς, απολαμβάνω τον καφέ μου και την υπέροχη θέα της Νέας Υόρκης και όλη την ημέρα είμαι στον δρόμο για ης ανάγκες της δουλειάς. Έχω σχεδόν καθημερινά φωτογραφήσεις για καταλόγους, περιοδικά και καμπάνιες. Το βράδυ θα απολαύσω δείπνο μαζί με την παρέα μου σε κάποιο από τα μοδάτα στέκια της πόλης. Συνήθως, όμως, κοιμάμαι νωρίς. Αυτή την εποχή κάνω focus μόνο στη μόδα, η οποία αποτελεί και την προτεραι­ότητα μου».

Ηλίας Αβαντήρας
Ηλίας Αβαντήρας

Και όλα όσα ακούγονται για ξέφρενα parties στη Νέα Υόρκη, όπου μοντέλα πρωταγωνιστούν σε ιστορίες με sex, drugs και rock n’ roll.

«Υπάρχουν τα πάντα σε όλους τους χώρους. Εσύ επιλέγεις ποιον δρόμο θα διαλέξεις και με ποια ζωή θα είσαι ευτυχισμένος. Πέρα απ' όσα ακούγονται, πάντως, ο χώρος της μόδας είναι ένας χώρος που προσφέρεται για υπέροχες εμπειρίες και γνωριμία με ιδιαίτερα ενδιαφέροντες ανθρώπους».

Η Νέα Υόρκη προσφέρει μεγάλες επαγγελματικές ευκαιρίες και ο Ηλίας είναι αποφασισμένος να τις κυνηγήσει και να αξιοποιήσει κάθε επαφή που απο­κτά στο έπακρο.

«Με το που πάτησα αυτή τη φορά το πόδι μου στην Αμερική, λες και άνοιξαν οι δρόμοι. Ακριβώς πριν από την παγκόσμια καμπάνια της Gap είχα κάνει και την καμπάνια της Ροlο. Και τα δύο brands είναι ιδιαίτερα αγαπητά στους Αμερικανούς».

Κι όμως, παρά τη δημοτικότητα του, πριν από κάποια χρόνια το εντυπωσιακό μοντέλο δεν είχε την παρα­μικρή σχέση με τη μόδα και τον λαμπερό κόσμο της. Δεν είναι άλλωστε κάτι το σπάνιο καθώς πολλά μεγάλα ονόματα που μεσουρανούν στον χάρτη της παγκόσμιας μόδας ανακαλύφθηκαν από κάποιον scout εντελώς τυχαία. Σε παλαιότερη συνέντευξη του είχε δηλώσει: «Ο πατέρας μου ανέκαθεν ήθελε να με χρίσει βοηθό του στο κρεοπωλείο που διατηρεί εδώ και χρόνια στο Νέο Ηράκλειο. Την εποχή όπου οι συμμαθητές μου μελετούσαν για να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο, εγώ γράφτηκα στη Σχολή Κρεοπωλών της Αθήνας. Έτσι έμαθα να ξεχωρίζω το καλό κρέας και έγινα εξπέρ στο λεπτό κόψιμο της μπριζόλας».

Μια τυχαία συνάντηση με ανθρώπους της μόδας θα τον κάνει να αλλάξει ρότα και να απομακρυνθεί από την οικογενειακή επαγγελματική εστία.

«Η μόδα με ενδιέφερε πάντοτε, αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά σε αυτόν τον χώρο. Από μικρός αγόραζα ρούχα σαν τρελός και παρακολουθούσα τάσεις και στυλ. Παρά το όνειρο του πατέρα μου να κρατήσω το τιμόνι της οικογενειακής επιχείρησης, αποφάσισα να ακολουθήσω τον δικό μου ανεξάρτητο δρόμο. Ο γονείς μου αρχικά σοκαρίστηκαν με την απόφασή μου», εξομολογείται και συνεχίζει:

«Δεν είχα προλάβει να ολοκληρώσω τα μαθήματα στη Σχολή Κρεοπωλών, όταν μπήκα στο μαγαζί μας για να του ενημερώσω ότι σε λίγες ημέρες θα άλλαζα επαγγελ­ματικό προσανατολισμό κάνοντας την πρώτη μου φωτογράφηση. Ο πατέρας μου με κοιτούσε για ώρα άφωνος και εμφανώς σοκαρισμένος. Ένιωσα την απόγνωση του την ώρα που έβαζε τα εμπορεύματα στο ψυγείο».

Παρά την αρχική έκπληξη, ξεπέρασαν το θέμα σχετικά γρήγορα. Οι γονείς του με τη στάση τους απέδειξα ότι είναι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι, καθώς δέχθηκαν ότι καθένας οφείλει να επιλέγει στη ζωή του αυτό που πιστεύει ότι θα τον κάνει ευτυχισμένο.

«Αντιλήφθηκαν γρήγορα ότι δεν αντιμετώπιζα το μόντελινγκ ως μια νεανική τρέλα αλλά ως ένα νέο πάθος. Από εκείνη τη στιγμή έγιναν δυο ευτυχισμένοι άνθρωποι».

Σήμερα, έχοντας κατακτήσει την απαραίτητη αναγνωρισιμότητα, ο Ηλίας Αβαντήρας σκέφτεται να ξανασυστηθεί στο κοινό της Νέας Υόρκης με την άλλη του ιδιότητα.

«Σκέφτομαι σύντομα να ανοίξω ένα δικό μου εστιατόριο σε κάποιο δημοφιλές σημείο της Νέας Υόρκης. Θέλω με αυτόν τα τρόπο να αξιοποιήσω την αγάπη μου για το καλό κρέας και τις γνώσεις μου γύρω από αυτό. Οι Αμερικανοί αγαπούν το κρέας κι εγώ διαθέτω γνώση τόσο για τις ποιότητες όσο και για τα σωστά κοψίματα».

Ενώ ήδη ετοιμάζεται για τη φετινή Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης που θα ξεκινήσει σύντομα, πιστεύει ότι η ενασχόληση με τη μόδα έχει ημερομηνία λήξης.

«Θα ανοίξω το εστιατόριό μου ως διάδοχη κατάσταση της σημερινής. Όσο καλά και να πηγαίνουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή οφείλεις να προνοείς. Πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι για την επόμενη μέρα, να έχουμε σχεδία· το επόμενο βήμα», καταλήγει.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις δουλειές και την προσωπική του ζωή...

Σε καμπάνια πασίγνωστου brand...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved