Μοντέλα στον κόσμο του Covid-19 – Όσα λένε για την κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως (photos)
Models

Μοντέλα στον κόσμο του Covid-19 – Όσα λένε για την κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως (photos)

Έχουν συνηθίσει να είναι συνεχώς στο πόδι, αφού μια πορεία στον χώρο του modeling το επιτάσσει κάτι τέτοιο, αλλά ο Covid-19 είχε άλλα σχέδια.

Δημοφιλή μοντέλα, όπως ο Μάνος Πίντζης, η Σοφία Κυριακίδου, ο Ευάγγελος Χαλιώτης, η Αγγελική Τσιώνου μίλησαν στο περιοδικό Gala και στην ηλεκτρονική σελίδα protothema.gr και περιέγραψαν τις συνθήκες που επικρατούν ανά τον κόσμο.

Μάνος Πίντζης, Αθήνα



Επιλέχτηκα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια διεθνή σειρά περσικής παραγωγής. Θα υποδυόμουν τον Φλάβιο Βελισάριο, σημαντικό στρατηγό του Ιουστινιανού, και θα μιλούσα τα αρχαία ελληνικά που μιλούσαν τον 5ο αιώνα στο Βυζάντιο. Επρεπε στις 19 Ιανουαρίου να βρίσκομαι στο νησί Κεσμ νότια του Ιράν. Πήγα. Μετά από έναν μήνα γυρισμάτων σε απάτητες παράλιες, είχαμε ολοκληρώσει το πρώτο μέρος. Στην επιστροφή ο μόνος συνδετικός κρίκος Ευρώπης και Ιράν ήταν η Ντόχα.

Η Τεχεράνη είχε απομονωθεί πλήρως. Στο αεροδρόμιο επικρατούσε μια αλλόκοτη κατάσταση. Οι ελάχιστοι ταξιδιώτες ήταν μόνοι. Επιστρέψαμε από τη χώρα με σοβαρά κρούσματα και συνειδητά μείναμε απομονωμένοι για ένα εικοσαήμερο. Θα πάρει χρόνο να γιατρευτούν οι πληγές της παγκόσμιας οικονομίας. Ο ατομισμός ως στάση ζωής που κάποιες χώρες προβάλλουν ή οι θεωρίες συνωμοσίας είναι καταστροφικά. Θέλω να προσφέρω ένα δίχτυ ασφαλείας στα παιδιά μου, όπως κάθε γονιός. Ακολουθώ σωστή διατροφή, κοιμάμαι, κάνω διαλογισμό για να ενισχύσω το ανοσοποιητικό μου, αλλά και εντατικά μαθήματα αγγλικών για νέους ρόλους. Ο Δαρβίνος είπε ότι επιβιώνει οποίος προσαρμόζεται. Στο iPod ο Ντίλαν μου τραγουδά «Murder Most Foul».

Σοφία Κυριακίδου, Μιλάνο

Στα 14 χρόνια της καριέρας μου στο Μιλάνο ήταν πολλές οι ωραίες στιγμές. Φωτογραφήσεις, ταξίδια, συνεργασίες με οίκους όπως οι Alexander McQueen, Versace, Agnona, Tory Burch, σε μια πόλη συναρπαστική. Ηταν Φεβρουάριος του 2009 όταν γνώρισα τον Λουτσιάνο, τον Ιταλό σύντροφό μου και πατέρα των παιδιών μου. Η ζωή μας κυλούσε όμορφα, ενώ τα παιδιά που ήρθαν μας έκαναν ακόμα καλύτερους ανθρώπους. Ο σύζυγός μου με χαμόγελο δεν σταμάτα να μου δίνει κουράγιο.

Η ζωντανή πόλη μας σήμερα έχει αλλάξει ριζικά. Εγινε μια πόλη-φάντασμα. Νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο σινεμά, αλλά είναι non fiction. Οι κάτοικοι του Μιλάνου μένουμε σπίτια μας, καθώς έχουμε συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για ζήτημα ζωής και θανάτου. Ελπίζω μετά την πανδημία να μου επιτραπεί να συνεχίσω με την ίδια αγάπη και το ίδιο πάθος το μόντελινγκ. Τα ταξίδια παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μου είτε είναι για λόγους δουλειάς είτε για διακοπές. Οι γονείς μου στην Πέλλα Ημαθίας μας περιμένουν. Η καραντίνα μού έδωσε την ευκαιρία να χαρώ τα δυο μου παιδιά. Αυτό που με συγκινεί είναι η αφοσίωση που δείχνουν οι γιατροί και οι νοσοκόμοι προς τους ασθενείς τους βάζοντας καθημερινώς τη ζωή τους σε κίνδυνο. Είναι οι πραγματικοί ήρωες. Εύχομαι να ενισχυθεί το σύστημα υγείας ώστε στο μέλλον να προλαβαίνουμε τις πανδημίες πριν εξαπλωθούν.

Ευάγγελος Χαλιώτης, Χόλιγουντ


Πριν από δυόμισι χρόνια μετακόμισα στο Χόλιγουντ και δουλεύω ως μοντέλο. Πέρυσι συνεργάστηκα με τον οίκο Tom Ford, περπάτησα για την Polo Ralph Lauren και ήμουν στο νέο βιντεοκλίπ του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ. Το Λος Αντζελες έχει λιγότερα κρούσματα από άλλες πολιτείες της Αμερικής διότι είναι αραιοκατοικημένο και οι άνθρωποι συμμορφώθηκαν με τις οδηγίες νωρίς. Πλέον το Χόλιγουντ με τη Λεωφόρο της Δόξας, το Μπέβερλι Χιλς, το Βένις Μπιτς, η Σάντα Μόνικα μοιάζουν έρημα τοπία. Υπό κανονικές συνθήκες, σχεδόν καθημερινά γίνεται και μια πρεμιέρα.

Σήμερα οι μαρκίζες των σινεμά έχουν μηνύματα όπως «Be Kind, Stay Healthy», «Keep Calm», «Take Care of Each Other». Γενικά το nightlife εδώ είναι έντονο. Ολα τα κλαμπ κλείνουν στις 2, αλλά η διασκέδαση συνεχίζεται σε πριβέ πάρτυ σε επαύλεις. Οι καθημερινές μου συνήθειες πια συμπεριλαμβάνουν έλξεις και βάρη στο σπίτι και χαλάρωση με home cinema. Η διασκέδαση έχει περάσει στα social media. Προφανώς η απομόνωση των σταρ είναι διαφορετική από τη δική μας διότι κάλυπταν όλες τις ανάγκες τους μέσα στο σπίτι και προ ιού. Κάνω υπομονή γιατί τα ταξίδια μού λείπουν αφάνταστα. Προσπαθώ να εκμεταλλευτώ παραγωγικά τον χρόνο μου, να βελτιωθώ ως άτομο και να ανεβάσω το επίπεδο στη δουλειά μου. Στην κουζίνα το παίζω Πετρετζίκης.

Αγγελική Τσιώνου, Παρίσι



Τα τελευταία δυόμισι χρόνια μένω στο Παρίσι. Τελειώνοντας κοινωνική λειτουργός, επέλεξα να έρθω εδώ γιατί θα εξελισσόταν η δουλειά μου ως μοντέλου. Σε συνεργασία με το πρακτορείο μου Ace δούλεψα για οίκους όπως οι Balmain, Jean-Paul Gaultier, Yamamoto. Πρόσφατα στην Πορτογαλία πόζαρα για τη Mercedes στις ηλιόλουστες ακτές του Ατλαντικού. Ακολούθησε η επίδειξη της Σήλιας Κριθαριώτη στο Βρετανικό Μουσείο. Οταν όμως ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πέντε φορές «είμαστε σε πόλεμο», όλα άλλαξαν. Πολλοί Παριζιάνοι έφυγαν για τα εξοχικά τους. Τα απλά καθημερινά, όπως ένας καφές, μια φιλική συνάντηση, ένας περίπατος, δεν συμβαίνουν. Διαβάζω, ψάχνω νέα ενδιαφέροντα, μαγειρεύω.

Οταν βγαίνω για ψώνια θλίβομαι. Οι άνθρωποι πειθαρχημένοι, σε απόσταση ο ένας από τον άλλον. Ερημιά στους δρόμους. Τα πάρκα κλειστά. Στις στάσεις κανείς. Νιώθω ότι ζω σε μια στιγμή κομβική για την Ιστορία. Κάθε μέρα βγαίνουμε στο παράθυρό μας χειροκροτώντας τους γιατρούς. H άνοιξη έρχεται, οι συστάδες των δέντρων ανθίζουν. Υπάρχει μια διάχυτη φυσική μυρωδιά στον αέρα σαν να βρισκόμαστε στην εξοχή. Δεν έχει καυσαέριο. Κάποιες στιγμές ιδιωτικότητας που αποζητούσα δεν με ελκύουν πια. Σίγουρα όχι υπό καθεστώς φόβου και ανάγκης. Είμαστε κοινωνικά όντα. Πεπεισμένη γι’ αυτό, πιάνω το laptop μου με το σχέδιο παρουσίασης του τουριστικού διαδραστικού πλάνου που ετοιμάζω για την ιστορία της γαλλικής μόδας. Οταν τελειώσει αυτός ο «πόλεμος» ο κόσμος θα αναζητήσει την ομορφιά, την αισιοδοξία, την εξωστρέφεια. Και θέλω να είμαι έτοιμη, θέλω να συμμετάσχω.

Μαρίγια Ρακούλη, Γκουαντζού (Κίνα)



Γεννήθηκα στο Βελιγράδι, είμαι 19 ετών και ζω στην Αθήνα. Από τότε που μπήκα στο πρακτορείο The Legion MGT η ζωή μου είναι γεμάτη ταξίδια και καινούριες παραστάσεις. Εκανα ένα editorial για το «Elle Arabia» στα Εμιράτα και εδώ και πέντε μήνες βρίσκομαι στην πόλη Γκουαντζού στη νότια Κίνα. Μεγάλο εμπορικό κέντρο και λιμάνι με κοσμοπολίτικο περιβάλλον. Το τελευταίο project, πριν όλα σταματήσουν, ήταν μια καμπάνια για συσκευή κινητού της Lenovo. Τις Κυριακές πήγαινα στα μουσεία και στους ναούς τους. Εχουν πίστη όπως εμείς, απλώς αποκαλούν τον Θεό με άλλο όνομα.

Δυστυχώς, οι αρχικές ενέργειες της χώρας οδήγησαν στη διάδοση του ιού σε όλο τον κόσμο. Είχαμε πολλή δουλειά καθημερινά, δεν αντιλήφθηκα έγκαιρα τι συνέβαινε και δεν μπόρεσα να φύγω. Μένω στον τελευταίο όροφο ενός ουρανοξύστη με θέα σε ολόκληρη την πόλη. Βλέπω όλους τους οδικούς κόμβους. Αθόρυβους και άδειους, μήνες τώρα. Προτίμησα την καραντίνα για λόγους ασφαλείας. Ημουν προετοιμασμένη γι’ αυτό. Διάβασα βιβλία όπως τον «Εραστή» της Μαργκερίτ Ντιράς, είδα ταινίες του πρωτοποριακού Κινέζου σκηνοθέτη Ζαν Γιμού. Σήμερα, μετά από δύο μήνες, η βιομηχανία μόδας της Κίνας ξαναρχίζει την παραγωγή αργά και οι καταναλωτές επιστρέφουν με προσοχή στα εμπορικά κέντρα και στα καταστήματα. Ενιωσα τόσο καλά, βγήκα να επικοινωνήσω με τους ανθρώπους, ακόμα και για να πω ένα «γεια». Το μόνο που μου λείπει είναι η αγάπη. Αυτό θα ήθελα να δω πιο πολύ απ’ όλα μεγαλώνοντας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved