Models

Διάσημο μοντέλο παράτησε τις πασαρέλες μετά από τρομακτική εμπειρία κι έφυγε για Αφρική

Η Αλεξάντρα Όρμπεκ Νίλσεν, πρώην μοντέλο από τη Νορβηγία με αξιοσημείωτη καριέρα στον χώρο της μόδας, πήρε μια απόφαση που ελάχιστοι θα τολμούσαν καθώς εγκατέλειψε τον λαμπερό κόσμο των φωτογραφήσεων και των επιδείξεων μόδας, για να ξεκινήσει μια εντελώς διαφορετική πορεία αυτή της ζωής στην άγρια φύση της Αφρικής.

Η αφορμή για αυτή τη ριζική αλλαγή δεν ήταν τυχαία. Όλα ξεκίνησαν στη Νέα Υόρκη, όταν, ως έφηβη, έζησε μια τρομακτική εμπειρία που σημάδεψε βαθιά τη ζωή και την ψυχολογία της.

Όπως περιγράφει η ίδια σε συνέντευξή της στη Daily Mail, ένα βράδυ, ενώ επέστρεφε στο σπίτι από γυρίσματα, δέχτηκε επίθεση υπό την απειλή όπλου.

«Περπατούσα σπίτι από το πλατό ενός γυρίσματος αργά το βράδυ. Άκουσα φωνές, κάτι που είναι αρκετά συνηθισμένο στη Νέα Υόρκη, οπότε απλώς συνέχισα να περπατάω. Τότε με άρπαξαν και ήθελαν να μου πάρουν χρήματα. Ενώ έψαχνα στην τσάντα μου ψάχνοντας για κάτι, ξαφνικά νιώθω ένα όπλο στο μέτωπό μου. Ένιωσα σαν να ήταν ένα χαστούκι. Σαν οδηγία να μετακινηθώ», θυμάται.
Η δραματική εκείνη στιγμή, που λίγο έλειψε να της κοστίσει τη ζωή, έγινε το σημείο καμπής. Η Αλεξάντρα συνειδητοποίησε ότι ήθελε κάτι περισσότερο. Έτσι, αποχαιρέτησε τη μεγαλούπολη και αναζήτησε μια νέα αρχή σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο.

Η πρώτη της επαφή με την Αφρική ήρθε μέσα από ένα ταξίδι δύο εβδομάδων σε καταφύγιο άγριας ζωής στη Ναμίμπια. Το ταξίδι, όμως, δεν τελείωσε ποτέ πραγματικά. Αντιθέτως, μετατράπηκε σε παραμονή που κράτησε 13 ολόκληρα χρόνια. Εκεί, εκπαιδεύτηκε ως οδηγός σαφάρι, έζησε κοντά σε αυτόχθονες φυλές και δημιούργησε έναν οργανισμό για την ενίσχυση και υποστήριξή τους.
«Οι ιθαγενείς της Ναμίμπια με έσωσαν ολοκληρωτικά. Έδωσαν ζωή στη φύση γύρω μου», εξομολογείται

Το 2025, η πορεία της την οδήγησε ακόμη πιο βαθιά στην ήπειρο. Μετακόμισε στη Μποτσουάνα. Εκεί γνώρισε τον σύντροφό της στη ζωή, τον Ραλφ Μπούσφιλντ, έναν άνδρα εξίσου δεμένο με τη φύση και την απλότητα. Η κοινή τους πορεία πήρε γρήγορα επίσημη μορφή, καθώς παντρεύτηκαν μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες.
Η Αλεξάντρα δεν σταμάτησε εκεί. Ίδρυσε την «Ακαδημία Σοφίας», έναν χώρο μάθησης για την κοινότητα των Ju/’hoansi, με σκοπό τη διάσωση και διάδοση της παραδοσιακής γνώσης και των αρχαίων πρακτικών. Το όραμά της είναι να διατηρηθεί η πολιτισμική ταυτότητα των φυλών και να μεταφερθεί η σοφία τους στις μελλοντικές γενιές.

Όπως λέει η ίδια:
«Πάντα είχα την αίσθηση ότι κάποιοι από εμάς δεν γεννιόμαστε εκεί που νιώθουμε ότι ανήκουμε. Είναι αυτό το αίσθημα του "ανήκειν" που κάποιοι άνθρωποι αφιερώνουν τη ζωή τους αναζητώντας».

© 2010-2025 Gossip-tv.gr - All rights reserved