Iris Apfel: Θαυμάζουμε το μοναδικό στυλ της
G-Fashion

Iris Apfel: Θαυμάζουμε το μοναδικό στυλ της

H Iris Barrel γεννήθηκε στην Αστόρια της Νέας Υόρκης στις 29 Αυγούστου του 1921, η μοναχοκόρη του Samuel Barrel και της γεννημένης στη Ρωσία γυναίκας του, Sadye, η οποία ήταν ιδιοκτήτρια μπουτίκ.



Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και Τέχνη στο πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν. Η Barrel δούλευε για το Women's Wear Daily και για την διακοσμήτρια Elinor Johnson. Ήταν επίσης βοηθός του εικονογράφου Robert Goodman.
Το 1948 παντρεύτηκε τον Carl Apfel και πήρε το όνομά του. Δύο χρόνια αργότερα δημιούργησαν την Old World Weavers, στην οποία δούλευαν μέχρι την ημέρα αποσυρθήκαν, το 1992. Η Αpfel πήρε μέρος σε πολλά projects διακόσμησης, συμπεριλαμβανόμενων και αυτών του Λευκού Οίκου, κατά τη θητεία εννέα προέδρων: Των Τρούμαν, Αϊζενχάουερ, Νίξον, Κέννεντι, Τζόνσον, Κάρτερ, Ρήγκαν, και Κλίντον.
Το 2005, το Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης παρουσίασε μια έκθεση για το στυλ της με τον τίτλο «Σπάνιο Πουλί: H Aσεβής Iris Apfel». Tην έκθεση αποτελούσαν 82 σύνολα και πάνω από 300 αξεσουάρ, διαλεγμένα από την γκαρνταρόμπα της, που δημιουργήθηκε τα τελευταία πενήντα χρόνια.
H Iris Apfel, μέχρι και σήμερα είναι σύμβουλος μόδας και δίνει διαλέξεις για το στυλ και άλλα θέματα μόδας.





Αυτό το ξέρατε;

Το πρώτο πράγμα που είχε αγοράσει ήταν μια καρφίτσα, όταν ήταν 11 ετών. Κόστιζε 65 σεντς και την έχει μέχρι σήμερα.

Ήταν μια από τις πρώτες γυναίκες που φόρεσαν τζιν τη δεκαετία του ᾽40.

Για αυτήν, ο ορισμός του στυλ είναι «τόσο απροσδιόριστος, όσο ένα χάρισμα. Το ξέρεις, όταν το δεις. Για μένα, είναι ένας τρόπος έκφρασης».


Έχει τόσα πολλά ρούχα, που όταν της ζήτησαν να δώσει κάποια προκειμένου να εκτεθούν, παραχώρησε χίλια κομμάτια και το κενό που άφησαν στη ντουλάπα της δεν ήταν καν ορατό.





Έχει πει:

«Κάθε φορά που κάποιος θαυμάζει το ύφασμα σε κάποιο κομμάτι και με ρωτάει πού το βρήκα, ο άντρας μου γυρίζει και λέει ‘Ευχαριστώ. Μόλις πυροβόλησα τον καναπέ μου!´»

«Aυτό που ονομάζουν ‘συλλογή’ είναι για εμένα η γκαρνταρόμπα μου. Είναι μια σειρά από κομμάτια που έχω συσσωρεύσει με το πέρασμα του χρόνου. Λατρεύω το διαχρονικό στυλ και πιστεύω ότι αν μπορείς να καλλιεργήσεις ένα προσωπικό ύφος, δεν υπάρχει πρόβλημα. Τουλάχιστον δεν υπήρχε για μένα. Μπορώ να συνδυάσω κάτι που αγόρασα την προηγούμενη εβδομάδα με κάτι που έχω εδώ και τριάντα χρόνια. Δεν ακολουθώ τις τάσεις ή το τί είναι στη μόδα. Αγοράζω αυτά που μου αρέσουν και το γούστο μου είναι καθολικό: υψηλή ραπτική και μόδα του δρόμου. Κομμάτια που είναι ζεν, ή απίστευτα μπαρόκ. Μου αρέσουν τα έθνικ όσο μου αρέσει και οτιδήποτε μοντέρνο. Είμαι οπαδός και του σοβαρού αλλά και του διασκεδαστικού. Και προσπαθώ να τα συνδυάσω όλα μαζί».

«To στυλ δεν έχει καμία σχέση με την τιμή. Μερικές φορές τα πιο φτηνά κομμάτια είναι πιο διασκεδαστικά, και αν τα συνδυάσεις με πράγματα που έχεις στην γκαρνταρόμπα σου δημιουργείς ένα καταπληκτικό καινούργιο look». Πηγή: fashionfirstrow.com

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved