Όταν οι πολιτικοί λανσάρουν μόδα!
G-Fashion

Όταν οι πολιτικοί λανσάρουν μόδα!

 

Δεν είναι απαραιτήτως κομψά, ωστόσο άφησαν ιστορία και δημιούργησαν μόδα.

Το σακάκι του Ινδού πρωθυπουργού Τζαουαρχάλ Νεχρού, το σακάκι με τον χαρακτηριστικό γιακά του Μάο Τσε Τουνγκ και τα γυαλιά μυωπίας της Σάρα Πέιλιν είναι μόνο μερικά από τα δέκα ρούχα και αξεσουάρ που φορέθηκαν από εκπροσώπους της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής και έγιναν trend, σύμφωνα με σχετική λίστα του περιοδικού «Time».

Από το top 10 δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αθλητικές φόρμες του Φιντέλ Κάστρο, με τις οποίες φωτογραφήθηκε πρώτη φορά το 2006, κατά την ανάρρωσή του από επέμβαση, καθώς επίσης και το ιδιαίτερο dress code του Μουαμάρ Καντάφι.

Στη λίστα φιγουράρει επίσης ο αποθανών Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ιλ. Από το δικό του στιλ ξεχώρισαν τα «ψηλοτάκουνα» παπούτσια του που του χάριζαν έως και δέκα εκατοστά παραπάνω ύψος, τα γυαλιά ηλίου του και η άκομψη χακί στολή σαφάρι που φορούσε.

Τα μάλλινα γιλέκα του γερουσιαστή της Καλιφόρνιας Ρικ Σαντόρουμ κέρδισαν επίσης μια θέση στη λίστα, αφού προηγουμένως απέκτησαν χιλιάδες δηλωμένους φαν στα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, ενώ στην ιστορία της πολιτικής μόδας έχει περάσει και μια ζακέτα του Τζίμι Κάρτερ.

Πρόκειται για την μπεζ μάλλινη ζακέτα που φορούσε σε τηλεοπτική ομιλία του μέσα από τον Λευκό Οίκο, δύο εβδομάδες μετά την ορκωμοσία του, η οποία δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη από τους τηλεθεατές, μιας και ήταν η πρώτη φορά που πολιτικό πρόσωπο εμφανιζόταν σε επίσημη ομιλία με απλά ρούχα.

Πηγή: espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved