Ντίμης Κρίτσας: Αναμνήσεις από τα πάρτι του «Στούντιο 54»
G-Fashion

Ντίμης Κρίτσας: Αναμνήσεις από τα πάρτι του «Στούντιο 54»

Ο Ντίμης Κρίτσας δεν είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος.

Ακόμη και σήμερα, σε ηλικία άνω των 90 ετών, παραμένει ακμαίος και δημιουργικός, ιδιαίτερα όσον αφορά στην ενασχόλησή του με το γράψιμο. Πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει το τρίτο βιβλίο του. Στα «Εγκλήματα» ο Κρίτσας εξιστορεί πραγματικές ιστορίες από τον έκλυτο βίο διασημοτήτων με ονόματα βάρους μεγατόνων, πάντα με φόντο τις άγριες και ατελείωτες νύχτες πάθους και κεφιού στην αμερικανική μητρόπολη.
«Η αίθουσα ήταν τεράστια», γράφει ο Κρίτσας για το διαβόητο «Στούντιο 54», τον ομφαλό της γης των νεοϋορκέζικων πάρτι της εποχής, και συνεχίζει με περισσότερες και πιο καυτές λεπτομέρειες: «Υπήρχε ένα μικρό τετράγωνο στη μέση του "Στούντιο 54" από μικρά μπαρ με υπέροχους μισόγυμνους μπάρμεν, όπου οι ομοφυλόφιλοι παραμόνευαν για ένα χαμόγελο. Υπήρχε μια μεγάλη σκηνή και δύο ακόμη πατώματα με θεωρεία, όπου σε ένα ορισμένο σημείο αναγνώριζες γνωστά ονόματα της κοινωνίας. Λίγο πιο πέρα έβλεπες διάφορους να κάνουν ελεύθερα έρωτα. Κάποιοι από αυτούς ήταν κανονικά ετερόφυλα ζευγάρια, κάποιοι άλλοι αγόρια που το έκαναν μεταξύ τους. Ο Φιλ και ο Αλ (σ.σ.: ήρωες του μυθιστορήματος) γνώριζαν καλά όλες αυτές τις ιδιαιτερότητες του "Στούντιο", καθώς και τα απόκρυφα μέρη στα υπόγεια του θεάτρου. Εκεί ήταν το VIP δωμάτιο των ναρκωτικών και των διάσημων ανθρώπων της πόλης, με τα χάπια και ιδιαίτερα την κοκαΐνη, την πανάκριβη άσπρη σκόνη που τους πρόσφεραν και τη ρουφούσαν από τη μύτη με χρυσά καλαμάκια του Cartier ή μικρά κουταλάκια από το Tiffany's».
Σε κάποιο σημείο της αφήγησής του ο Κρίτσας παρουσιάζει μια γυναικεία μορφή που θυμίζει έντονα την Γκρέις Κέλι. Φυσικά κάθε ομοιότητα με αληθινά πρόσωπα, όπως συνήθως λέγεται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, είναι τελείως συμπτωματική:
«Η Μέλανι ήταν μια ωραία και διάσημη ηθοποιός και της άρεσε η μεγάλη ζωή, τα παλάτια και ιδιαίτερα το όνομα του γαλαζοαίματου που είχε παντρευτεί. Ήταν πριγκίπισσα και αυτό, όπως για όλες τις Αμερικανίδες, έκανε όλη τη διαφορά. Όμως ήταν ακόμη νέα και ήθελε να γευτεί τις χαρές της ζωής μετά από τόσα χρόνια γάμου και πολύ ήσυχης οικογενειακής ζωής. Από καιρό σκεφτόταν να ξαναγυρίσει στο Χόλυγουντ, αλλά αυτό θα σήμαινε να αποχωριστεί τα παιδιά της. Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Η ζωή της με τον Αλεξάντερ και η σχέση τους ήταν σχεδόν σε φιλικό επίπεδο. Η Μέλανι ήθελε πολλά περισσότερα». Το βιβλίο «Εγκλήματα στο Μανχάταν» του Ντίμη Κρίτσα είναι ένα μυθιστόρημα-θρίλερ.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved