Σερένα Γουίλιαμς: Το κορίτσι θαύμα είναι η πλουσιότερη αυτοδημιούργητη αθλήτρια

Σερένα Γουίλιαμς: Το κορίτσι θαύμα είναι η πλουσιότερη αυτοδημιούργητη αθλήτρια

Το Forbes εκτιμά ότι η περιουσία της Γουίλιαμς ανέρχεται στα 225 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία κέρδισε κυρίως εκτός γηπέδου.

Δεν της λείπουν οι τίτλοι και οι αναγνωρίσεις, αλλά η Σερένα Γουίλιαμς κέρδισε ακόμα μια: Αυτή τη φορά ανέβηκε στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις πιο πλούσιες αυτοδημιούργητες γυναίκες στον κόσμο (World’s Richest Self-Made Women).

Το Forbes εκτιμά ότι η περιουσία της Γουίλιαμς ανέρχεται στα 225 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία κέρδισε κυρίως εκτός γηπέδου. Τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει επενδύσει σε 34 νεοφυείς επιχειρήσεις, με ένα 60% των επενδύσεων να πηγαίνουν σε εταιρείες στις οποίες οι γυναίκες ή οι άνθρωποι της μειονότητας έχουν κυρίαρχη θέση. «Τι πιο ωραίος τρόπος για να περάσουμε το μήνυμα;», δήλωσε η ίδια η τενίστρια στο Forbes...

Μόλις τον περασμένο Απρίλιο, η Γουίλιαμς κυκλοφόρησε τη νέα της φίρμα «Serena Ventures», η οποία βοηθά στη χρηματοδότηση άλλων νεοφυών επιχειρήσεων και την ίδρυση δικών της εταιρειών. «Θέλω να συμμετάσχω στα έργα υποδομής. Θέλω να γίνω η φίρμα και όχι απλά το πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας».

«Το ξεκίνημα της Serena και Serena.Ventures είναι μόνο η αρχή. Είναι μεγάλη τιμή να είμαι η πρώτη αθλήτρια στη λίστα του Forbes. #SelfMadeWomen», έγραψε η Γουίλιαμς σε ανάρτησή της στο Instagram, λίγες ημέρες πριν τη δημοσίευση της λίστας.

Η διάσημη Αμερικανίδα τενίστρια προτρέπει τις γυναίκες να «ονειρεύονται πιο τρελά», να αγωνίζονται για την ισότητα και να διευρύνουν τα όριά τους. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία - την οποία ξεκίνησε με την Άλισον Τζ. Ράπαπορτ- έχει ήδη επενδύσει σε περισσότερες από 30 επιχειρήσεις..

Διαβάστε περισσότερα στο Plus.Queen.gr