Το μακιγιάζ στην τηλεόραση: Μία εφ᾽όλης της ύλης συζήτηση με τον Μάνο Βυνιχάκη
Trends

Το μακιγιάζ στην τηλεόραση: Μία εφ᾽όλης της ύλης συζήτηση με τον Μάνο Βυνιχάκη

Τι σου αρέσει και τι όχι; Τι θα ήθελε να δει στο εξής; Τα είπαμε όλα…

Από την Χριστίνα Αναστασία Χρόνη

Αν βάλεις όλες τις γραμμές eyeliner που έχει τραβήξει ο Μάνος Βυνιχάκης στη σειρά, σίγουρα θα τυλίξουν τη γη παραπάνω από δύο φορές. Είναι ο master του eyeliner και ο άνδρας που θέλει περισσότερο από όλα να κάνει τις γυναίκες elegant. Γι´αυτό όταν του τηλεφώνησα για άλλο λόγο, καταλήξαμε να συζητάμε για το μακιγιάζ γενικά και όχι ειδικά. Βλέπεις, για τον Μάνο το μακιγιάζ είναι μέσο έκφρασης αλλά και αξεσουάρ. Είναι αυτό που θα σου δώσει το κάτι παραπάνω και θα τονίσει την προσωπικότητά σου με τη λέξη κλειδί εδώ να είναι η προσωπικότητα….

«Η τηλεόραση σήμερα έχει πολύ όμορφες γυναίκες αλλά μοιάζουν όλες ίδιες. Πέφτουν νομίζω στην παγίδα της αντιγραφής ή και των τάσεων ή απλά στη μανιέρα της η κάθε μία. Δεν βλέπω τις ξεχωριστές τους προσωπικότητες, δεν βλέπω τη φρεσκάδα τους» μου είπε και συνέχισε «Άσε που λανσάρουν λάθος πρότυπα. Είναι ένα μέσο με τόση δύναμη. Δεν γίνεται να παρουσιάζονται τα ίδια και τα ίδια τόσο λάθος μακιγιάζ. Δεν συμφωνώ. Δεν είναι τεχνικά λάθος, απλά δεν είναι σωστά για το πρόσωπο, για τον άνθρωπο, για την προσωπικότητα που τα φοράει» και κατάλαβα ακριβώς τι εννοεί. Άλλωστε, ο Μάνος έχει δουλέψει με τους μεγαλύτερους διεθνείς τίτλους και το μόνο που δεν έκανε ποτέ είναι να ακολουθήσει τις τάσεις.

«Η κάθε γυναίκα πρέπει να προσαρμόζει την τάση στον εαυτό της. Αυτό δεν το κάνουν τα κορίτσια στην τηλεόραση και δεν ξέρω αν φταίνε οι ομάδες τους ή οι ίδιες. Δεν είναι χαλαρές, δεν είναι ο εαυτός τους. Κάθε γυναίκα έχει την ταυτότητά της, δεν την ορίζουν οι τάσεις» εκεί ήταν που τον ρώτησα για το βαρύ μακιγιάζ, αν αυτό εννοεί. «Όχι, δεν με πειράζει το περισσότερο μακιγιάζ, το πιο βαρύ, δεν διαφωνώ. Αν σε εκφράζει η υπερπαραγωγή go for it. Διαφωνώ με το ότι δεν είναι ο εαυτός τους και φαίνεται. Το μακιγιάζ λέει πράγματα για εσένα, για το πως είσαι σαν άνθρωπος. Όταν γίνεται ψυχαναγκασμός αλλάζουν τα πράγματα και εικόνα συνολικά» τι εννοεί όμως ψυχαναγκασμος;

«Ψυχαναγκασμός είναι να νομίζεις ότι πρέπει να μακιγιαριστείς κάπως ή να πλασάρεις συγκεκριμένη εικόνα. Δεν πρέπει τίποτα παραπάνω από το να είσαι αυθεντικά εσύ: μου είπε και τον ρώτησα αν σκέφτεται να επιστρέψει στην τηλεόραση. «Παλαιότερα ήταν αλλιώς τα πράγματα και μου άρεσε περισσότερο. Δεν θα πω όχι όμως αρκεί να μπορώ να συνεργαστώ με τον άνθρωπο, είναι το Α και το Ω στο μακιγιάζ. Να μπορείς να συνεννοηθείς, να συνεργαστείς, να είσαι στην ίδια σελίδα και να νιώθεις αμοιβαία εμπιστοσύνη. Υπάρχουν πολύ αξιόλογα πρόσωπα στην τηλεόραση αυτή τη στιγμή, είτε είναι μακιγιαρισμένα σωστά είτε όχι. Το θέμα είναι η χημεία και σε αυτό θα πω ναι κάθε φορά» μου απάντησε και έπρεπε να τον αποδεσμεύσω.

Αν πρέπει να κρατήσω ένα από τα πράγματα για τα οποία συζητήσαμε θα κρατήσω το «να είσαι αυθεντικά εσύ». Βλέπεις, για έναν άνθρωπο που έχει δει και μακιγιάρει χιλιάδες πρόσωπα και συγκλονιστικές καλλονές (έβαψε την Κάτια Ζυγούλη στο γάμο της, αυτό μόνο θα σου πω), το μακιγιάζ δεν κρύβει, αποκαλύπτει και αυτό που βλέπει σήμερα ο master Μάνος Βυνιχάκης κάτω από το μακιγιάζ των περισσότερων παρουσιαστριών είναι κορίτσια χωρίς ταυτότητα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved