«Οι Έλληνες είμαστε τυχοδιώκτες και χλιδάνεργοι»
G-Secrets

«Οι Έλληνες είμαστε τυχοδιώκτες και χλιδάνεργοι»

Γνωστός πρωταγωνιστής μίλησε για την οικονομική κρίση και πώς την αντιμετωπίζουμε ως λαός. 

Ο Κώστας Αποστολάκης δήλωσε ότι η κρίση του αρέσει και εξήγησε τον λόγο.

Πόσο δύσκολο είναι να αντισταθεί κάποιος σήμερα στον χρηματισμό και να μην τα… βουτήξει;

Είναι πολύ δύσκολο να μην τα… βουτήξεις στους καιρούς μας. Εάν έλεγες σε κάποιον πως θα πάρει 1 εκατ. χωρίς να το καταλάβει κανείς, εννοείται πως θα το έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη. Ξέρετε, οι περισσότεροι που βρίζουν για την κατάστασή μας σήμερα είναι όσοι δεν πρόλαβαν να βάλουν και το δικό τους δάχτυλο στο μέλι, γιατί είναι στο γονίδιο του Έλληνα να εισπράττει χωρίς να δουλεύει . Δεν θα συμφωνήσω στη γενική άποψη πως οι Έλληνες είμαστε τεμπέληδες… Είμαστε όμως τυχοδιώκτες. Είμαστε… χλιδάνεργοι! Για να πουλήσουμε μούρη, θα πάρουμε το τελευταίας τεχνολογίας κινητό, ενώ την ίδια στιγμή θα χρωστάμε 5 ενοίκια. Και έπειτα θα μένει σε 1 εκατ. περίπου τίμιους φουκαράδες νοικοκύρηδες να πληρώνουν τον λογαριασμό για όλους τους άλλους που ζουν περίπου σαν παράσιτα.

Εσείς που τοποθετείτε τον εαυτό σας σε όλο αυτό;

Εμένα μου αρέσει η κρίση! Μου αρέσει γιατί έτσι βγαίνει στην επιφάνεια το αληθινό πρόσωπο του καθενός, το αν διαθέτει αξίες, που για μένα έχουν μεγάλη σημασία, όπως η τιμιότητα και η ηθική. Κάποιοι νομίζουν πως δεν τις χρειαζόμαστε, γιατί δήθεν πρέπει να υπερτερεί το άγριο, το τυφλό ένστικτο της επιβίωσης. Κι όμως, η εντιμότητα είναι μεγάλη ιστορία, άξονας της ίδιας της ύπαρξης.

Δηλαδή, εάν σας δινόταν η ευκαιρία, δεν θα παίρνατε το εκατομμύριο που λέγαμε πριν…

Κατηγορηματικά όχι, δεν θα το έπαιρνα. Όχι μόνο γιατί είμαι ένας άνθρωπος με… αποστολή να βγάζω το ψωμί με τον ιδρώτα μου, αλλά γιατί πάντα άπλωνα το χέρι μου μόνο ως εκεί που με έπαιρνε. Γι’ αυτό ούτε στο Δημόσιο χρωστάω ούτε πουθενά αλλού. Για τον ίδιο λόγο πέφτω στο κρεβάτι και κοιμάμαι ήσυχος. Γιατί λοιπόν να το χαλάσω αυτό; Και στο τέλος τέλος πόσοι μπορούν να ισχυριστούν σήμερα το ίδιο Γι’ αυτό λέω…Ύπνος με ήσυχη συνείδηση. Αξία ανεκτίμητη.

Γιατί επιστρέφουμε σε σενάρια παλαιών ελληνικών ταινιών; Δεν έχουμε νέους ανθρώπους με νέες ιδέες;

Βεβαίως κι έχουμε. Δεν μας λείπουν οι σύγχρονοι καλοί γραφιάδες. Όμως, και γράψτε το όπως ακριβώς θα το πω, για να σου γράψουν οι Ρέππας Παπαθανασίου, η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Πετρόπουλος, η Ράντου και ο Ρώμας πρέπει φυσικά να πληρωθούν. Και σήμερα δεν… Ο νοών νοείτω και τα συμπεράσματα δικά σας.

Πηγή: Τηλέραμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved