Έλληνας τραγουδιστής για περιπέτεια υγείας: «Συνειδητοποίησα ότι είχα πρόβλημα με τον λαιμό μου»
G-Secrets

Έλληνας τραγουδιστής για περιπέτεια υγείας: «Συνειδητοποίησα ότι είχα πρόβλημα με τον λαιμό μου»

Ο γνωστός τραγουδιστής αναφέρθηκε στην περιπέτεια υγείας που πέρασε. 

Ο Παναγιώτης Ψάλτης μίλησε και για το κομμάτι που έχει γράψει το «Άγγελέ μου» που όσα χρόνια κι αν περάσουν ακούγεται στα ραδιόφωνα και τα κλαμπ.

Το «Άγγελε μου» έχει γραφτεί για μια πολύ συγκεκριμένη περίπτωση το γνωρίζει ό κόσμος;

Το γνωρίζει λίγο λανθασμένα. Το «Άγγελε μου» και αρκετά τραγούδια που είχα γράψει εκείνη την εποχή γράφτηκε γιατί είχε σκοτωθεί ένας φίλος μου, σε μια πολύ τρυφερή ηλικία και περίοδο της ζωής μου. Είχα-μία καφετέρια τότε, δεν ήμουν ( καλά, πήγα στην κηδεία του που δεν πηγαίνω σε κηδείες, το προχώρησα πάρα πολύ και ψυχολογικά καταρρακώθηκα και ξεκίνησα να γράφω, ένα κομμάτι από αυτά που έγραψα ήταν το «Άγγελε μου». Βγήκα να το πω σε μία συναυλία με τρεις χιλιάδες κόσμο μου είχαν ζητήσει να τραγουδήσω κάποιοι φίλοι γιατί ήξεραν πως με πιάνει τρακ μπροστά στον κόσμο και έτσι ξεκίνησα και τραγουδούσα. Ήμουν δεκαεπτά-δεκαοκτώ χρονών.

Πόσο καρμικό είναι να σκοτώνεται ένας φίλος σου και να αρχίζει η δική σου καριέρα;

Θεωρώ ότι ένας καλλιτέχνης είναι επιτυχημένος αν μπορεί τα βιώματα του να τα κάνει πράξη μέσα από την φωνή του και από τα τραγούδια του. Εγώ, εκτός από μία περίοδο της ζωής μου, ό,τι καλό έχω γράψει και γράφω είναι βιωματικό. Είτε ένας έρωτας, είτε μια αγάπη, είτε ένας θάνατος. Όσες φορές με συμβούλεψαν να κάνω κάτι διαφορετικό και έχω γράψει μόνο για να γράψω, δεν ήταν αυτό που ήθελα να περάσω στον κόσμο.

Τι είναι αυτό που σε έχει στιγματίσει πιο πολύ;

Έχω παλέψει στην ζωή μου να κάνω πράγματα αλλά έπεσα σε λάθος εποχή με την κρίση και με προσωπικά προβλήματα που με κράτησαν λίγο στην αφάνεια. Το σίγουρο είναι ότι είμαι εδώ, είμαι ο Πάνος ο Ψάλτης είμαι ένας άνθρωπος που έκανα ένα από τα μεγαλύτερα τραγούδια στην Ελλάδα το «Άγγελε μου» που ακόμα και σήμερα ακούγεται.

Πιστεύεις στον θεό;

Πάρα πολύ. Δεν πηγαίνω σε εκκλησίες αλλά όταν θα δω μια εικόνα, θα κάνω μια προσευχή από μέσα μου και πιστεύω ότι με ακούει. Πιστεύω ότι τον Θεό τον έχουμε μέσα μας και δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε υποχρεωτικά στην εκκλησία. Όταν πιστεύεις, πιστεύεις!

Πέρασες κάποιο θέμα με την υγεία σου. Θέλεις να το μοιραστείς;

Σε μία περίοδο όπου έκανα πολλά έξτρα με την μπάντα μου. Σε μία ίωση που είχα πήρα αντιβίωση και ένιωσα κατά την διάρκεια ενός live ένα δυνατό πόνο και συνειδητοποίησα ότι είχα πρόβλημα με τον λαιμό μου. Παρόλα αυτά συνέχισα να - τραγουδάω για τέσσερις ώρες.

Φοβήθηκες;

Δεν φοβάμαι γενικώς στην ζωή μου. Είπα ότι πρέπει να γίνει και θα γίνει. Με αφωνία και μεγάλη προσπάθεια απέφυγα μια επέμβαση. Έκανα πράξη κάποια πράγματα που είχα μάθει στο παρελθόν από την Τζούλη Μασίνο που ήμασταν μαζί στο «Fame story» και φτιάχνοντας μια δική μου τεχνική στο πώς θα τραγουδάω, έχω κάνει τον εαυτό μου πολύ καλύτερο.

Πηγή: ΧΑΙ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved