«Ζω από θαύμα. Οι γιατροί ακόμα απορούν γιατί δεν υπάρχει σωτηρία από κάτι τέτοιο»

«Ζω από θαύμα. Οι γιατροί ακόμα απορούν γιατί δεν υπάρχει σωτηρία από κάτι τέτοιο»

Ποιος Έλληνας καλλιτέχνης πέρασε δύσκολες στιγμές αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα υγείας;

Ο σολίστ Νίκος Χατζόπουλος σε συνέντευξή του μίλησε για τη μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή που αντιμετώπισες στη ζωή σου;

Σε προσωπικό επίπεδο, το πιο άσημο πράγμα που μου συνέβη και είπα κάποια στιγμή ένα μεγάλο «Ωχ» ήταν ένα πρόβλημα με την υγεία μου, που παρουσιάστηκε το 2010, ξαφνικά. Ήταν κάτι πάρα πολύ ζόρικο και που έχει ποσοστό στο να γλιτώσεις γύρω στα 2%, τόσες ήταν οι ελπίδες. Όλοι οι γιατροί είχαν πάθει πλάκα, γιατί ήταν ανεξήγητο γι’ αυτούς, δεν πίστευαν το πώς βγήκα από αυτό και τελικά πώς είμαι τώρα.

Αναθεώρησες πράγματα στη ζωή σου από τότε;

Εννοείται, γιατί, όταν συνέβη αυτό και αναγκαστικά ήμουν μόνος, εντελώς, για πολλές μέρες, αναθεώρησα πολλά πράγματα για τη ζωή.

Βρισκόσουν σε νοσηλεία;

Ναι, σ' εκείνη τη νοσηλεία που δεν εύχομαι σε κανέναν. Όταν κάποιος περνάει τέτοιες σοβαρές καταστάσεις, κάθεται μόνος και οι ώρες του φαίνονται αιώνες. Κοντά μου ήταν από την πρώτη στιγμή η μάνα μου, οι αδελφές μου, τα αδέλφια μου, η γυναίκα μου, η Γωγώ... όλοι ήταν κοντά, αλλά τις ώρες του επισκεπτηρίου. Ευτυχώς, δεν μπήκα στην εντατική, γιατί δεν περίμεναν πολλά πολλά. Είχα να αντιμετωπίσω ένα πολύ βαρύ ισχαιμικό επεισόδιο... πάρα πολύ βαρύ. Μιλάμε τώρα για κόψιμο και «εξαφανιζόλ» στη μέση της εγκεφαλικής αρτηρίας. Αυτό που έπαθα εγώ, ανάμεσα στα 100 άτομα, έχουν ποσοστό να γλιτώσουν 1-2 άτομα και να μείνουν ανάπηροι μετά. Άρα, εγώ πραγματικά βίωσα ένα θαύμα. Είμαι πάρα πολύ καλά, δεν έχω κανένα-πρόβλημα τώρα και στις εξετάσεις που έκανα αργότερα, βλέποντας τες οι γιατροί δεν το πίστευαν ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Απορούσαν πώς ζω και είμαι καλά, πώς συνέβη αυτό, γιατί δεν υπάρχει σωτηρία από κάτι τέτοιο. Αυτό μου λένε ακόμα και τώρα οι γιατροί.

Πηγή: Λοιπόν

GALLERY