Ο σταρ της βιντεοκασέτας και τα κιλά: «Ήθελα να κάνω αξονική και δεν χωρούσα στον τομογράφο»
PHOTOS

Ο σταρ της βιντεοκασέτας και τα κιλά: «Ήθελα να κάνω αξονική και δεν χωρούσα στον τομογράφο»

Ο πάλαι ποτέ σταρ της βιντεοκασέτας, ο πιο αγαπημένος «χοντρός» της δεκαετίας του '80, εδώ και χρόνια έχει γυρίσει την πλάτη του στο θέαμα, αλλά εξακολουθεί να έχει επαφή με τον κόσμο μέσα από το κατάστημα οπτικών που διατηρεί στην Κυψέλη

Ο Κώστας Μακέδος, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, μιλά στην «Espresso» για το πώς από ένα στοίχημα έγινε ηθοποιός, για την τηλεόραση του σήμερα και για την ελληνική showbiz!

Εκτός από ηθοποιός, είστε και οπτικός...
«Οπτικός είμαι 35 χρόνια και ηθοποιός λίγο περισσότερα. Ασχολήθηκα παράλληλα για ένα διάστημα και με τα δύο αντικείμενα και αποκλειστικά με την οπτική ασχολούμαι τα τελευταία εννέα χρόνια»

Σπουδάσατε για να έχετε τη δυνατότητα να λέτε «όχι» σε δουλειές;
«Οσον αφορά τη δυνατότητα του «όχι», μου την πρόσφερε αυτή η εναλλακτική, αλλά δεν ήταν αρχικά σχεδιασμένο έτσι. Δεν είχα υπόψη μου να γίνω ηθοποιός. Ξεκίνησα να γίνω γιατρός και από την Ιατρική βρέθηκα στην Οπτική. Από την άλλη, ηθοποιός έγινα από... περιέργεια! Στην παρέα μου πίστευαν ότι για να μπει κάποιος στον χώρο της υποκριτικής και να κάνει καριέρα, πρέπει να είναι ζεν πρεμιέ. Έτσι, λοιπόν, βάλθηκα να τους αποδείξω ότι και κάποιος που δεν έχει τα χαρίσματα του ζεν πρεμιέ μπορεί να γίνει ηθοποιός. Και έβαλα στοίχημα. Μάλιστα, έλεγαν: «Ο γιατρός που θέλει να γίνει ηθοποιός». Κάποια στιγμή αυτός ο γιατρός μπήκε στη δραματική σχολή. Η αλήθεια είναι ότι το μικρόβιο υπήρχε μέσα μου, γιατί, ως φοιτητές, ανεβάζαμε παραστάσεις και περιοδεύαμε Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι με δικά μας έξοδα σε περιοχές του Έβρου»

Σας θυμόμαστε να κρατάτε ένα σάντουιτς ως μέρος του ρόλου σας... Αντιμετωπίσατε ποτέ bullying για τα παραπανίσια κιλά;
«Όταν ήμουν παιδί στην Καβάλα, γιατί από παιδί ήμουν ευτραφής. Δεν χρησιμοποιώ ξενόφερτους όρους, δεν μπορείς να το πεις bullying, ήταν σχόλια που είχαν να κάνουν με την υγεία. Επειδή όμως είχα ηγετικές ικανότητες, αυτό που γινόταν περνούσε σε δεύτερη μοίρα. Περισσότερο πρόσεχαν την ηγετική φυσιογνωμία μου, τις απόψεις μου, τη διατύπωση του λόγου μου»

Δημιούργησαν ποτέ πρόβλημα τα κιλά στη δουλειά σας;
«Αντιθέτως! Στο σίριαλ «Μη μου γυρνάς την πλάτη», στο οποίο με τον Γιώργο Κωνσταντίνου είχαμε ένα γραφείο ντετέκτιβ, για να γράψουν τον ρόλο, χρησιμοποίησαν στοιχεία από μένα, ενώ στην ταινία «The... Κόπανοι» ο ρόλος είχε υπολογιστεί για μένα»

Έχετε προσπαθήσει να μπείτε σε δίαιτα για λόγους υγείας;
«Ήθελα να κάνω μια αξονική τομογραφία και δεν χωρούσα στον τομογράφο. Το τελευταίο διάστημα προσπαθώ να μπω σε ένα πρόγραμμα διατροφής»

Δεν θέλησε ο γιος σας να ακολουθήσει τα βήματα σας στην υποκριτική;
«Όχι, αλλά δεν θα ήθελα κι εγώ. θα προσπαθούσα να τον αποτρέψω με κάθε τρόπο. Σήμερα οι ηθοποιοί αμείβονται με 1,5 ευρώ», λέει στην espresso.

GALLERY