Αποκάλυψη: «Ο Ιόλας αργόσβηνε σε νοσοκομείο και αδελφή του δηλητηριάζει τα σκυλιά του!»
Back To the Future

Αποκάλυψη: «Ο Ιόλας αργόσβηνε σε νοσοκομείο και αδελφή του δηλητηριάζει τα σκυλιά του!»

Το 1985 ο Ιόλας μαθαίνει ότι πάσχει από AIDS. Προσβλήθηκε από τον ιό στην Αμερική.

Ήταν μολυσμένο το αίμα που του μετάγγισαν για τις ανάγκες εγχείρησης, σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα για την ασθένειά του. Δεν χάνει την ελπίδα του, πιστεύει ότι αποτελεί συνέχεια του Dorian Grey, όμως ο οργανισμός του σταδιακά εξασθενεί. Τελικά αφήνεται στα χέρια της αδελφής του, Νίκης. «Τότε ο Ιόλας χάθηκε. Εκείνη τον ζήλευε, τον ανταγωνιζόταν» λέει ο Σταθούλης. «Ενώ αργόσβηνε σε νοσοκομείο των ΗΠΑ, η αδελφή του στην Αθήνα δηλητηριάζει τα σκυλιά του και χρίζεται διαχειρίστρια της περιουσίας του. Όσους από τους θησαυρούς δεν τους παίρνουν οι συγγενείς, τους "σηκώνουν" οργανωμένοι ληστές, κλεφτρόνια, ακόμα και πρώην εραστές του» τόνισε ο Νίκος Σταθούλης στο People.
Ο Ιόλας «φεύγει» στις 8 Ιουνίου του 1987 στη Νέα Υόρκη χωρίς να αφήσει διαθήκη. Μεσεγγυούχος του σπιτιού-μουσείου ορίζεται ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Φώτης Κουβέλης. Ο Σταθούλης υποστηρίζει ότι ο Κουβέλης δεν έκανε τίποτα για να προφυλάξει το χώρο: «Δεν προάσπισε την πολιτιστική κληρονομιά. Τον θεωρώ ηθικό αυτουργό, γιατί επί θητείας του η βίλα έγινε τόπος ακολασίας. Του τηλεφωνούσα να κάνει κάτι και εκείνος δεν έστειλε ούτε περιπολικό».
Σήμερα, η περιβόητη βίλα στέκει «γυμνή» από θησαυρούς, «πλούσια» σε γκράφιτι και σκουπίδια. Ανήκει στον κατασκευαστή Σπύρο Γεωργίου, ενώ ο δήμος της Αγίας Παρασκευής θέλει να τη διαμορφώσει σε πολιτιστικό κέντρο. Ο Σταθούλης δεν ήταν μόνο μάρτυρας της διαδρομής του ανθρώπου που πήγαινε «κόντρα στους θυμωμένους ωκεανούς», όπως συνήθιζε να λέει για εκείνον ο Max Ernst. Ήταν ο δικός του άνθρωπος. «Ο Ιόλας ήταν πολύ ερωτεύσιμος, δεν είχε ηλικία. Αν το σεξ έχει να κάνει με το σώμα, ο έρωτας έχει να κάνει με το πνεύμα. Εγώ ερωτεύτηκα τον Ιόλα κι αυτός εμένα. Υπήρχε ένας έντονος πνευματικός έρωτας μεταξύ μας. Του είχα γίνει απαραίτητος, καθημερινά μου ξεδίπλωνε τη ζωή του. Ήμουν νεαρός και λειτουργούσα για τον Ιόλα σαν αντιρυτιδική κρέμα. Ακόμα και τη στιγμή που τον έτρωγε το AIDS, μπορούσε να κάνει μια πιρουέτα. Ήταν μεγάλος σουρεαλιστής!».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved