Back To the Future

Η γυναίκα που δοκίμαζε το φαγητό του Χίτλερ θυμάται

Κάθε της ημέρα ήταν εφιαλτική. Νόμιζε πως θα είναι και η τελευταία!

Ήταν η γυναίκα στην οποία είχε ανατεθεί ο ρόλος να δοκιμάζει το φαγητό του Χίτλερ για να διαπιστωθεί αν είναι δηλητηριασμένο ή όχι. Σήμερα η Margot Wölk θυμάται τις στιγμές που έζησε μαζί με τους Ναζί, παρότι δεν ήταν μια από αυτές. Ήταν μια από τις 15 νεαρές κοπέλες που είχανε εξαναγκαστεί να δουλέψουν στο αρχηγείο του Χίτλερ, την περίφημη «Σπηλιά του Λύκου» κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
«Κάποια κορίτσια δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους, με το που ξεκινούσαν να τρώνε. Ήταν τόσο φοβισμένες. Έπρεπε να το φάμε όλο. Μετά, έπρεπε να περιμένουμε να περάσει μία ώρα, και κάθε φορά φοβόμασταν ότι θα πεθαίναμε. Κλαίγαμε σαν σκυλιά και μετά ήμασταν τόσο ευτυχισμένες που είχαμε επιβιώσει. Το μενού δεν είχε ποτέ κρέας. Είχαμε πληροφορίες ότι οι Βρετανοί προσπαθούσαν να δηλητηριάσουν τον Χίτλερ. Ποτέ δεν έτρωγε κρέας. Mας έδιναν, ρύζι, μακαρόνια, πιπεριές, καλαμπόκι και αρακά» λέει η 97χρονη.
«Η ασφάλεια ήταν τόσο "ασφυκτική" που ποτέ δεν είδα τον Χίτλερ από κοντά. Μόνο τον σκύλο του, Blondi είχα δει», λέει και αποκαλύπτει ότι ένα βράδυ τη βίασε ένας αξιωματικός των Ες Ες.
Στα τέλη της δεκαετίας του 44 κατάφερε να δραπετεύσει, στο Βερολίνο, αλλά όταν ο ρωσικός στρατός μπήκε στην πόλη: «Όλα τα κορίτσια ντυθήκαμε σαν γριές αλλά οι Ρώσοι μας έσκισαν τα φορέματα και μας μετέφεραν μέσα σε ένα ιατρείο. Μας βίαζαν για 15 μέρες. Ζούσαμε την κόλαση στη γη».

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved