Το επεισοδιακό ξεκίνημα της Αλεξίου- το τραγικό λάθος και τα εξώδικα
Back To the Future

Το επεισοδιακό ξεκίνημα της Αλεξίου- το τραγικό λάθος και τα εξώδικα

Ο Μάκης Μάτσας έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου.

Μάλιστα, αρκετούς από αυτούς τους έχει ανακαλύψει και τους έχει αναδείξει ο ίδιος μέσα από τη δισκογραφική εταιρεία Minos Emi. Ο Μάκης Μάτσας πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο «Πίσω από τη μαρκίζα» μέσα από το οποίο εξιστορεί διάφορες ιστορίες των καλλιτεχνών για την καριέρα τους.
Μια από τις ιστορίες στις οποίες αναφέρεται είναι και αυτή με την Χαρούλα Αλεξίου, στης οποίας το ξεκίνημα συνέβη ένα τραγικό λάθος.
«Ονομάζομαι Χαρίκλεια Ρουπάκα», μου είπε. Κάθε μου και αντικρίζω μια συνεσταλμένη όμορφη κοπέλα. Το βλέμμα της από την αρχή έκρυβε μια περίεργη θλίψη. Μόλις, όμως, άνοιξε το στόμα της και άκουσα τη φωνή της, με τις πρώτες κουβέντες της αισθάνθηκα το δωμάτιο σαν να γέμισε ξαφνικά με μια θαλπωρή από τη ζεστή χροιά και το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής της. Μου έκανε εντύπωση η εξαιρετική της άρθρωση σε κάθε λέξη που πρόφερε. Της έκλεισα ραντεβού για να έρθει στο στούντιο την ίδια κιόλας εβδομάδα για ακρόαση». Η Χαρούλα ήδη από την πρώτη δοκιμή της φωνής της που έγινε με το «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι» ενθουσίασε όσους την άκου-σαν. Τόσο πολύ μάλιστα που ο Μάκης Μάτσας αναφέρει ότι προσπάθησαν να της το κρύψουν για να μην πάρουν τα μυαλά της αέρα. Τι έμελλε να συμβεί όμως στην πρώτη δισκογραφική της απόπειρα κανείς δεν το περίμενε: «Έχοντας γοητευθεί από το «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι» και γνωρίζοντας πόσο ταίριαζε η φωνή της σε αυτό το ύφος, λέω στον Αχιλλέα Θεοφύλλου: «Έχουμε ήδη ηχογραφημένο ένα καταπληκτικό ζεϊμπέκικο του Βασίλη Βασιλειάδη. Το «Οταν πίνει μια γυναίκα». Δεν το δοκιμάζουμε με την Αλεξίου; Σίγουρα θα το τραγουδήσει καλύτερα». Το τραγούδι το είχαμε ηχογραφήσει δοκιμαστικά με κάποια άλλη τραγουδίστρια, ονόματι Καίτη Πετράκη, αλλά δεν ήμασταν απόλυτα ικανοποιημένοι. Γι' αυτό πρότεινα στον συνθέτη να το τραγουδήσει η νεαρή Αλεξίου. Σε λίγες ημέρες βρισκόμασταν όλοι μαζί στο στούντιο. Όπως είχα φανταστεί το τραγούδι η Αλεξίου το ερμήνευσε υπέροχα, αναδεικνύοντας τη δύναμη που έκρυβε μέσα του. Αποφασίζουμε να το κυκλο¬φορήσουμε με τη φωνή της και σε δύο εβδομάδες ο δίσκος βγαίνει στην αγορά. Αρχίζουμε να το διαφημίζουμε και από τα ραδιόφωνα», αναφέρει στο βιβλίο του «Πίσω από τη μαρκίζα» και συνεχίζει: «Δεν φαντάζεστε, όμως, τι μας περίμενε... Η θύελλα που ξέσπασε μόλις κυκλοφόρησε το τραγούδι δεν περιγράφεται, διαμαρτυρίες, φωνές, εξώδικα και μηνύσεις έπεφταν σαν βροχή. Τι είχε συμβεί; Όταν παραγγείλαμε στο εργοστάσιο της Columbia να τυπώσει το θρυλικό «Όταν πίνει μια γυναίκα», με την εκτέλεση της Χαρούλας, ο τεχνικός έκανε ένα τραγικό λάθος, που πέρασε απαρατήρητο από όλη την ιεραρχία των ελέγχων. Αντί να ρεμιξάρει και να στείλει για εκτύπωση το τραγούδι με τη φωνή της Αλεξίου, στέλνει για παραγωγή την παλαιότερη ηχογράφηση του ίδιου τραγουδιού που είχαμε κάνει με την φωνή της Πετράκη! Και σαν να μην έφτανε αυτό στην ετικέτα του δίσκου είχε τυπωθεί το όνομα της Αλεξίου, ενώ βέβαια τραγουδούσε η Πετράκη. Λες και όλοι ήταν συνεννοημένοι εναντίον της άγνωστης αυτής τραγουδίστριας.
Η Πετράκη θεώρησε ότι όλα έγιναν επίτηδες, ότι εσκεμμένα Βάλαμε το όνομα της Αλεξίου για να προβάλουμε την καινούργια μας τραγουδίστρια χρησιμοποιώντας τη δική της φωνή και, έχοντας κάθε δίκιο με το μέρος της, άρχισε να μας «πυροβολεί» με όλα τα μέσα που είχε. Εξώδικα, απειλητικά τηλεφωνήματα, μηνύσεις ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Το «τεχνικό» λάθος διορθώθηκε, μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα, αλλά η ζημιά είχε γίνει! Με αυτόν τον επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε η διαδρομή της Χαρούλας στη Minos που έμελλε να γράψει τη λαμπρότερη γυναικεία καριέρα της γενιάς της για τα επόμενα χρόνια μέχρι σήμερα. Θυμάμαι, σε μια από τις πρώτες ηχογραφήσεις της, όπως έβγαινα από το στούντιο της Columbia είδα τον Γρηγόρη Μπιθικώτση να κοντοστέκεται, να παρακολουθεί για λίγο την ερμηνεία της και να με ρωτάει. «Ποια είναι αυτή που τραγουδάει;» Όταν του ανέφερα το όνομα Χαρούλα Αλέξιου, με τη γνωστή θυμοσοφία που τον χαρακτήριζε συνέχισε: «Αυτή η φωνή, να ξέρεις, έχει στασίδι στην Εκκλησία"»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved