Back To the Future

Χρήστος Δάντης: Το τραγούδι που τον «εμπόδισε» να πάει στην Αμερική

Το 1985 ο Χρήστος Δάντης κάνει για πρώτη φορά φωνητικά σε επαγγελματικό επίπεδο σε δίσκο της Ρίτας Σακελλαρίου, ενώ μετέπειτα θα κάνει φωνητικά σε άλμπουμ της Λίτσας Διαμάντη και της Κατερίνας Στανίση.

Με τον Μιχάλη Ρακιντζή θα γνωριστούν στη δισκογραφική εταιρεία Ria Records του Άκη Γκολφίδη και θα κάνει φωνητικά στο δίσκο Μωρό Μου Φάλτσο, το 1987. «Ήμασταν όλοι ανακαλύψεις του Άκη και ο σταρ εκείνης της εποχής ήταν ο Μιχάλης, καθώς από το 1982 είχε το συγκρότημα Scraptown».
Το τραγούδι που θα τον κάνει ευρέως γνωστό και θα τον καθιερώσει στο μουσικό στερέωμα είναι τα «Δαχτυλικά αποτυπώματα», το 1990. Το τραγούδι παίζει σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και όλοι οι ερωτευμένοι σιγοτραγουδούν τους στίχους. «Μέσα σε δύο μήνες έγινε χαμός. Ήταν σοκαριστικό. Τότε ζούσα σε ένα προσφυγικό σπίτι στην Καισαριανή. Ένα βράδυ που ξεκλείδωνα την πόρτα της εισόδου, άκουσα αυτοκίνητα να κατεβαίνουν το δρόμο με ταχύτητα και να ακούν τα "Δαχτυλικά αποτυπώματα". Ο μουσικοσυνθέτης του τραγουδιού, Γιάννης Καραλής, ήταν ο άνθρωπος που ουσιαστικά του άνοιξε το δρόμο προς στην επιτυχία. «Είχα πει στον Γιάννη πως, αν το τραγούδι δεν κάνει επιτυχία, θα φύγω για την Αμερική. Τελικά έκανε και ομολογώ πως δεν το περίμενα» συμπληρώνει στο People .

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved