Ο Καζαντζίδης, η Γκρέυ και το τρίτο πρόσωπο η Μαρινέλλα
Back To the Future

Ο Καζαντζίδης, η Γκρέυ και το τρίτο πρόσωπο η Μαρινέλλα

Υπήρξε ο καλύτερος φίλος του Στέλιου Καζαντζίδη. Θυμάται και αποκαλύπτει για πρώτη φορά άγνωστες λεπτομέρειες από την ζωή του μεγάλου τραγουδιστή.

Τον Δημήτρη Τζάρα με την Καίτη Γκρέυ τον συνδέουν φιλία και συνεργασία εξήντα και πλέον χρόνων. «Η Γκρέυ μού έδωσε το πρώτο μεροκάματο. Με υποστήριξε όσο κανένας άλλος. Θυμάμαι τότε ήταν αρραβωνιασμένη με τον Καζαντζίδη. Εγώ ήμουν ο "κουμπάρος". Θα τους πάντρευα. Ο Στέλιος με φώναζε "κουμπάρε" και "κουμπάρε". Η Γκρέυ τον λάτρεψε τον Καζαντζίδη, χωρίς καμιά υπερβολή. Εκείνη τους πήγαινε λεφτά στο σπίτι όταν ήταν φαντάρος ο Στέλιος. Πρόσεχε τη μάνα του, την κυρά Γεσθημανή. Τα έζησα από κοντά. Τον αγαπούσε όσο τίποτα άλλο» τόνισε σε καθημερινή εφημερίδα.
Ο Στέλιος αγάπησε την Γκρέυ; Τα λόγια του υπερήλικα μουσικού βγαίνουν με θυμό. «Δεν αγάπησε καμιά γυναίκα. Δεν είχε ψυχή ο Στέλιος και λυπάμαι που το λέω γιατί ήταν "αδελφός" μου. Μέρα νύχτα ήμασταν μαζί. Δεν υπήρχε άλλος μουσικός που να έζησε τόσο πολύ μαζί του. Υπήρχαν βράδια που κοιμόμασταν και μαζί. Τόσο δεμένοι ήμασταν».
Θυμάται φυσικά το άδοξο τέλος του αρραβώνα του Στέλιου με την Καίτη. «Δουλεύαμε τότε στο Ροσινιόλ. Ο Στέλιος ήταν πολύ ζηλιάρης. Η Καίτη είχε πολλούς θαυμαστές, μεταξύ αυτών επιχειρηματίες, εφοπλιστές. Ήταν ντίβα, ρε παιδί μου, η Γκρέυ. Τεράστιο όνομα. Πάει ένα βράδυ λοιπόν ο αδερφός της, ο Γιάννης και του λέει: "Ρε Στέλιο, δύο χρόνια είσαι μαζί με την αδερφή μου. Δεν θα παντρευτείτε;". Ο Στέλιος το πήρε στραβά. Στράβωσε πολύ. Μου το λέει εμένα ότι έτσι και έτσι έγινε με τον αδερφό της Γκρέυ. Του απαντώ λοιπόν: "Κάνε ό,τι θες, ρε Στέλιο". Εκεί ήταν το μεγάλο μου λάθος. Που δεν προστάτευσα την Γκρέυ και άκουσα εκείνον. Μια μέρα ο Στέλιος μου λέει: "Θα ανέβω Θεσσαλονίκη, γιατί έχω τον σκοπό μου". Το βράδυ έρχεται η κακομοίρα η Γκρέυ στο σπίτι μου: "Δημητράκη, πού είναι ο Στέλιος;" με ρώτησε. Και εγώ της είπα ψέματα ότι έφυγε με έναν φίλο του. Και αυτό το ψέμα με βαραίνει. Γιατί εκείνη μου φέρθηκε άψογα. Η Καίτη άρχισε να ψάχνει τον Στέλιο στον Μαραθώνα, στη Βάρη. Και εκείνος ήταν στη Θεσσαλονίκη με τη Μαρινέλλα».
Όπως αναφέρει στα γραφόμενά του ο Δημήτρης Τζάρας για τον Στέλιο και τη Μαρινέλλα, το ειδύλλιο «ψήθηκε» προτού καλά καλά ξεκαθαρίσει εκείνος τι θα έκανε με την Γκρέυ. «Με παίρνει ένα πρωί ο Στέλιος από τη Θεσσαλονίκη και μου λέει: "Δημητράκη, κλείσε το μαγαζί του Ξυπολυτάκου για τον χειμώνα και μαζί και την ορχήστρα. Θα κατεβάσω στην Αθήνα καινούργια τραγουδίστρια". Οταν έρχεται ο Στέλιος για να κλείσουμε μαζί το μαγαζί, είχε και ένα κοριτσάκι που δεν του έδινες σημασία. Λεπτοκαμωμένο, αδυνατούλι. Λέω από μέσα μου: "Άφησες την ντίβα την Γκρέυ και πήρες το κοριτσάκι αυτό;".
Μου δίνει εντολή ο Καζαντζίδης να της κάνω πρόβες. Όταν άρχισε και τραγούδαγε είπα από μέσα μου "μπράβο, φωνάρα!". Της έκανα πρόβες με κάτι τραγούδια του Λαύκα και του Ζαμπέτα. Ήρθε η ώρα να βγει. Πηγαίνω στο καμαρίνι και της λέω: "Κίτσα (σ.σ.: έτσι έλεγαν στα πρώτα βήματά της τη Μαρινέλλα), ήρθε η ώρα να βγεις". "Α, δεν μπορώ. Ντρέπομαι" και τέτοια μου έλεγε. Πηγαίνω στον Στέλιο και του λέω: "Στέλιο, θα κατέβουμε και εμείς στην πίστα δίπλα της να την εμψυχώσουμε"». Έτσι και έγινε!
Γιατί δεν στέριωσε ο γάμος τους; «Η Μαρινέλλα έμενε σε ένα μικρό δυαράκι μαζί με τη μάνα της. Εμείς λοιπόν τότε σαν ζευγάρια πηγαίναμε στο σπίτι της Κίτσας, ανάβαμε κάνα τσιγαράκι και καθόμασταν. Όμως ήταν άβολο όλο αυτό. Της λέει λοιπόν ο Στέλιος της Μαρινέλλας: "Ρε συ, Μαρινέλλα, δεν λες της μάνας σου να πάει να μείνει και λίγο με τον πατέρα σου;". Ένα πρωί πήγαμε να δούμε με τον Στέλιο κάτι χωράφια στον Πλαταμώνα. Γυρίζουμε στο σπίτι και η Μαρινέλλα είχε μαζέψει τα πράγματά της και είχε φύγει. Αυτό ήταν».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved