Μάκης Δελαπόρτας: Το «Ρετιρέ» και ο Δαλιανίδης
Back To the Future

Μάκης Δελαπόρτας: Το «Ρετιρέ» και ο Δαλιανίδης

Ο Μάκης Δελαπόρτας θυμάται και μιλά για την εποχή του «Ρετιρέ» και τον Γιάννη Δαλιανίδη.

«Το Ρετιρέ είναι σαν τις παλιές ελληνικές ταινίες. Είναι από τα κλασικά σήριαλ μιας εποχής που ακόμα και σήμερα το βλέπεις ευχάριστα. Έχουν παιχτεί πάρα πολλά σήριαλ και το Ρετιρέ έχει ξεχωρίσει. Τρία ήταν τα σήριαλ που είχαν ξεχωρίσει τότε. Οι “Απαράδεκτοι”, οι “Τρεις Χάριτες” και το “Ρετιρέ”. Αυτά ήταν τα πρώτα της ιδιωτικής τηλεόρασης που στιγμάτισαν μια εποχή ολόκληρη.
Ήταν αυτό το genius που λέμε που δεν το έχουν πολλοί άνθρωποι. Που ότι αγγίξει κάποιος το κάνει επιτυχία. Αυτό δεν το έχουν όλοι οι άνθρωποι. Ο Δαλιανίδης ήταν από αυτές τις πολύ δημιουργικές μορφές που στιγμάτισαν μια ολόκληρη εποχή, μάλλον πολλές εποχές, γιατί τηλεοπτικά το “Λούνα Παρκ” κράτησε εφτά χρόνια. Οι ταινίες του Δαλιανίδη στον ελληνικό κινηματογράφο νομίζω πως είναι οι 80 πιο αντιπροσωπευτικές ταινίες του ελληνικού σινεμά. Απίστευτη εμπειρία να δουλεύεις μαζί του.
Εγώ έμαθα πως να είμαι φυσικός μπροστά στην κάμερα, αυτή ήταν η μαεστρία του Δαλιανίδη. Εκεί που φτιάχναμε τηλεοράσεις με τον Ευαγγελόπουλο, αισθανόμουν ότι έμπαινα στο εργαστήριό μου. Στις γειτονιές μου φώναζαν οι άνθρωποι “έλα να μας φτιάξεις την τηλεόραση”, τους έπειθα ότι έφτιαχνα τηλεοράσεις. Αισθανόμασταν πως δεν υπήρχε κάμερα, αυτό ήταν δική του μαεστρία.
Για μένα ήταν ευλογία γιατί εγώ προχώρησαν μετά από αυτό, άλλα παιδιά δυστυχώς δεν προχώρησαν και γι' αυτούς είναι άσχημο. Για μένα που προχώρησα και ο κόσμος ξέρει την δουλειά μου, γιατί το να σε γνωρίζει και σαν βιογράφο ο κόσμος, ο Άλκης του Ρετιρέ, δεν υπήρχε περίπτωση κάποιος που έβλεπε αυτό το παιδί σε αυτό τον ρόλο, να πίστευε το ότι θα έκανε αυτή την ανατροπή στην καριέρα του» τόνισε στην εκπομπή Τα λέμε.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved