Σοκαριστικές εικόνες με την λοβοτομημένη Κένεντι!
Back To the Future

Σοκαριστικές εικόνες με την λοβοτομημένη Κένεντι!

Σοκαριστική αλλαγή… Πώς ήταν και πώς… έγινε μετά την λοβοτομή η Rosemary Kennedy.

Ο φόβος και η άγνοια των δικών της ανθρώπων της κατέστρεψαν την ζωή, αφού μετά την λοβοτομή έζησε στο περιθώριο για να εξασφαλίσει ο αδερφός της John την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Γεννήθηκε στα μέσα της παθογόνου ισπανικής γρίπης που είχε σαρώσει τη χώρα τον Σεπτέμβριο του 1918. Μεγαλώνοντας είχε πολλές μαθησιακές δυσκολίες. Ο Joe Kennedy συμβουλεύτηκε τον επικεφαλής του τμήματος Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και εκείνος μετά από μια σειρά εξετάσεων διέγνωσε τη Rosemary ως «διανοητικά καθυστερημένη» και πρότεινε την ιδρυματοποίησή της.

Η μητέρα της μιλώντας για την κατάστασή της τόνισε: «Σοκ και έκπληξη. Όπως όλες οι μητέρες είχε προσευχηθεί το παιδί μου να είναι υγιές. Έπρεπε να υπομείνω την αγωνία κάθε μητέρας που μαθαίνει ότι το παιδί της θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον κόσμο με ένα καταστροφικό μειονέκτημα».

Επέστρεψε στο σπίτι της από το Sacred Heart Convent στο Elmhurst, όπου εκπαιδεύτηκε σε ξεχωριστή τάξη και ήθελε να κάνει ότι και τα αδέρφια της, να βγαίνει κτλ.

Δεν άφηναν και τότε άρχισε να βγαίνει κρυφά. Όταν την έπιαναν, είχε βίαια ξεσπάσματα.

Με τους γονείς της να ανησυχούν για την ανάπτυξη του σώματός της και τη σεξουαλικότητά της, αποφάσισαν να τη στείλουν σε ένα μοναστήρι στην Ουάσιγκτον. Οι καλόγριες γρήγορα ανακάλυψαν πως το έσκαγε τις νύχτες και γνώριζε άντρες σε ταβέρνες.

Επέστρεψε στο σπίτι της και ήταν θυμωμένη καθώς ήθελε την ελευθερία της. Τα συναισθηματικά της ξεσπάσματα γίνονταν όλο και πιο βίαια και άρχισε να έχει σπασμούς που διαγνώστηκαν ως επιληψία.

Ο πατέρας της ήταν μπερδεμένος και ένιωθε ντροπή καθώς φοβόταν πως η κατάστασή της θα μπορούσε να επηρεάσει τις πολιτικές φιλοδοξίες του ίδιου και των γιων του.

Διάβασε για την προμετωπιαία λοβοτομή που υπόσχονταν οριστική θεραπεία και αποφάσισε να εμπιστευτεί τον ψυχίατρο Dr. Walter Freeman να της κάνει μια νέα νευροχειρουργική επέμβαση, την προμετωπιαία λοβοτομή.

O Freeman μαζί με τον νευροχειρουργό Dr. James Watts έκαναν την επέμβαση.

«Πήγαμε από την κορυφή του κεφαλιού. Νομίζω ήταν ξύπνια. Της είχαμε δώσει ήπιο ηρεμιστικό. Έκανα μια τομή στον εγκέφαλό της. Απλά κάναμε μια μικρή τομή, όχι μεγαλύτερη από μια ίντσα. Σταμάτησαμε όταν η Rosemary σταμάτησε να τραγουδά το «God Bless America» και έλεγε ασυναρτησίες.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved