Τα 11 χρόνια απουσίας του Βλάσση και τα όνειρα της κόρης του Ζένιας
Back To the Future

Τα 11 χρόνια απουσίας του Βλάσση και τα όνειρα της κόρης του Ζένιας

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το... παιδί της ελληνικής τηλεόρασης, που δε μεγάλωσε ποτέ. Μέχρι και ο τότε Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, είχε μιλήσει για εκείνον... Ο Βλάσης Μπονάτσος «έφυγε» στις 14 Οκτωβρίου 2004, αλλά πίσω του έχει αφήσει τον καρπό του έρωτά του, την κόρη του, Ζένια, η οποία, εκτός του ότι η ομοιότητά της με τον μπαμπά της είναι ανατριχιαστική, όπως όλα δείχνουν, ακολουθεί και τα χνάρια του στην υποκριτική.

«Συνυπεύθυνη» βέβαια γι’ αυτό είναι και η γιαγιά της, Ζωή Λάσκαρη, η οποία σίγουρα έχει συμβάλλει στο να ανθίσει ο καλλιτεχνικός σπόρος αυτός. Ο Βλάσης είχε τρομερή αδυναμία στην 19χρονη σήμερα κόρη του και σίγουρα θα ήταν πολύ περήφανος αν την έβλεπε στο σανίδι... «Θα ασχοληθώ με την υποκριτική. Το είπα στη γιαγιά μου και μου είπε αν το γουστάρω, να το κάνω. Ξέρω πως θέλει πολύ δουλειά, με ενδιαφέρει πολύ να ασχοληθώ».

Η ίδια η Ζένια Μπονάτσου ήταν μόλις επτά ετών όταν ο πολυαγαπημένος της πατέρας«έφυγε» ξαφνικά... «Ήμουν εφτά χρόνων όταν έφυγε. Δεν θυμάμαι, δυστυχώς, καταστάσεις που έχω ζήσει διαγράφηκαν. Ούτε τα ταξίδια που κάναμε θυμάμαι. Υπάρχουν κάποιες εικόνες αμυδρές, σαν ενός λεπτού βίντεο, αλλά όχι κάτι συγκεκριμένο. Θυμάμαι έντονα την ημέρα του θανάτου του, αλλά τίποτα από τα χρόνια που προηγήθηκαν. Θυμάμαι μόνο πράγματα που έκανα εγώ ως παιδί, αλλά ούτε τον μπαμπά, ούτε τη μαμά, ούτε πράγματα που κάναμε μαζί».

Τα τότε δημοσιεύματα έγραφαν για τον συγκλονιστικό αυτόν χαμό ενός από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες... «Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, το πρωί της Πέμπτης, ο γνωστός ηθοποιός και τραγουδιστής Βλάσσης Μπονάτσος.
Ο Βλ.Μπονάτσος μεταφέρθηκε στις 05:10 στα εξωτερικά ιατρεία του Ιπποκράτειου νοσοκομείου της Αθήνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Βανδώρος, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον Βλάσση Μπονάτσο ήδη νεκρό από το σπίτι του.
Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο θάνατος του γνωστού καλλιτέχνη οφείλεται σε «αποφρακτική οιδηματώδη λαρυγγίτιδα».
Όπως έγινε γνωστό τη νεκροψία δεν έκανε κάποιος απο τους ιατροδικαστές της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, αλλά η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαρά Σπηλιωπούλου, καθώς η παραγγελία για νεκροψία έγινε απευθείας από το Πανεπιστήμιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το φιλικό του περιβάλλον, ο γνωστός καλλιτέχνης αντιμετώπιζε και στο παρελθόν προβλήματα υγείας, ενώ πριν από δύο χρόνια είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Τα λόγια του τότε Πρωθυπουργού...
Ο πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού Κώστας Καραμανλής δήλωσε για τον εκλιπόντα: «Ο Βλάσσης Μπονάτσος ήταν ένας άνθρωπος με πολυδιάστατο ταλέντο και ενθουσιώδη χαρακτήρα. Με την προσωπική του διαδρομή στο τραγούδι, το θέατρο και την τηλεόραση άφησε το δικό του, ιδιαίτερο στίγμα στο χώρο του θεάματος και κέρδισε την αγάπη του κοινού. Στους συγγενείς και οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Η ζωή του...
Γιος δικαστικού και καθηγήτριας πιάνου με καταγωγή από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Έχει ένα μεγαλύτερο αδερφό τον Τάκη Μπονάτσο, ο οποίος γεννήθηκε το 1944. Άρχισε την καριέρα του δημιουργώντας ένα μουσικό συγκρότημα τους Πελόμα Μποκιού απο το 1969-1972. Το όνομα του πήρε από τα αρχικά των ονομάτων των μελών του γκρουπ, όπου είχε υπογράψει τη μεγάλη επιτυχία ο «Γαρύφαλλος».
Στις αρχές της δεκαετίας του '80 πρωταγωνίστησε στη θεατρική παράσταση «Εβίτα» με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη παίζοντας το ρόλο του Τσε. Επίσης έπαιξε μαζί της και την περίοδο 1983-1984 με την παράσταση «Βίκτωρ Βικτώρια». Η σχέση τους κράτησε περίπου έξι χρόνια (Ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1982 και έληξε το Δεκέμβριο του 1987 σύμφωνα με τα περιοδικά της εποχής).
Παρουσίασε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα όπως «Με το κλειδί στο χέρι» στην κρατική τηλεόραση, τις «Κόντρες», το «Βλας Μπακ», το «Άλλα Κόλπα», το «Με φόρα» και το «Πάμε για άλλα», όπου ήταν γνωστός για τις ατάκες του και τη βραχνή χροιά της φωνής του. Ο Μπονάτσος έγινε πανελληνίως γνωστός από την επιτυχημένη σειρά του 1991 «Οι Απαράδεκτοι». Το 1996 παντρεύτηκε με τη Μάρθα Κουτουμάνου (1968) - κόρη της Ελληνίδας ηθοποιού Ζωής Λάσκαρη - και ένα χρόνο αργότερα το 1997 απέκτησε την κόρη του Ζένια.
Απεβίωσε στις 14 Οκτωβρίου του 2004 σε ηλικία 55 ετών. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο θάνατός του οφειλόταν σε «αποφρακτική οιδηματώδη λαρυγγίτιδα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved