Αδημοσίευτες φωτογραφίες Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ από το σπίτι τους στην Στησιχόρου
Back To the Future

Αδημοσίευτες φωτογραφίες Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ από το σπίτι τους στην Στησιχόρου

Το σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην οδό Στησιχόρου ήταν ένα πραγματικό ανάκτορο στο αριστοκρατικότερο μέρος της Αθήνας

Το κουδούνι έγραφε απλώς «Αλίκη». Το πολυτελές σπίτι είχε αγοραστεί από την ηθοποιό στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Μετά από τόσα χρόνια βλέπουμε φωτογραφίες με την Αλίκη Βουγιουκλάκη ξαπλωμένη στο queen size κρεβάτι της μαζί με το αγαπημένο της σκυλάκι, αλλά και την Αλίκη στην… κουζίνα.

Για αρκετά χρόνια μετά την αγορά του ακινήτου, η Αλίκη εξακολουθούσε να μένει με τη μητέρα της. Στην οδό Στησιχόρου μετακόμισε το 1965, μετά το γάμο της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Ο ηθοποιός δεν ήθελε αρχικά να ζήσει εκεί. Εκλάμβανε ίσως την επιθυμία της σταρ ως μεγαλομανία και θεωρούσε ότι το σπίτι ήταν «υπερβολικά μεγάλο».

Το διαμέρισμα επιπλώθηκε σε μοντέρνο για την εποχή στιλ, όλο σουηδικό ξύλο, δερμάτινους καναπέδες και νεωτερισμούς. Centerpiece το μπαρ, που την εποχή εκείνη ήταν απαραίτητη προσθήκη στα αθηναϊκά νοικοκυριά, ενώ το κρεβάτι του ζευγαριού με τη γαλάζια ταπετσαρία ήταν μάλλον πιο κλασικό από την υπόλοιπη επίπλωση και παρέπεμπε στην επίσης γαλάζια κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας Ελισσάβετ…

Ο ερχομός του γιου τους, Γιάννη, το 1969 γέμισε το σπίτι χαρά, δεν ήταν όμως αρκετός ώστε να σώσει το γάμο των γονιών του.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’70 άλλαξε την διακόσμηση, που πλέον συντονίστηκε με τις μαξιμαλιστικές τάσεις της δεκαετίας. Χρυσοποίκιλτοι καθρέφτες, βαρύτιμα ασημένια κηροπήγια, λευκές μοκέτες, πίνακες του Βασιλείου, γυάλινα τραπέζια και μια σειρά από επίχρυσους Βούδες.

Πηγή: «House by Life&Style»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved