Πού χάθηκε η Ολύνα Ξενοπούλου;
Back To the Future

Πού χάθηκε η Ολύνα Ξενοπούλου;

Πολυτάλαντη, φινετσάτη, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη.

Η Ολυμπία ή αλλιώς Ολύνα Ξενοπούλου, που έγινε γνωστή το 1986 ως παρουσιάστρια του καθημερινού προγράμματος της ΕΡΤ, σήμερα, όπως αναφέρει η espresso είναι μια επιτυχημένη θεατρική ηθοποιός, σκηνοθέτις, ραδιοφωνική παραγωγός του Τρίτου Προγράμματος της ελληνικής ραδιοφωνίας με την εκπομπή «Ένα διήγημα, μία ανάσα...» και δανείζει τη φωνή της σε αφηγήσεις ντοκιμαντέρ και διαφημίσεις.

«Έδωσα στην ΕΡΤ πανελλήνιες εξετάσεις ως εκφωνήτρια. Στο ραδιόφωνο έμεινα δύο χρόνια ως κεντρική εκφωνήτρια στις ειδήσεις και στη συνέχεια, όταν παρουσιάστηκαν ανάγκες στην τηλεόραση, πέρασα στο ζωντανό τηλεοπτικό πρόγραμμα και στην επικοινωνία με τον κόσμο επί καθημερινής βάσης. Είχε ενδιαφέρον, μου έδωσε αναγνωρισιμότητα και την επαφή με το πλατύ κοινό. Δεν ένιωσα ποτέ ότι ασφυκτιώ καλλιτεχνικά και διατηρώ το δικαίωμα των καλλιτεχνικών επιλογών μου με άξονα τα αισθητικά κριτήρια και όχι την αγωνία μιας πενιχρής αμοιβής» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της η γνωστή ηθοποιός, η οποία στα 30 χρόνια καριέρας της αρνείται σθεναρά τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, τις συνεντεύξεις και τις φωτογραφίσεις.

Η Ολύνα Ξενοπούλου από νεαρό κορίτσι είχε τσαγανό και στην καλλιτεχνική πορεία της διαχειρίστηκε την εικόνα της στον χώρο του θεάματος διαφορετικά από ό,τι απαιτούσε το star system.
Επιβλήθηκε στον χώρο όχι με την ομορφιά της και το καλλίγραμμο κορμί της, αλλά με τις ιδέες και τα πιστεύω της και βγήκε κερδισμένη.

«Η μητέρα μου είχε βαθιά καλλιτεχνική φύση και τραγουδούσε υπέροχα. Οι γονείς μου ήταν θετικοί με την ενασχόλησή μου με το θέατρο. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, πολύ μικρή, είχα την ανάγκη να υποδύομαι διάφορους ρόλους στα παιχνίδια και στις παιδικές ιστορίες με τις φίλες μου. Δεν σκέφτηκα να κάνω κάτι άλλο. Η κατεύθυνση ήταν σαφής» είχε αποκαλύψει σε δηλώσεις της. Λατρεύει τις βόλτες με το ποδήλατο δίπλα στον Θερμαϊκό, αλλά δεν αλλάζει τη ζωή στην Αθήνα όχι μόνο λόγω των αναρίθμητων καλλιτεχνικών επιλογών, αλλά και γιατί εδώ άνοιξαν οι ορίζοντες της ζωής και στα προσωπικά της.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved