Κι όμως το αρχικό σενάριο της σειράς «Friends» ήταν άλλο
Back To the Future

Κι όμως το αρχικό σενάριο της σειράς «Friends» ήταν άλλο

Η σειρά «Friends» σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα να είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών. 

Εκτός του ότι διήρκησε δέκα ολόκληρα χρόνια, κάθε φορά που προβάλλεται σε επανάληψη τα νούμερα τηλεθέασης είναι ψηλά.

Η ιδέα για την σειρά ξεκίνησε το 1993, όταν οι δημιουργοί Μάτα Κάουφμαν και Ντέιβιντ Κρέιν θέλησαν να φτιάξουν μια σειρά βασισμένη στις δικές τους προσωπικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν όταν ήταν απόφοιτοι και ξεκινούσαν τη ζωή τους στη Νέα Υόρκη. Ο αρχικός τίτλος που πρότειναν οι δημιουργοί στο NBC, ήταν «Insomnia Café».

Στην συνέχεια, ο τίτλος έγινε «Friends like us» για να καταλήξουν τελικά στο «Friends». Άλλες προτεινόμενες ιδέες για τίτλους που τελικά απορρίφθηκαν ήταν «Six of One», «Across the Hall», «Once Upon a Time in the West Village».

Ο πρώτος ηθοποιός που συμφώνησε με τους παραγωγούς ήταν ο Ντέιβιντ Σουίμερ, αφού οι δημιουργοί είχαν γράψει τον ρόλο του Ρος πάνω του. Μάλιστα, στο παρελθόν είχαν δηλώσει ότι έφτιαξαν τον χαρακτήρα εμπνευσμένοι από τη φωνή του ηθοποιού.

Η δεύτερη ηθοποιός που υπέγραψε συμβόλαιο για τη σειρά ήταν η Κόρτνει Κοξ, η οποία αρχικά προοριζόταν για τον ρόλο της Ρέιτσελ, αλλά η ηθοποιός πίστευε ότι η Μόνικα είναι πιο δυνατός χαρακτήρας και αφού τον διεκδίκησε στο τέλος τον κέρδισε.

Η τελευταία που πέρασε με επιτυχία το κάστινγκ ήταν η Τζένιφερ Άνιστον. Τον ρόλο της Φοίβη, τον είχε απορρίψει η Έλεν ντε Τζένερις με αποτέλεσμα να τον κερδίσει η Λίζα Κάρντοου, η οποία εκείνη την περίοδο είχε απολυθεί από τη σειρά «Frisier» και ήταν πολύ στεναχωρημένη. Αργότερα, όταν η σειρά είχε ήδη κάνει επιτυχία, η ηθοποιός δήλωσε για την απόλυση: «Τελικά ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να μου συμβεί».

Η αρχική σκέψη ήταν τα «Φιλαράκια» να είναι τέσσερα. Ο Ρος, η Ρέιτσελ, η Μόνικα και ο Τζόι. Ο Τσάντλερ και η Φοίβη θα ήταν δεύτεροι ρόλοι, αλλά οι δημιουργοί κατέληξαν ότι ήθελαν η σειρά να προβάλει έξι ισάξιους χαρακτήρες.

Για τον ρόλο του Τζόι, είχε περάσει δύο φορές δοκιμαστικό ο ηθοποιός Χανκ Αζάρια, που τελικά έπαιξε τον ρόλο του Ντέιβιντ, του επιστήμονα που ερωτεύεται η Φοίβη. Μία από τις πιο ανατρεπτικές αποκαλύψεις του καναλιού, ήταν ότι το ζευγάρι της σειράς δεν ήταν από την αρχή ο Ρος και η Ρέιτσελ, αλλά η Μόνικα και ο Τζόι, που θα παρουσιάζονταν στο κοινό ως εραστές. Τελικά τα σχέδια άλλαξαν, όταν οι υπεύθυνοι διαπίστωσαν τη χημεία μεταξύ Άνιστον και Σουίμερ, σχεδόν από την πρώτη μέρα των γυρισμάτων.

Όταν ο Μάθιου Πέρι πέρασε το κάστινγκ για τον ρόλο, αποκάλυψε στους σεναριογράφους ότι ο ίδιος είχε πρόβλημα με την προσέγγιση των γυναικών και γινόταν άγαρμπος, λέγοντας χοντροκομμένα αστεία. Το στοιχείο αυτό του χαρακτήρα του ηθοποιού ενσωματώθηκε στον ρόλο και ο Τσάντλερ έγινε στρέιτ. Ο χαρακτήρας του Γκάνθερ, του σερβιτόρου στο στέκι της παρέας Central Perk, αρχικά δεν υπήρχε καθόλου στο σενάριο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved