Συμμορία προσπάθησε ν’ απαγάγει τη σορό του Εντσο Φεράρι
Back To the Future

Συμμορία προσπάθησε ν’ απαγάγει τη σορό του Εντσο Φεράρι

Η συμμορία αντιμετώπισε τον Εντσο Φεράρι ως «πηγή» λύτρων, ακόμα και μετά τον θάνατό του. 

Σχεδίαζαν να κλέψουν τη σορό του, για να εξασφαλίσουν χρήματα από την οικογένειά του. Το πρωτότυπο σχέδιό τους δεν ήταν επιτυχημένο, καθώς η ιταλική αστυνομία μετά την πληροφορία που είχε συνέλαβε τον «εγκέφαλο» και τα πιο σημαντικά μέλη της συμμορίας.

Η αστυνομία του Νουόρο της Σαρδηνίας, σύμφωνα με τη «Repubblica», ανακάλυψε τη δράση τους παρακολουθώντας τοπική συμμορία, η οποία έχει ως έδρα το Οργκόσολο. Συγκεκριμένα, διαπίστωσε ότι οι ντόπιοι σεσημασμένοι συνεργάζονταν με συμμορία από εγκληματίες με καταγωγή από τη Σαρδηνία, οι οποίοι ζουν εδώ και χρόνια στην επαρχία της Πάρμα.

Οι κακοποιοί είχαν σχεδιάσει νυχτερινή έφοδο στο κοιμητήριο Σαν Κατάλντο της Μόντενα, στο οποίο αναπαύεται ο Εντσο Φεράρι, που πέθανε το 1988, με επικεφαλής τον 47χρονο Τζιοβάνι Αντόνιο Μερέου. Το σχέδιο είχε προχωρήσει τόσο πολύ, που ο Μερέου είχε αναθέσει σε συγκεκριμένα μέλη της συμμορίας τη φύλαξη της σορού και τη διαχείριση της επικοινωνίας με την οικογένεια του Εντσο Φεράρι, για να παραλάβουν τα λύτρα.

Τα σχέδιά τους χάλασε η μεγάλης κλίμακας επιχείρηση της αστυνομίας στη βόρεια Ιταλία και τη Σαρδηνία, η οποία προχώρησε σε 34 συλλήψεις, ενώ εντόπισε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και όπλων στο Τραβερσέτολο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved