Ανατροπή και δικαίωση των συγγενών της ηθοποιού Μουρούζη για τις πλαστές διαθήκες
Back To the Future

Ανατροπή και δικαίωση των συγγενών της ηθοποιού Μουρούζη για τις πλαστές διαθήκες

Με καθυστέρηση 17 χρόνων ήρθε η δικαίωση για τους συγγενείς της αξέχαστης ηθοποιού Ιωάννας (Γιαννούλας) Μουρούζη, με μια ανατρεπτική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, που καταδίκασε τους έξι κατηγορουμένους,

οι οποίοι φέρεται ότι έβαλαν στο χέρι όλη την περιουσία της. Έτσι, οι καταθέσεις και τα ακίνητα, αξίας περίπου 300.000 ευρώ, παραδόθηκαν πλέον στους νόμιμους δικαιούχους!

Υστερα από πολλές διακυμάνσεις, πήρε τέλος το θρίλερ με τις δύο πλαστές διαθήκες της μητέρας της ηθοποιού και της ίδιας, που έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της σε γνωστές ταινίες της «χρυσής» εποχής του κινηματογράφου, όπως «Ο Μπακαλόγατος». Σε πρώτο βαθμό, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της espresso όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν απαλλαγεί. Ωστόσο, ο εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης, με αποτέλεσμα να ξανακαθίσουν στο σκαμνί.

Έπειτα από διαδικασία έξι μηνών το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ομόφωνα ένοχους όλους τους κατηγορουμένους. Καταδίκασε τη συμβολαιογράφο Ι. Κ. σε συνολική κάθειρξη δέκα ετών χωρίς αναστολή για ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος και απάτη επί δικαστηρίου.

Στον επί χρόνια μισθωτή της θανούσας Γ.Ε. επέβαλε εξαγοράσιμη κάθειρξη έξι ετών για ηθική αυτουργία στις ίδιες πράξεις, ενώ σε τέσσερα και τρία χρόνια καταδικάστηκαν οι Κ.Χ. και Ι.Θ., δύο γυναίκες που εμφανίζονταν ως διαχειρίστριες των τραπεζικών λογαριασμών της ηθοποιού. Σε δύο δικηγόρους που κατηγορούνταν για την υπόθεση επιβλήθηκε φυλάκιση τριών και δύο ετών.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved