Πώς ο αυθόρμητος Βασίλης Αυλωνίτης έγινε πρωταγωνιστής και ζεν πρεμιέ;
Back To the Future

Πώς ο αυθόρμητος Βασίλης Αυλωνίτης έγινε πρωταγωνιστής και ζεν πρεμιέ;

Οπωσδήποτε η ζωή του δημοφιλούς ηθοποιού Βασίλη Αυλωνίτη είναι, λίγο έως πολύ, γνωστή.

Οπως εξάλλου και οι μεγάλες επιτυχίες του στο θέατρο, κυρίως σε επιθεωρήσεις και στον κινηματογράφο. Ελάχιστα όμως είναι γνωστά για την παιδική ζωή του, την οποία πέρασε στη γειτονιά της Βλασσαρούς, στη γειτονιά με τα σοκάκια της Τουρκοκρατίας, που βρισκόταν εκεί όπου σήμερα απλώνεται η Αρχαία Αγορά.

Εκεί μεγάλωσε ο γιος του κυρ Αλέξανδρου Αυλωνίτη, ο Βασίλης, μετερχόμενος το επάγγελμα του πορτοφολά! Μαζί με τον αδελφό του έφτιαχναν πορτοφόλια για τα ψιλά και τα πουλούσαν στις γειτονιές μέσα σ' ένα κοφίνι.

Σβέλτος, κοινωνικός, ατσίδα, όπως έλεγαν τότε, ξεκινούσε κάθε πρωί για να... κατακτήσει τις γύρω γειτονιές, τα Πετράλωνα, τον Κεραμεικό, το Γκάζι, το Μεταξουργείο κ.ά. Ώσπου έγινε αστέρας του μουσικού θεάτρου. Απλά στη σκηνή μετέφερε τον εαυτό του. Κανείς δεν τον δίδαξε και δεν πήγε σε κάποια σχολή. Ηταν δε τόσο ευχάριστος ο νέος τύπος μάγκα που λανσάρισε, που έγινε περιζήτητος, ιδιαίτερα στις επιθεωρήσεις.

Πολλά έχουν γραφεί, όχι μόνο για την προσωπική του ζωή, αλλά και για την καριέρα του. Ωστόσο, ο Σώτος Πετράς, ενόσω ζούσε ακόμη ο Αυλωνίτης, έγραψε μάλλον την πραγματική ιστορία του.

Αναμφισβήτητα ο Β. Αυλωνίτης υπήρξε ταυτόχρονα και... Δον Ζουάν της εποχής, με πολλές κατακτήσεις και περιπέτειες. Και στην περίπτωση αυτή έχουν γραφεί πολλά και ανυπόστατα, όπως τα παραδίδουν οι εφημερίδες της εποχής. Μέχρι και «Σαρλ Μπουαγιέ της Ελλάδος» τον αποκάλεσαν, παρουσιάζοντας προσωπικές περιπέτειες του

Πηγή θέματος: Ένθετο Enjoy

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved