Φιλιώ Πυργάκη: «Πού να τα θυμηθείς όλα όσα περάσαμε...»
Back To the Future

Φιλιώ Πυργάκη: «Πού να τα θυμηθείς όλα όσα περάσαμε...»

Γεννημένη στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας από γονείς τσοπάνηδες, η Φιλιώ Πυργάκη θυμάται τον εαυτό της να βόσκει πρόβατα από πολύ μικρή ηλικία.

«Υπήρχε μεγάλη φτώχεια τότε και στις οικογένειες έπρεπε να δουλεύουμε όλοι. Δράμα η κατάσταση. Στα βουνά τραγουδούσα διάφορα τραγουδάκια. Ηταν έμφυτο, φαίνεται» αναφέρει στην espresso και συνεχίζει: «Πού να τα θυμηθείς όλα όσα περάσαμε... Ο πατέρας μου είχε πολλούς φίλους τσιφλικάδες, πήγαιναν όλοι μαζί στα πανηγύρια και γλεντούσαν με την ψυχή τους. Αφού, λοιπόν, είδα κάποια από αυτά τα πανηγύρια, μια μέρα του είπα: “Μπαμπά, εγώ δεν ξαναπάω στα πρόβατα. Θα αρχίσω το τραγούδι”. Σε ένα από τα πανηγύρια, που λες, με έβαλαν να τραγουδήσω. Τότε έφτιαχναν παράγκες και τραγουδούσαν. Σκέψου ότι ήμουν τόσο μικρή, που ο κόσμος δεν με έβλεπε και ανέβαινε στα τραπέζια για να με δει. Ήμουν δεν ήμουν 14 ετών. Γλυκάθηκα από τα λεφτά που πήρα, αλλά ο πατέρας μου δεν με άφησε να ξαναπάω κι έτσι αποφάσισα να φύγω από το σπίτι και να ακολουθήσω αυτό που ήθελα: το τραγούδι. Πήρα το λεωφορείο και ανέβηκα μόνη μου στην Αθήνα για να βρω την τύχη μου».

Οπως λέει στην «Espresso» συνεχίζοντας την αφήγηση της συγκλονιστικής ζωής της, στην Αθήνα την άκουσε ένας κλαρινίστας, ο Κώστας Κοντογιώργος, που εργαζόταν τότε στη δισκογραφική εταιρία Columbia. Την πήγε στον διευθυντή της εταιρίας κι εκείνος της είπε: «Είσαι αηδόνι. Ξεκινάμε ηχογραφήσεις». Και κάπως έτσι άρχισαν όλα.

«Το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησα ήταν ένα κλέφτικο, το “Βαρέθηκα τα νιάτα μου”. Ωραίες στιγμές, ανεπανάληπτες» θυμάται συγκινημένη και συμπληρώνει ότι ο πατέρας της μετά τις ηχογραφήσεις που έκανε ένιωθε πολύ περήφανος για εκείνη και οι σχέσεις τους αποκαταστάθηκαν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved