H Φαίη Μάτσου επέλεξε να ζει μακριά από τις πίστες
Back To the Future

H Φαίη Μάτσου επέλεξε να ζει μακριά από τις πίστες

«Τι πιο όμορφο σ’ αυτή τη ζωή απ’ τη λάμψη των δικών σου ματιών. Τι πιο όμορφο και πιο λαμπερό σ' έναν κόσμο που φοβάται το φως...»

Δεν υπάρχει κανείς που να έζησε τη δεκαετία του ’90 και να μην έχει «ταξιδέψει» μ’ αυτόν τον στίχο της Φαίης Μάτσου.

Η ερμηνεύτρια με τη βαθιά, κρυστάλλινη χροιά έγινε γνωστή το 1991, όταν στον δίσκο «Αμετανόητα τρελός» του ροκ συγκροτήματος Ριφιφί συμπεριλήφθηκε αυτή η μπαλάντα-ύμνος στον έρωτα με τον τίτλο «Φίλα με», η οποία χωρίς τη φωνή της θα ήταν εντελώς διαφορετική. Η Φαίη, λοιπόν, διαθέτει μία από τις πιο μαγευτικές φωνές για τα ελληνικά μουσικά δεδομένα και, παρότι μετρά πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό της, λίγοι γνωρίζουν πράγματα για τη ζωή της, κι αυτό γιατί υπηρετεί ταπεινά την τέχνη της. «Είμαι καλλιτέχνιδα, δεν είμαι φίρμα» αναφέρει στην «Espresso».

Τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει να βρίσκεται μακριά από τη... βουή των μεγάλων νυχτερινών μαγαζιών και κάνει επιλεκτικές συνεργασίες και εμφανίσεις σε μικρούς καλλιτεχνικούς χώρους. Δισκογραφικά δεν έκανε ποτέ κάτι δικό της, αλλά «δανείζει» την υπέροχη φωνή της σε σπουδαίους καλλιτέχνες, κάνοντας συμμετοχές και ντουέτα στους δίσκους τους.

Η Φαίη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να ασχολείται νωρίς με το τραγούδι, όχι όμως επαγγελματικά. Απλώς ήταν κάτι που της άρεσε πολύ, την εξέφραζε απόλυτα σε προσωπικό επίπεδο, ένιωθε την ανάγκη να το κάνει και είχε έφεση σε αυτό.

Τελειώνοντας το λύκειο πήγε στο Ελληνικό Ωδείο, απ' όπου πήρε πτυχίο Ωδικής. Ενας καθηγητής της τής πρότεινε να δοκιμάσει να τραγουδήσει επαγγελματικά. Η... δοκιμή πέτυχε τόσο πολύ, ώστε η συνέχεια τη βρήκε να τραγουδά δίπλα στον Δημήτρη Μητροπάνο και στη Ρίτα Σακελλαρίου! «Η Ρίτα ήταν η χαρά της ζωής!» περιγράφει στην «Espresso» και συνεχίζει: «Ηταν πολύ αυθόρμητη και πρόσχαρη με όλους! Για τον Μητροπάνο έχω να πω ότι είναι τιμή μου που τον γνώρισα και δούλεψα μαζί του». Και εκεί, σε εκείνο το σχήμα με τον σπουδαίο λαϊκό τραγουδιστή, ένα βράδυ την ακούν τα μέλη του ροκ συγκροτήματος Ριφιφί. Της προτείνουν να τραγουδήσει κάποια κομμάτια τους κι εκείνη δέχεται. «Δεν ανήκα ποτέ στο συγκρότημα!» αποκαλύπτει στην «Espresso» και συμπληρώνει: «Πολλοί νομίζουν ότι ήμουν μέλος τους κι έφυγα. Λάθος! Δεν ήμουν ποτέ στο συγκρότημα. Εκανα μόνο κάποιες συμμετοχές σε μερικούς από τους δίσκους τους. Δεν γνωρίζω τη ροκ σκηνή. Ωστόσο, την εκτιμώ», λέει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved