Back To the Future

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Κινδύνεψε να χάσει την ζωή της δυο φορές σε γυρίσματα ταινιών

Gossip-tv Team

Δυο φορές κόντεψε να χάσει την ζωή της η Αλίκη Βουγιουκλάκη στα γυρίσματα ταινιών της. Μάλιστα το ένα ατύχημα έχει καταγραφεί από τις κάμερες και το έχουμε δει εκατοντάδες φορές στην ταινία, χωρίς να ξέρουμε ότι ήταν… πραγματικό.

Το 1958 η Αλίκη Βουγιουκλάκη πρωταγωνιστούσε στην ταινία «Αστέρω». Σύμφωνα με το σενάριο, η ηθοποιός έπρεπε να γυρίσει μια σκηνή κατά την οποία θα κολυμπούσε σε ένα ποτάμι, όπου θα την έβλεπε ο συμπρωταγωνιστής της και θα την ερωτευόταν. Για τις ανάγκες του γυρίσματος η Βουγιουκλάκη και οι συνεργάτες της βρέθηκαν στον Ορχομενό, στις πηγές του Μαυροπόταμου. Η Αλίκη εμφανίστηκε με μια ρόμπα, έτοιμη για τη σκηνή. Ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτιζε την ώρα που δοκίμαζε με το πόδι της τη θερμοκρασία του νερού.

Αν και ήταν αρκετά δροσερό, η πρωταγωνίστρια φαινόταν αρκετά χαρούμενη και όταν τη ρώτησαν αν είχε πάρει τη μεγάλη απόφαση να βουτήξει στο παγωμένο νερό, απάντησε με θάρρος «ναι». Οι μηχανές ξεκίνησαν να γράφουν. Ο σκηνοθέτης Ντίνος Δημόπουλος έδωσε το σύνθημα και η Βουγιουκλάκη έπεσε στο ποτάμι. Τα ρεύματα του ποταμού, όμως, ήταν ισχυρά και η πρωταγωνίστρια παρασύρθηκε από το νερό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στην περιοχή για να παρακολουθήσει το γύρισμα δεν κατάλαβε πως όταν φώναζε βοήθεια, το εννοούσε. Όλοι νόμιζαν πως το ατύχημα ήταν μέρος του σεναρίου, εκτός από τους συνεργάτες της που ήξεραν καλά ότι η σκηνή δεν περιλάμβανε πνιγμό. Σε δημοσίευμα της εποχής αναφερόταν: «Οι σπαρακτικές φωνές της πρωταγωνίστριας, ο απελπισμένος τρόπος με τον οποίο τα χέρια της χτυπούσαν τα νερά, το κεφάλι που βυθιζόταν και ξανάβγαινε, δεν άφηνε καμία αμφιβολία ότι επρόκειτο για ατύχημα». Η αντίδραση ήταν άμεση. Ο βοηθός οπερατέρ και ένας συνεργάτης της εφημερίδας «Ακρόπολις» βούτηξαν στο νερό για να σώσουν την Αλίκη. Ο τεχνικός παρασύρθηκε και αυτός από τα ρεύματα και την ηθοποιό έσωσε ο συνεργάτης της εφημερίδας. Τις στιγμές απαθανάτισαν κάποια από τα υπόλοιπα μέλη του συνεργείου.

Η Αλίκη τρόμαξε τόσο, που έβαλε τα κλάματα. Την επόμενη μέρα οι εφημερίδες άφηναν υπονοούμενα για διαφημιστικό κόλπο. Το ατύχημα, όμως, ήταν αληθινό. Η νεαρή πρωταγωνίστρια σώθηκε την τελευταία στιγμή και παρά το σοκ, συνέχισε κανονικά τα γυρίσματα της ταινίας.

Δύο χρόνια μετά η Αλίκη Βουγιουκλάκη και οι συντελεστές της ταινίας «Μανταλένα» βρίσκονταν στην Αντίπαρο. Το ατύχημα της πρωταγωνίστριας έγινε ενώ γύριζε τη σκηνή που τσακώνεται με τον Παπαμιχαήλ στις βάρκες. Η Αλίκη στο τέλος τη σκηνής έχασε την ισορροπία της και έπεσε άτσαλα μέσα στο νερό χτυπώντας δυνατά το κεφάλι της στην κουπαστή της βάρκας. Η ηθοποιός έχασε τις αισθήσεις της, το γύρισμα διακόπηκε και επικράτησε πανικός. Αρκετοί από τους παρόντες πίστεψαν ότι η Βουγιουκλάκη είχε μείνει κυριολεκτικά «στον τόπο».

Ωστόσο, μετά από λίγα λεπτά συνήλθε. Τα γυρίσματα συνεχίστηκαν, αλλά η συγκεκριμένη σκηνή δεν επαναλήφθηκε. Η σκηνή του καβγά των δύο πρωταγωνιστών που έπαιξε στους κινηματογράφους είναι η συγκεκριμένη. Αν προσέξει κανείς τη Βουγιουκλάκη την ώρα που πέφτει στο νερό, θα παρατηρήσει το δυνατό χτύπημα του κεφαλιού της στην κουπαστή της βάρκας...

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved