Άγγελος Αντωνόπουλος: Η Αλίκη, η Τζένη και ο άγνωστος «πόλεμος»
Back To the Future

Άγγελος Αντωνόπουλος: Η Αλίκη, η Τζένη και ο άγνωστος «πόλεμος»

Για τις «σταρ» του ελληνικού κινηματογράφου μίλησε ο Άγγελος Αντωνόπουλος

Ο ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του, αναφέρθηκε στην Τζένη Καρέζη, η οποία ήταν κουμπάρα του, στην δουλευταρού όπως την χαρακτηρίζει, Αλίκη Βουγιουκλάκη, και στον ρόλο του ως συνταγματάρχης στον «Άγνωστο Πόλεμο» που άφησε εποχή.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’60 ο γάμος του Αγγελου Αντωνόπουλου με τη σύντροφό του Νινέτα έγινε με κάθε επισημότητα, με κουμπάρους την Τζένη Καρέζη και τον Κώστα Καζάκο. Με το ζευγάρι έμειναν για πάντα φίλοι.

«Και η Τζένη και ο Κώστας ήταν χρυσά παιδιά. Σπουδαίοι άνθρωποι. Ο,τι και να θυμηθώ είναι το ελάχιστο» υποστηρίζει και εξιστορεί γιατί δεν ήταν αυτός ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Ενας μεγάλος έρωτας», όπως επιθυμούσε η κουμπάρα του, Τζένη. «Δεν με ενέκρινε ο Φίνος και τον ρόλο τον έδωσε στον Μηνά Χρηστίδη. Ηθελε για τον ρόλο έναν πιο... τσαλακωμένο, πιο μεγάλο σε ηλικία. Εγώ ήμουν νέος και πολύ νόστιμος (γέλια) και ο Φίνος μού στέρησε τον ρόλο».

Ρωτήθηκε γιατί, ενώ ήταν πολύ δημοφιλής στο θέατρο, στο σινεμά δεν πρωταγωνίστησε σε όσες ταινίες θα περίμενε κανείς. «Οταν ξεκίνησα να παίζω σε ταινίες, οι συνομήλικοί μου είχαν ήδη κάνει καριέρα. Εγώ τότε ξεκινούσα. Ωστόσο δεν μετάνιωσα για όσα έκανα και στη μεγάλη οθόνη» αναφέρει.
Ανάμεσα στις κινηματογραφικές του δουλειές, τρεις («Σ’ αγαπώ», «Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά», «Πονηρό θηλυκό κατεργάρα γυναίκα») ήταν με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, με την οποία τον συνέδεε μια μεγάλη φιλία.

«Η Αλίκη είχε μια τόσο έντονη προσωπικότητα που είναι ανεξάντλητη πηγή για να γράφει κάποιος για χρόνια. Ο καθένας από εμάς που τη ζήσαμε θυμάται συνεχώς και νέα στοιχεία, νέα πράγματα για το Αλικάκι. Ηταν πολύ δουλευταρού, σπουδαίος χαρακτήρας και ταλαντούχος ηθοποιός. Απόδειξη, ότι ακόμα και τα παιδιά σήμερα που δεν την πρόλαβαν ζωντανή... κρέμονται από την τηλεόραση όταν βλέπουν την Αλίκη. Αρα είχε κι έχει τη δύναμη να... μαγνητίζει και τους νέους ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι ήταν πολύ ταλαντούχο άτομο» αναφέρει χαμογελώντας.

Και μετά ήρθε η τηλεοπτική επιτυχία, με έναν ρόλο που άφησε εποχή! Ως συνταγματάρχης Βαρτάνης στον «Αγνωστο Πόλεμο» του Νίκου Φώσκολου δημιουργούσε... παραλήρημα στους τηλεθεατές, με την τηλεθέαση να αγγίζει έως το 83%. Τις Τετάρτες που προβαλλόταν η σειρά, κινηματογράφοι και θέατρα έμεναν κλειστά! «Οταν βγήκα στο θέατρο έγινε... σεισμός και δεν θα σας το κρύψω αυτό. Αλλά και ότι αυτό εξαρτήθηκε από την τηλεόραση. Διότι έγινε μια τεράστια “έκρηξη” με τη σειρά του Φώσκολου που δεν την περίμενε κανείς», σχολιάζει στην Espresso.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved