Throwback: Θυμάστε τι χώριζε κάποτε Βίσση-Βανδή και πώς φτάσαμε στη συμφιλίωση του Κοκλώνη;
Back To the Future

Throwback: Θυμάστε τι χώριζε κάποτε Βίσση-Βανδή και πώς φτάσαμε στη συμφιλίωση του Κοκλώνη;

Η 26η Δεκεμβρίου του 2020 έχει ήδη γραφτεί με χρυσά γράμματα στα τεφτέρια όσων ασχολούνται με το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ στη χώρα μας καθώς ήταν η μέρα που μία μεγάλη κόντρα έφτανε οριστικά στο τέλος της και μάλιστα με τον πλέον όμορφο τρόπο. 

Και μπορεί κάποιοι από τους φανατικούς θαυμαστές της Δέσποινας Βανδή και της Άννας Βίσση να νιώθουν ακόμα μουδιασμένοι από τα κοινά στιγμιότυπά τους στην ίδια σκηνή, όμως είναι γεγονός. Η κόντρα τους που κράτησε 20 ολόκληρα χρόνια ανήκει πλέον στο μακρινό παρελθόν.

Οι ατάκες φωτιά και οι μπηχτές εκατέρωθεν όλα αυτά τα χρόνια σβήστηκαν μονομιάς και η αγάπη, η φιλική διάθεση και το κοινό όραμα για μία σούπερ συνεργασία στο μέλλον κυριάρχησαν σε αυτή τη live συμφιλίωση για τα μάτια του... Νίκου Κοκλώνη.

Αλήθεια, όμως, θυμάστε πώς ξεκίνησε αυτή η κόντρα που έδωσε... ψωμί σε εφημερίδες και σκανδαλοθηρικά περιοδικά της εποχής (εκεί κάπου κοντά στο millenium);

Εκείνη την εποχή η Άννα Βίσση έπαιζε μόνη της μπάλα στον καλλιτεχνικό αγωνιστικό χώρο και ο Νίκος Καρβέλας είχε βρει τη μούσα του.

Έλα όμως που έψαχνε και το αντίπαλον δέος του, ο πολλά υποσχόμενος Φοίβος να βρει τη δική του. Και τη βρήκε στο πρόσωπο της Δέσποινας Βανδή η οποία, αν και ποτέ δεν είχε σκεφτεί "όταν θα μεγαλώσω θέλω να γίνω η Βίσση", το είδε ως μία πολύ καλή ευκαιρία να ρίξει λάδι στη φωτιά όταν τα περιοδικά και οι εφημερίδες της εποχής άρχισαν να τη συγκρίνουν με την Άννα Βίσση.

Ήταν 15 Ιανουαρίου του 1999 όταν το περιοδικό Down Town κυκλοφόρησε με εξώφυλλο τη Δέσποινα Βανδή και τίτλο την εκρηκτική δήλωση της τραγουδίστριας: «Η Βίσση είναι 30 χρόνια στο τραγούδι κι εγώ δεν είμαι ακόμη 30 χρόνων».

Λίγο πριν η Άννα Βίσση όταν την είχαν ρωτήσει για το νέο κορίτσι από την Καβάλα που κάποιοι επέμεναν πως ήθελε να της μοιάσει, είχε απαντήσει: "Εύχομαι κάποτε η Δέσποινα Βανδή να βρει τον δρόμο της".

Όμως, η παραπάνω δήλωση της Βανδή, ήταν αυτή που για όσους θυμούνται σήμανε και τον... πόλεμο ανάμεσά τους.

«Κοίταξε, η Άννα Βίσση είναι 30 χρόνια στην ελληνική δισκογραφία, ενώ εγώ δεν είμαι ούτε 30 χρόνων ακόμη. Θεωρώ ότι η Άννα Βίσση σε αυτό που κάνει στο χώρο μας, στο εμπορικό τραγούδι, δίνει πάρα πολλά.

Είναι πάρα πολύ καλή. Έχει σκηνική παρουσία, έχει καταπληκτική φωνή, είναι ωραία γυναίκα- ένας συνδυασμός εκρηκτικός». Αυτή ήταν λέξη προς λέξη η δήλωση της Βανδή που γράφτηκε και ξαναγράφτηκε πολλές φορές κάθε φορά που κάποιος ήθελε να στοιχειοθετήσει την κόντρα αυτή στα γραφόμενα. Όπως ακριβώς κάνουμε και εμείς δηλαδή τώρα.

Βάλε το... κόκκινο φουστάνι!

Η κόντρα αυτή έφτασε στο... pick της για ένα κόκκινο φουστάνι. Η Άννα Βίσση λαμπερή και απαστράπτουσα πόζαρε για το εξώφυλλο περιοδικού σε εορταστική έκδοση με ένα κατακόκκινο φουστάνι δια χειρός Christian Lacroix και έκανε πάταγο.

Λίγες μέρες αργότερα, η Δέσποινα Βανδή εμφανίστηκε σε εορταστικό πρόγραμμα με παρόμοιο -ο αστικός μύθος λέει ότι ήταν ακριβώς το ίδιο- φόρεμα, κάνοντας τους φανατικούς θαυμαστές της Βίσση να πάρουν φωτιά και να ζητούν... εκδίκηση.

Και επειδή αυτό δεν έγινε, άρχισαν οι δύο καλλιτέχνιδες έναν άλλον πιο... υπόγειο πόλεμο.

Η μία "απαντούσε" στην άλλη με την κάθε επιτυχία της και ανέβαιναν οι... μετοχές αυτής της κόντρας. Μιας κόντρας που έμελλε να λάβει τέλος πάνω στη σκηνή και τον μεγάλο τελικό του Just The Two of us.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved