Σαν σήμερα πέθανε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ - Η σπάνια φωτό αγκαλιά με την Αλίκη Βουγιουκλάκη
Back To the Future

Σαν σήμερα πέθανε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ - Η σπάνια φωτό αγκαλιά με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Σαν σήμερα και συγκεκριμένα στις 8 Αυγούστου 2004 έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Στον επίσημο λογαριασμό της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο Instagram είδαμε μάλιστα σήμερα και μια σπάνια φωτογραφία του αείμνηστου ηθοποιοιύ με την Αλίκη.

«Η Αλίκη με τον Δημήτρη σε διάλειμμα των γυρισμάτων της ταινίας " Η αρχόντισσα και ο αλήτης" που θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 30 Δεκεμβρίου του 1968 κατακτώντας την πρώτη θέση εισπρακτικά ανάμεσα στις 108 ταινίες της σεζόν. Ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός θα φύγει από την ζωή σαν σήμερα πριν 17 χρόνια για να συναντήσει την αγαπημένη του Αλίκη στην αιωνιότητα», διαβάζουμε στον επίσημο λογαριασμό στης Αλίκης Βουγιουκλάκη στο Instagram.

Δείτε τη φωτογραφία:

Να θυμίσουμε πως ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1934 στον Πειραιά. Ο Δημήτρης ήταν το τρίτο παιδί του Γιάννη Παπαμιχαήλ και το πρώτο με την δεύτερη του σύζυγο, Ελένη. Είχε έναν αδερφό, τον Στέλιο, και μια αδερφή, τη Μαρία, από τον πρώτο γάμο του πατέρα του, καθώς και έναν αδερφό, τον Νίκο που γεννήθηκε μετά από αυτόν. Τα παιδικά του χρόνια ήταν φτωχικά. Οι γονείς του διηύθυναν ένα καφενείο στο οποίο συχνά βοηθούσε και ο ίδιος. Τα πρώτα του χρόνια στιγματίστηκαν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έζησε για περίπου δυο χρόνια στον τόπο καταγωγής των γονιών του το Κρανίδι, ύστερα από προτροπή τους, και αμέσως μετά το τέλος του πολέμου ξαναγύρισε στον Πειραιά.
Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ από τα εφηβικά του χρόνια είχε αποφασίσει ότι ήθελε να ασχοληθεί με το θέατρο. Οι γονείς του ήθελαν να σπουδάσει υφαντουργία καθώς είχε κερδίσει μια υποτροφία στην Αγγλία. Ωστόσο, το 1952 έδωσε κρυφά εισαγωγικές εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο και τελικά πέρασε. Αυτή του η κίνηση όμως προκάλεσε την αντίδραση του πατέρα του, ο οποίος τελικά συμφώνησε. Αξιοθαύμαστο γεγονός αποτελεί ότι ο Παπαμιχαήλ, έφτανε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου με τα πόδια από τον Πειραιά. Στη Σχολή του Εθνικού, γνώρισε και την Αλίκη Βουγιουκλάκη, μελλοντική σύζυγο και συνεργάτη του. Αποφοίτησε από το Εθνικό με βαθμό "Άριστα".

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved