Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο - Δείτε σπάνιο καρέ από τα παρασκήνια της ταινίας για πρώτη φορά
Back To the Future

Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο - Δείτε σπάνιο καρέ από τα παρασκήνια της ταινίας για πρώτη φορά

Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο - Ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη μοιράστηκε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης. 

Πρόκειται για μία σπάνια εικόνα από τα παρασκήνια της ταινίας Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο.

Στη λεζάντα γράφει:

Σπάνια φωτογραφία με την Αλίκη σε διάλειμμα από τα γυρίσματα στο "Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο", την ηθοποιό Αννυ Παπακωνσταντινου (αριστερά) που υποδύεται την θρυλική "Γιαδικιαρογλου" και δύο από τις μαθήτριες του σχολείου. Στην φωτο και ο Νίκος Ξεπαπαδακος ο οποίος μαζί με τον Σταύρο Κελεσιδη αναλαμβάνουν το μακιγιάζ των ηθοποιών, δύο από τους σημαντικοτερους μακιγιέρ της εποχής και μόνιμοι συνεργάτες του Φινου στις αξέχαστες ταινίες.Το "Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο" αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες και κλασικές ταινίες του ελληνικού σινεμά, κάνει πρεμιέρα στις 16 Νοεμβρίου του 1959 και καταλαμβάνει την πρώτη θέση ανάμεσα στις ταινίες της σαιζόν. Είναι τέτοια η επιτυχία του έργου που ανοίγουν θερινοι κιν/φοι για να ικανοποιησουν το μεγάλο κοινό και με το άστρο της Αλικης να εκτοξεύεται στην κορυφή όπου ανακηρυσσεται και η δημοφιλεστερη ηθοποιός της χρονιάς.

aliki-red-peplum.jpg

Στην ταινία αυτή συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον σπουδαίο Αλέκο Σακελλαριο και εκεί γίνεται και η αρχή της συνεργασίας της με τον Μάνο Χατζιδάκι όπου ο δίσκος με το "Έχω ένα μυστικό" και το "Γκρίζο γατί" κάνει τρελές πωλήσεις και γίνεται ο πρώτος χρυσός δίσκους στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό προβάλλεται με τον τίτλο "Maiden's Cheek" (Μάγουλα κοριτσιών) και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης βραβεύεται ως μια από τις καλύτερες ταινίες της περιόδου 1955-59. Εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου με την λαμπερή Αλίκη να κλέβει για άλλη μια φορά την παράσταση. Τα θρυλικά χαστούκια είναι αληθινά και όπως αναφέρεται για να γυριστεί η σκηνή όπου ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ χαστουκιζει μία μαθήτρια χρειάζονται περισσότερες από είκοσι λήψεις που σημαίνει και τα ανάλογα χαστούκια. Με το όνομα "Λίζα Παπασταυρου" από τον ρόλο στην ταινία που σφραγίζει και την καριέρα της, εισέρχεται τριάντα επτά χρόνια μετά στο Ιατρικό Κέντρο για να αντιμετωπισει την ασθένεια της. Ένα όνομα που αντιπροσωπευει γι αυτήν την χαρά, τα νιάτα, την αισιοδοξία και την "θωρακίζει" για να δώσει μια μεγάλη μάχη από την οποία για πρώτη φορά δεν καταφέρνει να βγει νικήτρια όπως πάντα υπήρξε στην ζωή της. Η δική μου Αλίκη..

Δείτε την εικόνα:

https://www.instagram.com/p/B9d4tWQFQ7Y/

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved