Ημέρα του πατέρα: Παπαμιχαήλ και Καζάκος στη μία και μοναδική κοινή φωτογραφία με τους γιους τους
Back To the Future

Ημέρα του πατέρα: Παπαμιχαήλ και Καζάκος στη μία και μοναδική κοινή φωτογραφία με τους γιους τους

Παπαμιχαήλ και Καζάκος - Η ημέρα του Πατέρα είναι σήμερα 16 Ιουνίου προς τιμήν του πατέρα, αλλά και των πατρικών δεσμών.

Στην Ελλάδα γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου ενώ σε άλλες χώρες η ημερομηνία μπορεί να διαφέρει.

Ο πρώτος ιστορικά γνωστός οργανωμένος εορτασμός της γιορτής του πατέρα έγινε στο Φέρμοντ της Δυτικής Βιρτζίνια, στις 5 Ιουλίου 1908. Ήταν πρωτοβουλία της Γκρέις Γκόλντεν Κλέιτον, η οποία ήθελε να τιμήσει τη μνήμη των 210 πατέρων που είχαν χάσει τη ζωή τους σε ορυχείο, λίγους μήνες νωρίτερα.

Ο Φάνης Μουρατίδης στο gossip-tv: «Θα ήθελα τα παιδιά μου να έχουν ήρωες κι ας μην είμαι εγώ αυτός»

1694552393440-434892978-kazakos-(1).jpg

Εμείς γυρίζουμε το χρόνο πίσω και σας πάμε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και ο Κώστας Καζάκος πόζαραν για πρώτη και τελευταία φορά μαζί στην ίδια φωτογραφία με τους γιους τους και τις γυναίκες της ζωής τους.

papamixail.jpg

Δείτε το σπάνιο καρέ παρακάτω:

8654_679132852104066_712280223_n.jpg

Ημέρα του πατέρα

Η πρώτη γνωστή ιστορικά περίπτωση οργανωμένου εορτασμού της Ημέρας του Πατέρα έλαβε χώρα στο Φέαρμοντ της Δυτικής Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών στις 5 Ιουλίου 1908. Διοργανώθηκε από την Γκρέις Γκόλντεν Κλέιτον (Grace Golden Clayton), η οποία ήθελε να γιορτάσει προς τιμήν των 210 νεκρών πατέρων που έχασαν τη ζωή τους σε ορυχείο στην αποκαλούμενη Τραγωδία του Μόνονγκα (Monongah Mining disaster) μερικούς μήνες πριν στο Μόνονγκα της Δυτικής Βιρτζίνιας, τον Δεκέμβριο του 1907. Είναι πιθανόν η Κλέιτον να επηρεάστηκε από τον πρώτο εορτασμό της ημέρας της μητέρας που έλαβε τόπο την ίδια χρονιά, λίγα μίλια μακριά.

Η Κλέιτον διάλεξε την πιο κοντινή Κυριακή στα γενέθλια του προσφάτως εκλιπόντα πατέρα της για να διεξαχθεί η εορτή. Δυστυχώς, η συγκεκριμένη μέρα δεν έλαβε την απαραίτητη προσοχή, καθώς επισκιάστηκε από άλλα γεγονότα που συνέβησαν εκείνη την ημέρα στην πόλη, με αποτέλεσμα ούτε η Δυτική Βιρτζίνια να αναγνωρίσει τη συγκεκριμένη μέρα ως επίσημη εορτή, ούτε να εορταστεί ξανά. Όλη η αναγνώριση για την ημέρα του πατέρα πήγε στη Σονόρα Ντοντ (Sonora Dodd) από το Σποκέιν της πολιτείας Ουάσιγκτον. Η Ντοντ μη γνωρίζοντας τίποτα για την προηγούμενη διοργάνωση στη Βιρτζίνια και επηρεασμένη επίσης από την Ημέρα της Μητέρας διοργάνωσε από μόνη της τη γιορτή του πατέρα, δύο μόλις χρόνια αργότερα από αυτήν της Κλέιτον. Ήθελε να τιμήσει τον πατέρα της, ο οποίος υπήρξε βετεράνος του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου (1861-1865) καθώς και όλους τους υπόλοιπους βετεράνους πατέρες του συγκεκριμένου πολέμου.

Διαβάστε επίσης:

Μελίνα Ασλανίδου: «Ο πατέρας μου είναι ένας δυνατός άνθρωπος και ευαίσθητος συνάμα»

Σταύρος Νικολαΐδης στο gossip-tv: Το να δημιουργήσεις έναν σωστό άνθρωπο είναι το πιο δύσκολο πράγμα

Ο Δημήτρης Γεωργιάδης στο gossip-tv: «Η πατρότητα είναι μία διαδικασία αναγέννησης & αυτογνωσίας»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved