Andrea Bocelli: Όλη η elite και όχι μόνο καταχειροκρότησε τον σπουδαίο τενόρο στο Ηρώδειο (photos)
πηγή: Papadakis press
Gossip Specials

Andrea Bocelli: Όλη η elite και όχι μόνο καταχειροκρότησε τον σπουδαίο τενόρο στο Ηρώδειο (photos)

Ο πιο αγαπημένος τενόρος του κόσμου, ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών ο οποίος κατάφερε να φέρει την κλασική μουσική στην κορυφή των διεθνών charts, μουσικός, συνθέτης και παραγωγός, ο κορυφαίος και πολυτάλαντος Andrea Bocelli (Αντρέα Μποτσέλι), μέγεψε την Αθήνα.

Το κύρος που αποπνέουν οι κορυφαίες και μοναδικές διακρίσεις του και ο τίτλος που του απονεμήθηκε δύο φορές ως ο «Ο Κλασικός Καλλιτέχνης της Χρονιάς», σε συνδυασμό με την επιτυχία του στα ρεκόρ Guinness, όταν κατέλαβε ταυτόχρονα και τις τρεις πρώτες θέσεις στα Αμερικανικά charts για την κλασική μουσική, επισφραγίζουν την αδιαμφισβήτητη αξία του και τον κατατάσσουν ανάμεσα στους καλλιτέχνες-μύθους της σύγχρονης παγκόσμιας καλλιτεχνικής πραγματικότητας.

Andrea Bocelli

Ο Andrea Bocelli έφερε στις καλλιτεχνικές του αποσκευές, την αύρα της τεράστιας καριέρας του και των συνεργασιών του με θρύλους του λυρικού θεάτρου όπως: Placido Domingo, Jose Carreras, Angela Gheorghiu, Sarah Brightman, Zubin Mehta, Franco Zeffirelli, αλλά και με ονόματα της παγκόσμιας pop σκηνής, όπως: Celine Dion, Elton John, Tony Bennett, Jenifer Lopez και Ed Sheeran.

Η εξαιρετική φωνή του, με το ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό της μαγικό ηχόχρωμα, αναγνωρίσιμο πλέον παγκοσμίως, ταξίδεψε όσους τον απόλαυσαν στο Ηρώδειο.

Κάποτε η Celine Dion είχε σχολιάσει για τη φωνή του: «Αν ο Θεός τραγουδούσε, η φωνή του θα ήταν σαν του Andrea Bocelli».

Το πρόγραμμα της συναυλίας ανέδειξε το εύρος και τις απεριόριστες δυνατότητες της διάσημης φωνής του, αλλά και του εκρηκτικού του σκηνικού ταμπεραμέντου. Διαμάντια του κλασικού-συμφωνικού ρεπερτορίου σε συνδυασμό με αγαπημένες άριες όπερας και οπερέτας που συνυπήρξαν με Ιταλικές καντσονέτες αλλά και σύγχρονα pop ακούσματα.

Ο Andrea Bocelli επέδτρεψε μετά από ένα διάστημα πολλών χρόνων, στην Αθήνα και στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού με τη συνοδία της χορωδίας και η συμφωνικής ορχήστρας της ΕΡΤ, την οποία διεύθυνε ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους μαέστρους, ο περίφημος Marcello Rota. Έλληνας guest star ο Βασίλης Λέκκας.

Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στον αγαπημένο Επίτιμο Πρόεδρο του International Foundation for Greece, Franco Zeffirelli, μια από τις πιο διακεκριμένες καλλιτεχνικές προσωπικότητες όλων των εποχών.

Πλήθος κόσμου έσπευσε να απολαύσει τον σημαντικό τραγουδοποιό, ενώ εκπρόσωποι από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό κόσμο παρακολούθησαν τη συναυλία και καταχειροκρότησαν στο τέλος έχοντας μείνει εντυπωσιασμένοι.

Δείτε τις ακόλουθες φωτογραφίες με όσα συνέβησαν στο Ηρώδειο…

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved