Η παρουσίαση βιβλίου αφιερωμένο στον Σπύρο Φωκά
Gossip Cam

Η παρουσίαση βιβλίου αφιερωμένο στον Σπύρο Φωκά

Ο Σπύρος Φωκάς ενέπνευσε τον Δημήτρη Μπούκουρα κι εκείνος μας ταξιδεύει στην ενδιαφέρουσα ζωή του ηθοποιού.

Πλήθος κόσμου τίμησε τον ηθοποιό αλλά και τον συγγραφέα στην παρουσίαη του βιβλίου «Σπύρος Φωκάς – Ένα πέρασμα». Γιώργος Χρανιώτης, Νίκος Βερλέκης, Πέννη Κοντήρα και Ιωσήφ Μαρινάκης ήταν εκεί και άκουσαν με μεγάλη χαρά τα όσα ειπώθηκαν για την ιδέα να φραφτεί ένα τέτοιο βιβλίο που αφορά στον γνωστό ηθοποιό.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Δημήτρης Μπούκουρας εξομολογεί τον παλιό καλό του φίλο Σπύρο Φωκά και μας ταξιδεύει στην περιπετειώδη ζωή του Έλληνα ηθοποιού με την μεγαλύτερη διεθνή καριέρα.

Ο Σπύρος Φωκάς στην βιογραφία του «ένα πέρασμα…», αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής του και μας αφηγείται σπάνια περιστατικά με πολλούς διάσημους καλλιτέχνες του Hollywood. Ένα βιβλίο που μας ταξιδεύει στην λαμπερή εποχή του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου.

Κάποτε αυτή η βιογραφία θα συμπληρωθεί σε τρίτο πρόσωπο. Πέρασα μιαν όμορφη ζωή. Γνώρισα ενδιαφέροντες ανθρώπους, είδα πολλά μέρη, μπήκα σε σαλόνια που πολλοί ονειρεύονται και λίγοι μπαίνουν. Έκανα μια δουλειά που μου άρεσε και που θα μπορούσα να την κάνω και τσάμπα. Γιατί για μένα το σινεμά ήταν έρωτας και ψώνιο και δεν ήταν σαν την αγάπη της Τιτίκας που ποτέ δεν έμαθε ότι την αγαπώ. Το σινεμά το αγάπησα και του το έδειξα. Εκεί όμως είχα και ανταπόκριση. Με αγάπησε κι εκείνο. Μπορεί να μην ήμουν πάντα πρωταγωνιστής. Όμως, πιστέψτε με, ακόμα και σαν κομπάρσος αν υπηρετήσεις αυτήν την τέχνη, πάλι θα σε μαγέψει. Και όταν παίρνεις μέρος με οποιονδήποτε ρόλο σε μια ταινία, πάλι ΣΠΥΡΟΣ ΦΩΚΑΣ - Ένα πέρασμα... – 231 – αυτές οι φράσεις-κλισέ θα σε μαγέψουν: «Πάμε»...«Γυρίζουμε»...

«Ησυχία»... «Κατ»... «Πάμε πάλι»... Και ο ξερός κρότος της κλακέτας θα σε συνοδεύει σε όλες τις σκηνές της ζωής σου σαν να είναι κι αυτή σινεμά μέχρι να φτάσεις στους τίτλους του τέλους... Και αρκεί να γραφτεί το όνομά σου πάνω σε αυτούς τους τίτλους... Δεν παίζει κανέναν ρόλο η σειρά... Πρωταγωνιστής; δεύτερος; τρίτος; ένα πέρασμα; Όχι... Πιστέψτε με... Δεν παίζει κανέναν ρόλο... Φτάνει που έκανες ένα πέρασμα...

Δείτε τους στις ακόλουθες φωτογραφίες.

Πηγή: Papadakis Press

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved