Κατάμεστη η Επίδαυρος για την παράσταση «Μήδεια» - Οι λαμπερές παρουσιές στην πρεμιέρα
Gossip Cam

Κατάμεστη η Επίδαυρος για την παράσταση «Μήδεια» - Οι λαμπερές παρουσιές στην πρεμιέρα

Λαμπερές παρουσίες βρέθηκαν στην Επίδαυρο για την πρεμιέρα της παράστασης «Μήδεια».

Η παράσταση «Μήδεια» του Μπόστ σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού, έκανε πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, το Σάββατο 9 Ιουλίου. Εκεί βρέθηκαν λαμπεροί καλεσμένοι ώστε να παρακολουθήσουν την παράσταση.

Ανάμεσα στην κατάμεστη Επίδαυρο, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τους: Αλέξη Τσίπρα με την Μπέτυ Μπαζιάνα, Φωκά Ευαγγελινό, Σμαράγα Καρύδη, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Βίκυ Βολιώτη κ.α

Λίγα λόγια για το έργο

Γραμμένη το 1993 σε δεκαπεντασύλλαβο, η Μήδεια του Μέντη Μποσταντζόγλου ή Μποστ, είναι μια εκρηκτική κωμωδία για τη σύγχρονη πραγματικότητα αυτής της χώρας. Οι ήρωες του έργου ανησυχούν για τον πληθωρισμό και την ανεργία, τη λιτότητα και τη δημόσια διαφθορά, τα δάνεια και τα επιδόματα, καθυστερούν στα ραντεβού τους γιατί πέφτουν πάνω σε πορείες, και λατρεύουν τα αρχαία ελληνικά –αρκεί, βέβαια, να μη χρειαστεί να τα διαβάσουν. Στον κόσμο του Μποστ συνυπάρχουν αναπάντεχα και αρμονικά η Μήδεια, η Αντιγόνη, ένας Ψαράς, ο Ιάσονας, μια Καλόγρια, ο Οιδίποδας, ο Ευριπίδης και ένας αλλόκοτος Χορός, κατορθώνοντας να διαλύσουν κάθε μας βεβαιότητα, «να επικρίνουν τους επικριτάς, να προβληματίσουν τους κριτάς και να ελευθερώσουν τους θεατάς».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved