Λαμπερή πρεμιέρα για την παράσταση Αμαλία! Ποιους επώνυμους είδαμε;
Gossip Cam

Λαμπερή πρεμιέρα για την παράσταση Αμαλία! Ποιους επώνυμους είδαμε;

Πρεμιέρα στο θέατρο Χυτήριο έκανε η παράσταση Αμαλία με πρωταγωνίστριες την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και την Καλλιόπη Ευαγγελίδου

Πολλοί ήταν οι επώνυμοι που έσπευσαν να απολαύσουν την παράσταση που είχε ανέβει από το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και τώρα ήρθε και στην Αθήνα. Ανάμεσά τους ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης με τη σύζυγό του Έφη Μουρίκη, η Γιώτα Γιάννα, ο Στράτος Τζώρτζογλου με τη σύζυγό του Σοφία Μαριόλα, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Ιάσονας Παπαματθαίου, η Άννα Αδριανού, η Νέλλη Γκίνη, η Βάσια Παναγοπούλου και πολλοί άλλοι.

Η υπόθεση της παράστασης

Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της βήματα σαν ελεύθερο κράτος και η Αμαλία έρχεται στην Αθήνα στις 2 Φεβρουαρίου του 1837 ως η πρώτη βασίλισσα της χώρας, στο πλευρό του βασιλιά Όθωνα.

Μέσα από τα μάτια και τα λόγια της, τα ιστορικά στοιχεία φωτίζονται με διαφορετικό τρόπο προσφέροντάς μας ένα νέο σημείο θέασης της ιστορίας της Ελλάδας, έκκεντρο και συνάμα γοητευτικό. Ένα ταξίδι ιδιαίτερα γοητευτικό στους σκονισμένους δρόμους του Ναυπλίου και της Αθήνας του 1830, με τους γενναίους οπλαρχηγούς, τον κουρασμένο από τον πόλεμο μα περήφανο λαό, τους Φαναριώτες, τις Μεγάλες δυνάμεις να πιέζουν για την απόκτηση της εξουσίας, τους Έλληνες που θέλουν ανεξαρτησία και Σύνταγμα, την ελπίδα προσάρτησης των αλύτρωτων περιοχών, ανάμεσα στα αρχαία μάρμαρα, τα χαμηλά φτωχικά σπιτάκια, τα επιβλητικά νεοκλασικά, τους Βαυαρούς με τους παχυλούς μισθούς, τους ήρωες που ζουν ρακένδυτοι κι εξαθλιωμένοι, τα δάνεια, τις δόσεις, τους εκβιασμούς, τα πολιτικά παιχνίδια.

Το έργο που στηρίχθηκε σε ιστορικές πηγές, μαρτυρίες και αρχειακό υλικό, κυρίως από τις επιστολές και τα ημερολόγιά της Αμαλίας, αλλά και ιστορικά κείμενα διαφορετικών οπτικών, δραματοποιήθηκε με έναν ιδιότυπο και γλαφυρό τρόπο. Ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος όχι με έναν θεατρικό μονόλογο αλλά με ένα κείμενο διαλογικά αναπτυγμένο αφού η βασίλισσα ενσαρκώνεται από δύο ηθοποιούς πάνω στη σκηνή, οι οποίες μοιάζει να συνομιλούν με τον καθρέφτη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved