Αυτή η νύχτα μένει: Στανίση και Κουβαράς στη σκηνή του Ολύμπια – Η λαμπερή πρεμιέρα & οι επώνυμοι
Gossip Cam

Αυτή η νύχτα μένει: Στανίση και Κουβαράς στη σκηνή του Ολύμπια – Η λαμπερή πρεμιέρα & οι επώνυμοι

 Με την ατμόσφαιρα της ελληνικής νύχτας των ’80s και των ’90s να μεταφέρεται στη σκηνή του Ολύμπια, έκανε πρεμιέρα στην Αθήνα το χθες (18/9) η μουσικοθεατρική παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Αυτή η νύχτα μένει». 

Η παράσταση, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή, παρουσιάστηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», μετά την επιτυχημένη πορεία της στη Θεσσαλονίκη.

Αφροδίτη Χατζημηνά: Η φωνή πίσω από το «Αυτή η νύχτα μένει» - «Ντούμπλαρα την Ηλιάνα Μαυρομάτη»

ayti-i-nyxta-menei-20.jpg

Η αθηναϊκή πρεμιέρα είχε και δύο ιδιαίτερες guest εμφανίσεις. Η Κατερίνα Στανίση ανέβηκε στη σκηνή και χάρισε στο κοινό μια ξεχωριστή μουσική στιγμή, ενώ ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς συμμετείχε στη θεατρική δράση, προσθέτοντας τη δική του πινελιά στη βραδιά.

Στη σκηνή βρέθηκαν επίσης ο ίδιος ο συγγραφέας Θάνος Αλεξανδρής και ο χορογράφος Δημήτρης Παπάζογλου, ο οποίος συμμετέχει στην παράσταση σε ρόλο-έκπληξη. Πρωταγωνιστεί ο Παναγιώτης Πετράκης.

Ο Αστέριος Πελτέκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, υπογράφει τη σκηνοθεσία και τη θεατρική διασκευή, μεταφέροντας το κοινό σε έναν κόσμο όπου η πίστα, τα νυχτερινά κέντρα, οι μουσικοί και οι θαμώνες γίνονται το σκηνικό για προσωπικές ιστορίες, πάθη, φιλοδοξίες και απογοητεύσεις.

ayti-i-nyxta-menei-9.jpg

Η παράσταση ανατρέχει στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, σε μια Ελλάδα που γνώριζε την οικονομική και κοινωνική αλλαγή, αλλά ταυτόχρονα κουβαλούσε αντιθέσεις, μοναξιά και υπερβολές. Μέσα από τον κόσμο της νυχτερινής διασκέδασης, το έργο παρακολουθεί ανθρώπους που αναζητούν την αποδοχή, την επιτυχία και την αγάπη, συχνά πληρώνοντας υψηλό τίμημα.

Η μουσική αποτελεί βασικό μέρος της παράστασης, με τον Σταμάτη Κραουνάκη να υπογράφει την πρωτότυπη μουσική και τη σύνθεση. Τα σκηνικά είναι της Φρόσως Λύτρα, τα κοστούμια του Νίκου Χαρλαύτη, οι χορογραφίες του Δημήτρη Παπάζογλου και οι φωτισμοί του Στέλιου Τζολόπουλου.

Η παραγωγή έχει ήδη διακριθεί στα 15α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασε έξι βραβεία: Καλύτερης Παράστασης, Σκηνοθεσίας, Ερμηνευτικού Συνόλου, Μουσικής, Σκηνικών και Φωτισμών.

Από το βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή στη σκηνή

Το «Αυτή η νύχτα μένει» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1994 και αποτελεί καταγραφή της προσωπικής εμπειρίας του Θάνου Αλεξανδρή από την εργασία του σε νυχτερινά κέντρα. Μέσα από πραγματικά περιστατικά και μαρτυρίες, ο συγγραφέας κατέγραψε έναν ολόκληρο κόσμο της ελληνικής νύχτας και τις κοινωνικές συνθήκες που τον περιέβαλλαν.

ayti-i-nyxta-menei-75.jpg

Η ιστορία ακολουθεί μια δημοσιογράφο που επιχειρεί να γνωρίσει από κοντά αυτόν τον κόσμο και έναν ηθοποιό που εγκαταλείπει την υψηλή τέχνη για να βρεθεί στις πίστες των νυχτερινών κέντρων. Εκεί θα γνωρίσει από κοντά τους άγραφους κανόνες της νύχτας, αλλά και ανθρώπους που αφήνουν στην άκρη τις αναστολές τους όταν σβήνουν τα φώτα της ημέρας.

Το βιβλίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2000 από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ενώ το 2016 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως θεατρική παράσταση και το 2022 μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση.

Στην Αθήνα, η παραγωγή του ΚΘΒΕ θα παρουσιάζεται στο Ολύμπια έως και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας στη σκηνή έναν κόσμο που μπορεί να ανήκει σε μια άλλη εποχή, εξακολουθεί όμως να μιλά για ανθρώπους, επιθυμίες και σχέσεις που παραμένουν διαχρονικές.

Ήταν φυσικά πολλές οι επώνυμες παρουσίες που έσπευσαν να απολαύσουν την παράσταση, ανάμεσά τους η Άννα Φόνσου, ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Γιώργος Βάλαρης, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, η Βίκυ Κάβουρα, ο Θάνος Καληώρας με τη σύζυγό του, η Κωνσταντίνα Μιχαήλ, ο Κρατερός Κατσούλης, η Νάντια Μουρούζη σε σπάνια δημόσια εμφάνισή της και πολλοί ακόμα. Δείτε φωτογραφίες:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

DPG NETWORK

©2010-2026 Gossip-tv.gr - All rights reserved