Ο αξιότιμος κύριος Τζόκοβιτς: Οι επιτυχίες, η κούκλα σύζυγος, η ηλικία και τα θαύματα της ζωής του!
Gossip Specials

Ο αξιότιμος κύριος Τζόκοβιτς: Οι επιτυχίες, η κούκλα σύζυγος, η ηλικία και τα θαύματα της ζωής του!

Ο κορυφαίος που έγινε θρύλος, ο άνθρωπος που έγινε -άθελά του μάλλον- το σύμβολο των αντιεμβολιαστών παγκοσμίως. Κυρίες και κύριοι, ο Νόβακ Τζόκοβιτς!

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Ποιο είναι χειρότερο; Το ότι παραλίγο να προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Σερβία και Αυστραλία ή το ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο κορυφαίος τενίστας, το νούμερο ένα των κορτ, φιλοξενούνταν σε ξενοδοχείο υποδοχής προσφύγων και καραντίνας για τον κορονοϊό;

Και ύστερα, το σύνθημα "Free Nole" όπως είναι το υποκοριστικό του Σέρβου τενίστα που ακούστηκε στα... πέρατα της γης, έκανε τον ίδιο σύμβολο -μάλλον άθελά του- αντιεμβολιαστών ανά την υφήλιο.

Κανείς δεν ξέρει πάντως, πώς ο political correct Νόβακ Τζόκοβιτς βρέθηκε στη δίνη μίας τέτοιας άβολης κατάστασης. Τα είχε πάντα όλα τακτοποιημένα.

Καθημερινές προπονήσεις, συγκεκριμένες ώρες ξεκούρασης, συγκεκριμένες ώρες αφιέρωσης στην οικογένεια και ύστερα ταξίδια για ακόμα μία νίκη, ακόμα ένα τρόπαιο που θα πρόσθετε στη συλλογή του.

Γιατί η αλήθεια είναι πως διαθέτει από τις μεγαλύτερες. Αρκεί μόνο να σκεφτεί κανείς ότι είναι το 2011 έκανε το εκπληκτικό σερί των 42 νικών ενώ κατέκτησε την ίδια χρονιά και τον πρώτο του τίτλο στο Γουίμπλετον. Έχουμε και λέμε λοιπόν μετά από όλα αυτά: Το 2008 κατακτά το πρώτο Γκραντ Σλαμ, το Αυστραλιανό Όπεν και είναι ο πρώτος Σέρβος που κατάφερε ποτέ κάτι τέτοιο. Και δεν το έκανε αυτό μία φορά. Αυτή την επιτυχή πορεία με ακριβώς την ίδια σειρά πέτυχε το 2011, το 2012, το 2013, το 2015, το 2019, το 2020 και το 2021. Είναι ο πρώτος και μοναδικός τενίστας στον κόσμο που έχει καταφέρει να κερδίσει και τους εννέα τίτλους του ATP World Tour Masters 1000 ενώ έχει κατακτήσει το US Open (2011). Εννοείται πως δεν θα του ξέφευγε και το Ολυμπιακό Μετάλλιο καθώς κατέκτησε το χάλκινο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008.

Το θρίλερ στη χώρα των καγκουρό

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, αφού υποδέχτηκε τη νέα χρονιά μαζί με τα μέλη της όμορφης οικογένειάς του, ετοίμασε βαλίτσες για να βρεθεί στην Αυστραλία για μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στον χώρο του τένις, το Australian Open. Λόγω των αυστηρών συνθηκών εισόδου στην χώρα, εμφανίστηκε και το πρώτο πρόβλημα στο αεροδρόμιο αφού ήταν ανεμβολίαστος, παρ' όλο που είχε εξαιρεθεί εγγράφως τόσο από τους οργανωτές, όσο και από το Τμήμα Υγείας της κυβέρνησης της Βικτώρια. Το όλο θέμα φυσικά και δημιούργησε ντόρο ο οποίος απέκτησε τεράστιες διαστάσεις με τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας να δηλώνει πως αν δεν τεκμηριωνόταν η εξαίρεσή του από τον εμβολιασμό θα «έπαιρνε το επόμενο αεροπλάνο για το σπίτι του».

Ο Νόλε οδηγήθηκε σε ξενοδοχείο όπου οι συνθήκες ήταν μάλλον πρωτόγνωρες για το νούμερο Ένα του τένις παγκοσμίως ο οποίος έχει συνηθίσει να τα έχει όλα στα... πόδια του και φυσικά όλες τις ανέσεις. Φυσικά ξεκίνησαν και τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Τζόκοβιτς να δέχεται κακή μεταχείριση κατά την παραμονή του εκεί όπου έπρεπε να παραμείνει μέχρι να βγει η απόφαση για το μέλλον του γενικότερα στην Αυστραλία και ειδικότερα στο Australian Open. Ο Νόλε ανακουφίστηκε όταν έμαθε από το επιτελείο δικηγόρων του πως είχε κερδίσει τη μάχη και ήδη βρίσκεται στα tennis courts της Μελβούρνης κάνοντας τις προπονήσεις του ώστε να διεκδικήσει για ακόμα μία φορά το τρόπαιο και φυσικά το χρηματικό έπαθλο.

Το παιδί θαύμα και τα... θαύματα!

Θα μπορούσε να έχει για τίτλο της ζωής του τη λέξη "θαύμα". Και όχι άδικα αφού ο ίδιος υπήρξε παιδί θαύμα στον κόσμο του τένις καθώς έπιασε ρακέτα για πρώτη φορά στα χέρια του όταν ήταν μόλις 4 ετών. Από τότε, τα πάντα κινούνταν γύρω από το άθλημά του. Όταν ήταν μόλις έξι ετών βρέθηκε σε παιδικές κατασκηνώσεις αθλητών τένις και εκεί η πρωταθλήτρια του αθλήματος Γελένα Γκέντσιτς διέκρινε αμέσως το ταλέντο του. Η ίδια μεσολάβησε ώστε ο ταλαντούχος μικρός να έχει τη δέουσα προσοχή και στα 12 του χρόνια γράφτηκε στην κορυφαία Ακαδημία τένις, του Πίλιτς ενώ αργότερα βρέθηκε να ασχολείται επαγγελματικά με το άθλημα στο Μόναχο.

Για τον ορθόδοξο στο θρήσκευμα Νόβακ θαύμα ήταν και ο τρόπος που γνώρισε, ερωτεύτηκε και τελικά παντρεύτηκε τη γυναίκα του Γελένα με την οποία είναι μαζί από το λύκειο. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πίστεψε και στήριξε τον Νόβακ σε κάθε του βήμα. Παντρεύτηκαν εννέα χρόνια μετά τη γνωριμία τους και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Στέφαν που ήρθε στον κόσμο στις 21 Οκτωβρίου 2014 και την Τάρα που γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2017.

Επίσης, δεν είναι θαύμα που δεν υπάρχει άνθρωπος ανά την υφήλιο -ακόμα και αν δεν γνωρίζει τίποτα για το τένις- που να μην ξέρει ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου; Άλλο ένα... θαυματάκι είναι πως ο Νόβακ έχει πετύχει όλα τα παραπάνω ενώ είναι μόλις 34 ετών!

Είναι γλωσσομαθής αφού γνωρίζει σερβικά, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και φυσικά αγγλικά ενώ ζει με την οικογένειά του μόνιμα στο Μόντε Κάρλο. Οι γονείς του διαθέτουν εστιατόρια, τρία στον αριθμό, ένα εκ των οποίων ονομάζουν Νόβακ.

Τον κατηγορούν για ψευδή έγγραφα

Ο Νόλε ενδέχεται να έχει νέους μπελάδες, καθώς σύμφωνα με τα έγγραφα που έβγαλε στη δημοσιότητα το ομοσπονδιακό δικαστήριο, η Δήλωση Ταξιδιού του, που απαιτείται για την είσοδο στη χώρα, ανέφερε ότι δεν είχε ταξιδέψει τις τελευταίες 14 μέρες πριν μεταβεί στην Αυστραλία.

Τα social media, ωστόσο, «μαρτυρούν» ότι ο Νόλε αναχώρησε από το Βελιγράδι για την Μαρμπέγια της Ισπανίας κατά το διάστημα αυτό! Κάτι που φαίνεται να απασχολεί την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Αν όντως έκανε ψευδή δήλωση ο Τζόκοβιτς κινδυνεύει ακόμη και με 12μηνη φυλάκιση. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τη Δήλωση Ταξιδιού τη συμπλήρωσε η Ομοσπονδία Τένις της Αυστραλίας.

«Αυτό το τουρνουά είναι πολύ μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άτομο. Είναι ένα Grand Slam, το μεγαλύτερο πράγμα στο τένις το πρώτο τρίμηνο του έτους, κάθε χρόνο. Είναι ένα τεράστιο γεγονός για εμάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βικτώρια, Ντάνιελ Άντριους.

Διαβάστε επίσης:

Νόβακ Τζόκοβιτς: Από τα κορτ στα αμπέλια και μαζεύει σταφύλια (pics)

Απίστευτο βίντεο: Ο Τζόκοβιτς παίζει τένις με τηγάνι!

Australian Open: Βασιλιάς ο Τζόκοβιτς!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved