Λάμπρος Φισφής στο gossip-tv: «Το «γυαλί» εκτός από το ότι προσθέτει κιλά, αφαιρεί και ενθουσιασμό»
Gossip Specials

Λάμπρος Φισφής στο gossip-tv: «Το «γυαλί» εκτός από το ότι προσθέτει κιλά, αφαιρεί και ενθουσιασμό»

Όταν μιλάς με τον Λάμπρο Φισφή, μάλλον νιώθεις τυχερός άνθρωπος που έχεις απέναντί σου έναν εύστροφο, χαρούμενο, αισιόδοξο, θετικό άνθρωπο σαν και εκείνον που αυτοσχεδιάζει επί τόπου για να σε δει να γελάς με τα αστεία του. 

Ευτυχώς για όλους μας, ο Λάμπρος Φισφής έχει θέση στην τηλεόραση και μετά από μία πολύ επιτυχημένη παρουσίαση, μαζί με τη Βίκυ Καγιά, του λαμπερού σόου χορού Dancing With the stars, αυτόν τον καιρό κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα! Δεν είναι άλλο από την επικοινωνία με τον απλό κόσμο και τον αυτοσχεδιασμό. Στο τηλεπαιχνίδι "Οι 100" που παρουσιάζει, ο γνωστός κωμικός, όπως θέλει να τον αποκαλούν, βγάζει όλο τον αυθορμητισμό του και πείθει σχεδόν κάθε λεπτό για το πηγαίο χιούμορ που διαθέτει.

Θα μπορούσε άραγε να ζήσει χωρίς χιούμορ στη ζωή του; Τι του αρέσει στο τηλεοπτικό προϊόν που παρουσιάζει αυτόν τον καιρό και σε τι διαφωνεί με τη χορεύτρια σύζυγό του με την οποία έχουν αποκτήσει δύο χαριτωμένα κοριτσάκια; Ο Λάμπρος Φισφής απαντά σε όλες τις απορίες μας και ακόμα και μέσα από τη συνέντευξη καταλήγει να μας κάνει να γελάμε με την καρδιά μας...

Οι 100! Ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι για τα ελληνικά δεδομένα. Πώς καταφέρατε να το φέρετε στα «μέτρα» σας;

Α! Ήταν απλό, φέρανε εμένα, έριξα το επίπεδο και τέλος. Λοιπόν, στα comedy show και γενικά στην κωμωδία το σημαντικό, όπως λέτε, είναι τα το φέρουμε στα μέτρα μας. Να βάλουμε την κουλτούρα και την ελληνική γλώσσα του χιούμορ. Να φτιάξουμε περιεχόμενο που θα δημιουργήσει κωμικές συζητήσεις που θα τις ακούς και θα ταυτίζεσαι.

Είναι ένα concept που έρχεται από την Αυστραλία. Δεν φοβηθήκατε μήπως αυτό δεν ταίριαζε στα ελληνικά δεδομένα;

Δεν με τρόμαξε καθότι το χιούμορ αυτού του comedy show έχει να κάνει με τις μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας, με τις συνήθειές μας, με τα κουσούρια μας, με όλα αυτά τα απλά πράγματα. Αυτά που λες: ‘’μα καλά, σοβαρά τώρα; Κάθονται και τα συζητάνε;’’ Ναι το κάνουμε. Για ώρες!

Μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει απαντήσεις των 100 που να σας προκάλεσαν έκπληξη; Κάποιο γκάλοπ που να σας άφησε άφωνο;

Αυτό που με ξάφνιασε πιο πολύ ήταν η ερώτηση «Πόσοι από εσάς τσεκάρετε το βρακί σας για να δείτε αν είναι καθαρό;». Όχι τόσο η ερώτηση όσο το γεγονός ότι απαντήσαν ότι το κάνουν 93 από τους 100. Δεν το περίμενα τόσο ακραία υψηλό. Οριακά νιώθω περίεργα που δεν το κάνω. Σκέφτομαι να αρχίσω.

Αυτό που με ξάφνιασε πιο πολύ ήταν η ερώτηση «Πόσοι από εσάς τσεκάρετε το βρακί σας για να δείτε αν είναι καθαρό;». Όχι τόσο η ερώτηση όσο το γεγονός ότι απαντήσαν ότι το κάνουν 93 από τους 100. Δεν το περίμενα τόσο ακραία υψηλό. Οριακά νιώθω περίεργα που δεν το κάνω. Σκέφτομαι να αρχίσω.

Απολαμβάνετε το παιχνίδι όσο δείχνετε στο «γυαλί»;

Θα έλεγα παραπάνω. Νομίζω ότι το «γυαλί» εκτός από το ότι προσθέτει κιλά, αφαιρεί και ενθουσιασμό. Είμαι, νομίζω, ακόμα πιο χαρούμενος από ό,τι βγαίνει.

Το γέλιο βγαίνει αβίαστα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και φαίνεται σαν τίποτα να μην είναι στημένο. Πόσο εύκολο είναι τελικά να προκαλείς αβίαστα το γέλιο στους ανθρώπους;

Νομίζω το γέλιο, επειδή είναι αντανακλαστικό, πρέπει να βγαίνει αβίαστα. Δεν μπορείς να πιέσεις κάποιον να γελάσει. Αυτό που όμως προσπαθούμε, είναι να ξαφνιάζουμε ο ένας τον άλλο στο πάνελ. Να μην ξέρουμε τι θα πει ο καθένας ώστε να αντιδράμε σωστά και να φαίνεται και στο κοινό ότι το ζούμε όντως αληθινά.

Είναι πρόκληση για εσάς ο ρόλος του παρουσιαστή; Γιατί κατά βάση είστε stand up comedian και μάλιστα από τους καλύτερους της χώρας μας…

Από τους καλύτερους στη χώρα; Σας ευχαριστώ πολύ! Είμαι σίγουρα στην τοπ 20άδα. Νομίζω 20 έχουμε και γενικά. Η παρουσίαση είναι κάτι που μου αρέσει πολύ γιατί μπαίνεις στο ρόλο του οικοδεσπότη και ουσιαστικά κάνεις ό,τι μπορείς για να λάμψουν και να περάσουν καλά οι άλλοι. Από τους συμμετέχοντες και τους 100 μέχρι το κοινό. Είναι ένας ρόλος που κάνω χρόνια στο θέατρο αλλά και στην τηλεόραση και αγαπάω πολύ. Θα έλεγα ότι είμαι από τους πιο ΟΚ παρουσιαστές στη χώρα.

Σύντομα ετοιμάζεστε να ζήσετε μία πραγματικά μεγάλη πρόκληση της καριέρας σας αφού για πρώτη φορά το stand up μπαίνει σε γήπεδο, αυτό του Τάε Κβον Ντο το οποίο χωράει 5.000 άτομα. Πόσο άγχος έχετε γι’ αυτό;

Τώρα που το είδα γραμμένο από εσάς το 5.000, ακόμα πιο πολύ από ό,τι είχα πριν. Από την άλλη είναι κάτι που ετοιμάζουμε εδώ και πολύ καιρό και το περιμένω πώς και πώς. Θεωρώ ότι θα είναι μια πολύ ωραία εμπειρία να μοιραστούμε το γέλιο με τόσους ανθρώπους σε ένα χώρο.

Είστε αγχωτικός τύπος;

Το δικό μου άγχος είναι κάπως υποσυνείδητο. Δεν νιώθω ότι αγχώνομαι αλλά ναι, αγχώνομαι. Έχω διάφορους μηχανισμούς για να το ελέγχω αλλά ναι, όταν ο όγκος της δουλειάς, οι ρυθμοί και τα deadlines είναι αυξημένα, αγχώνομαι. Στη σκηνή πάντως, όταν κάνω stand up ή όταν, ας πούμε, παρουσιάζω τους 100, είμαι πολύ ήρεμος. Εκεί νιώθω καλά.

Τι άλλο σας χαρακτηρίζει, για εκείνους που δεν σας γνωρίζουν;

Νιώθω λες και περνάω συνέντευξη για δουλειά. Θα πρέπει να πω 2 θετικά και 1 αρνητικό μου στοιχείο; Είμαι δουλευταράς, team player και το αρνητικό είναι ότι είμαι ακραία οργανωτικός. Ε; Είδατε τι έκανα; Το κλασικό τρικ. Είπα κάτι αρνητικό που τελικά είναι θετικό.

Θα μπορούσατε να ζήσετε μία ζωή χωρίς… κωμωδία; Χωρίς χιούμορ;

Θεωρώ ότι θα ήμουν πολύ δυστυχισμένος αν δεν μπορούσα να κάνω κωμωδία. Τα 2 χρόνια του covid που δεν ερχόμασταν σε επαφή με κοινό, ήταν πολύ δύσκολα. Καλά, γενικά ήταν δύσκολα, απλά και αυτό ήταν ένας λόγος. Επίσης, το χιούμορ είναι και λίγο άμυνα, οπότε δεν ξέρω αν δεν μπορούσα να κάνω αστεία τι θα γινόταν.

Αν σας ρωτούσαν ποιο είναι το επάγγελμά σας, τι θα απαντούσατε; Stand up comedian, σεναριογράφος, ηθοποιός, παρουσιαστής;

Η λέξη κωμικός τα περιλαμβάνει όλα αυτά. Ως κωμικός μπορείς να κάνεις στάντ απ, να παρουσιάζεις, να γράφεις σενάρια για οτιδήποτε. Το μόνο που δεν θα έλεγα είναι το ‘ηθοποιός’. Δεν θεωρώ ότι είμαι ηθοποιός. Δεν μπορώ να παίξω ρόλους. Παίζω πάντα μια εκδοχή του εαυτού μου.

Στο τέλος της σεζόν και μετά το τηλεπαιχνίδι «Οι 100» τι; Έχετε κάνει συζητήσεις με το Star για τη συνέχισή του; Θα σας δούμε και του χρόνου στον «αέρα» του καναλιού με τον ίδιο concept;

Οι συζητήσεις θα γίνουν κάπου τώρα. Από ό,τι μου έχουν πει θα λάβω κάποιες συντεταγμένες στο κινητό μου με μια μυστική τοποθεσία. Θα είναι ένα -8 επίπεδο ενός οχυρού. Θα κλειστούμε εκεί για 2 μέρες και θα βγει λευκός καπνός μόλις έχουμε μια απόφαση. Ελπίζω να συνεχίσουμε πάντως!

Πόσο εύκολο είναι να συμβιώνουν δύο καλλιτέχνες σε ένα σπίτι μιας και η σύζυγός σας είναι χορεύτρια;

Επειδή και οι 2 έχουμε έρθει από ένα background που δεν ήταν καλλιτεχνικό και έχουμε δουλέψει αρχικά σε άλλες δουλειές, νομίζω ότι δεν λειτουργούμε και ιδιαίτερα σαν καλλιτέχνες. Οπότε, συμβιώνουμε καλά. Το βασικό μας πρόβλημα είναι η διαφορετική επιθυμία θερμοκρασίας μέσα στο σπίτι. Εγώ θέλω να είμαστε κάπου στους 22 βαθμούς Κελσίου και η γυναίκα μου θέλει να μένουμε στη Μόρντορ. Να μπορείς να πετάξεις το δαχτυλίδι του άρχοντα στο σαλόνι μας και να καταστραφεί.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved