13 χρόνια gossip-tv: Οι μεγαλύτερες επιτυχίες στην ελληνική τηλεόραση!
Gossip Specials

13 χρόνια gossip-tv: Οι μεγαλύτερες επιτυχίες στην ελληνική τηλεόραση!

13 χρόνια gossip-tv: Μέρος της δουλειάς μας ήταν, είναι και θα είναι όλα όσα αφορούν στην τηλεόραση που τόσο πολύ αγαπάμε και αγαπάτε. 

Μέσα σε αυτά τα 13 χρόνια είδαμε "διαμάντια" στη μικρή οθόνη, είδαμε όμως και κακή τηλεόραση που λόγω της εορταστικής ατμόσφαιρας θα ήταν καλύτερο να μην αναφέρουμε. Ας μείνουμε μόνο στην κορυφή, στο καλό, σε ό,τι πήγε την ελληνική τηλεόραση ένα βήμα πιο μπροστά και έκανε τους τηλεθεατές να καθηλώνονται στους καναπέδες τους! Άλλοτε γελώντας και άλλοτε κλαίγοντας ή προβληματισμένοι, οι τηλεθεατές χάρισαν στα καλύτερα προγράμματα των τελευταίων 13 ετών πολύ υψηλά ποσοστά στους πίνακες τηλεθέασης.

Ας δούμε τα 13 προγράμματα που κατέκτησαν την κορυφή στον πίνακα τηλεθέασης αλλά και στις καρδιές μας!

Το Νησί (Mega, 2010-2011)

Το Νησί, η σειρά που στηρίχθηκε στο ομώνυμο βιβλίο της Βικτώρια Χίσλοπ ήρθα το 2010 για να αλλάξει τα πάντα στον τρόπο που παρακολουθούσαμε μέχρι τότε τηλεόραση. Ξαφνικά οι προσδοκίες μας αυξήθηκαν όπως και οι απαιτήσεις μας. Γιατί η μυθοπλασία απέκτησε μία άλλη διάσταση, πιο αληθοφανή, πιο πολυτελή, πιο ουσιώδη. Και ο μέσος τηλεθεατής το κατάλαβε από την πρώτη στιγμή και ήταν εκεί για να στηρίξει αυτό το νέο και τόσο διαφορετικό τηλεοπτικό προϊόν.

Το Νησί υπήρξε μία από τις ακριβότερες παραγωγές στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης με γυρίσματα στην Πλάκα, τη Σπιναλόγκα, την Ελούντα και τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Η σκηνοθεσία ήταν του Θοδωρή Παπαδουλάκη και οι πρωταγωνιστές, μεταξύ των οποίων η Κατερίνα Λέχου, ο Στέλιος Μάινας, η Ευγενία Δημητροπούλου, ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Τάσος Νούσιας, η Γιούλικα Σκαφιδά, ο Αιμίλιος Χειλάκης και πολλοί ακόμα σπουδαίοι ηθοποιοί της χώρας μας έδωσαν ρεσιτάλ ερμηνείας σε ένα δράμα που καθήλωνε κάθε που προβαλλόταν το τηλεοπτικό κοινό. Τόσο που το επεισόδιο της 18ης Οκτωβρίου του 2010 σημείωσε ποσοστό τηλεθέασης 62%!

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα (Alpha, 2013-)

Αναμφισβήτητα η σειρά είναι από τις μακροβιότερες των τελευταίων ετών αφού φέτος προβάλλεται για 9η σεζόν. Και φυσικά μεγαλώσαμε μαζί της. Σταθεροί στο καστ της σειράς ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο Αντώνης Αντωνίου και η Ελένη Κοκκίδου όμως ατα υπόλοιπα ζευγάρια όλο και πιο συχνά άλλαζαν. Τα τελευταία τρία χρόνια όμως παραμένουν ίδια και απαράλλακτα. Το νεότερο ζευγάρι αποτελούν η Μαρία Χάνου με τον Σπύρο Χατζηαγγελάκη ενώ το μεσήλικο οι Άννα Κουτσαφτίκη και ο Σπύρος Τσεκούρας. Η παρτενέρ του Ηλία, από τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη πήγε στην Κλέλια Ρένεση όμως έχουν αφήσει εποχή με τις ερμηνείες τους στη σειρά πολλοί άλλοι ηθοποιοί. Για παράδειγμα το αρχικό νεαρό ζευγάρι ήταν ο Πάνος Βλάχος και η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου που ήταν και ζευγάρι και στη ζωή και που απογοήτευσε όταν ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι πλέον στο καστ της Μουρμούρας. Εννοείται πως παραμένει η αγαπημένη κωμική μας σειρά. Δείτε παρακάτω φωτογραφίες:

Κλεμμένα όνειρα (2011-2015)

Η δραματική σειρά του Mega σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αρβανίτη ήταν μία νέα πρόταση στην τηλεόραση το 2011 όταν ξεκίνησε και μάλιστα μας μύησε σε μία νέα συνήθεια που μας άρεσε πολύ ως τηλεθεατές. Τη βασική ιδέα της ιστορίας είχε ο Δημήτρης Αρβανίτης ενώ στην ανάπτυξη του σεναρίου συνεργάστηκαν ο Γιώργος Κρητικός, ο Ευριπίδης Διονυσιάδης και η Άννα Αδριανού. Το καστ εξαιρετικό. Ο Αλέξανδρος Σταύρου, η Ελισάβετ Μουτάφη, η σχετικά νέα και πολύ φρέσκια Αθηνά Οικονομάκου που ερχόταν από μία άλλη επιτυχημένη σειρά, τη Ζωή της Άλλης, ο Κωνσταντίνος Λάγκος, ο Ορφέας Παπαδόπουλος, η Λίλη Τσεσματζόγλου, ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, η Άννα Αδριανού και η επίσης πρωτοεμφανιζόμενη Βάσω Λασκαράκη. Όλα αυτά τα χρόνια βέβαια προστέθηκαν και αφαιρέθηκαν από το καστ πάρα πολλοί ηθοποιοί με τα Κλεμμένα Όνειρα να θεωρείται πλέον ένα από τα πιο επιτυχημένα σίριαλ όλων των εποχών στην ελληνική TV.

Δείτε παρακάτω απόσπασμα από τη σειρά Κλεμμένα όνειρα από τα επεισόδια ένα και δύο:

Τατουάζ (2017-2019)

Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός την επίσης καθημερινή δραματική σειρά Τατουάζ, το σενάριο του οποίου έγραψε η Βάνα Δημητρίου και σκηνοθέτησε ο Ανδρέας Γεωργίου. Ο δημιουργός εμπλούτισε την εικόνα με πολλές τοποθεσίες, κάνοντας γυρίσματα σε Αίγινα, Λονδίνο, Καλαμπάκα και αλλού. Ο Ανδρέας Γεωργίου έδωσε πρώτα χώρο και χρόνο στους νέους πρωταγωνιστές του Στέφανο Μιχαήλ και Δανάη Παππά που καθιερώθηκαν μετά από αυτές τις ερμηνείες και ύστερα πήρε και εκείνος έναν ρόλο, αρκετά σημαντικό για τη συνέχεια της πλοκής.

Στο Τατουάζ είδαμε και πολλούς ακόμα σπουδαίους ηθοποιούς όπως τον Γιώργο Παρτσαλάκη, τον Απόστολο Γκλέτσο στην πιο ώριμή του φάση, την Ελίνα Ακριτίδου που έκανε ηχηρή επιστροφή στην τηλεόραση, τη Μυρτώ Αλικάκη, την Εβελίνα Παπούλια και τη Χρύσα Παπά που ήταν εξαιρετικές και βέβαια την Κοραλία Καράντη που απολαύσαμε μετά από πολλά χρόνια ξανά στη μικρή οθόνη. Είδαμε και την Κατερίνα Γερονικολού φυσικά που έδωσε το δικό της στίγμα στη σειρά. Στον πρώτο και δεύτερο κύκλο της σειράς όμως είδαμε και τον Ντάνο, τον μεγάλο νικητή του Survivor 2017 που δέχτηκε με χαρά την πρόταση του Ανδρέα Γεωργίου να δοκιμάσει την υποκριτική του δεινότητα, και τα έφερε εις πέρας όλα μια χαρά, αν εξαιρέσεις ότι άκουσε... αρκετά γι' αυτή του την κίνηση. Δείτε παρακάτω φωτογραφίες:

Το σόι σου (2014-2019)

Γελάσαμε πολύ με τις περιπέτειες των οικογενειών Χαμπέα και Τριανταφύλλου. Οι μεν κάτοικοι Δυτικών προαστίων και λαϊκοί άνθρωποι, οι δε νεόπλουτοι και κάτοικοι Κηφισιάς. Το σενάριο βασίστηκε στην αμερικανική σειρά Your Family Or Mine αλλά πήρε και στοιχεία από την Ισραηλινή σειρά Sabri Maranan.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούσαν η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, ο Παύλος Ορκόπουλος, η Ρένια Λουιζίδου, ο Γιώργος Γιαννόπουλος, η Βάσω Λασκαράκη, ο Μελέτης Ηλίας, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, η Ιωάννα Ασημακοπούλου, η Σοφία Πανάγου, ο Γιάννης Δρακόπουλος, ο Ευθύμης Ζησάκης, η Βίβιαν Κοντομάρη, ο Σόλων Τσούνης και η Γωγώ Καρτσάνα. Τον Μάιο του 2019 ανακοινώθηκε ότι η σειρά δεν ανανεώθηκε για έκτη χρονιά, κάτι που απογοήτευσε τους φανατικούς τηλεθεατές της οι οποίοι ψάχνουν να δουν πότε παίζει επανάληψη για να απολαύσουν τα επεισόδια γεμάτα γέλιο.

Κάτω Παρτάλι (2014-2015)

Μας έχει μείνει αξέχαστη η Βίκυ Σταυροπούλου με το... καναρίνι στο κεφάλι και τον Γιάννη Τσιμιτσέλη να μην προλαβαίνει τις αναποδιές και τα ευτράπελα. Ποιος θα ξεχάσει βέβαια και τον Παντελή Καναράκη, ντυμένο... γριά να προβλέπει αλλά και να προειδοποιεί;

Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 3 Φεβρουαρίου 2014 και στις 12 Ιανουαρίου 2015 ξεκίνησε η προβολή του δεύτερου κύκλου. Γνώρισε μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης και θα πήγαινε και για τρίτη χρονιά. Μάλιστα, είχε ακόμα δέκα επεισόδια έτοιμα ο σενααριογράφος Λευτέρης Παπαπέτρου όμως λόγω οικονομικών διαφορών με το Mega αποφασίστηκε η σειρά να σταματήσει.

Άγριες Μέλισσες (ΑΝΤ1, 2019-)

Οι 20 καλύτερες ελληνικές σειρές της εικοσαετίας 2000-2020 - εικόνα 6

Από πού να ξεκινήσεις για τις Άγριες Μέλισσες και πού να τελειώσεις. Η σειρά του ΑΝΤ1 "ξύπνησε" την ελληνική μυθοπλασία στην τηλεόραση, διένειμε μοναδικούς ρόλους σε σπουδαίους ηθοποιούς κάθε γενιάς, άνοιξε τον δρόμο για σπουδαίες μελλοντικές σειρές που παρακολουθούμε αυτόν τον καιρό στη μικρή οθόνη και έδωσε γενικά ένα lift up στο επίπεδο. Ξαναθύμισε στους τηλεθεατές πώς είναι να έχεις πρόγραμμα καθημερινά να στήνεσαι μπροστά από την τηλεόραση για να παρακολοθήσεις κάτι αγαπημένο και φυσικά μας έκανε πολύ... καλό τις on off περιόδους των καραντίνων του κορονοϊού.

Μαρία Κίτσου, Κατερίνα Διδασκάλου, Λεωνίδας Κακούρης, Κάτια Δανδουλάκη, Γιάννης Στάνκογλου, Δανάη Μιχαλάκη, Βασίλης Μπισμπίκης, Παύλος Ορκόπουλος, Γιώργος Σουξές, Έλλη Τρίγγου, Δανάη Μιχαλάκη, Χρήστος Πλαΐνης, Θεοφανία Παπαθωμά, Γιώργος Γάλλος και τόσοι άλλοι σπουδαίοι ηθοποιοί πέρασαν από το καστ και παρέδωσαν μαθήματα υποκριτικής. Η σειρά ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε νούμερα τηλεθέασης την πρώτη και τη δεύτερη σεζόν, όμως την τρίτη σεζόν η πορεία ήταν πτωτική και έτσι αποφασίστηκε να πέσουν οι τίτλοι τέλους μίας σπουδαίας τηλεοπτικής δουλειάς.

Σασμός (2021-)

Ούτε οι ίδιοι οι συντελεστές δεν πίστευαν στην επιτυχία της σειράς από την πρώτη κιόλας μέρα προβολής του. Σταματάκηδες και Βρουλάκηδες μας... ενέπλεξαν σε μία αέναη βεντέτα που ευτυχώς δεν θα έχει τελειωμό μέχρι του χρόνου που πήρε το πράσινο φως για του χρόνου. Ο Σασμός ακολούθησε την ίδια επιτυχημένη συνταγή των Άγριων Μελισσών και έπεισε πως πάει τη μυθοπλασία ακόμα ένα βήμα παραπέρα.

Το καστ καταπληκτικό, οι ηθοποιοί υπερταλαντούχοι, οι τοποθεσίες που επιλέχθηκαν μοναδικές, η ιστορία του βιβλίου του Παύλου Πετρουλάκη πολύ ενδιαφέρουσα και οι εξελίξεις καταιγιστικές. Ο Σασμός κατάφερε να κατακτήσει πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης και παρ' όλο που προβάλλεται καθημερινά, δεν έχει κουράσει.

Οι Συμμαθητές και τα... άλλα παιδιά!

Η κωμική σειρά Οι συμμαθητές στον ΑΝΤ1 κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μας τα απογεύματά μας καθημερινά τις τρεις σεζόν που προβλήθηκαν. Οι Μαριάννα Τουμασάτου, Μάριος Αθανασίου, Κρατερός Κατσούλης, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Νικολέττα Καρρά, Αντώνης Κρόμπας, Χριστίνα Τσάφου και Παύλος Χαϊκάλης μας συγκίνησαν, μας έκαναν να γελάσουμε και σίγουρα μας απασχόλησαν όταν χρειαζόμασταν λίγες στιγμές χαλάρωσης μπροστά από τη μικρή οθόνη.

Ανάλογη επιτυχία όμως είχε και η σειρά Ταμάμ που προβλήθηκε στον ΑΝΤ1 για τρεις σεζόν από το 2014 έως το 2017 που βασίστηκε στη γερμανική σειρά Türkisch Für Anfänger.

Λατρέψαμε στο Ταμάμ την επιστροφή στην TV της Μαρίας Λεκκάκη, την ευχάριστη έκπληξη Μανώλη Μαυροματάκη, τη Μυρτώ Αλικάκη σε έναν τελείως διαφορετικό ρόλο αλλά και τις νέες αφίξεις στον χώρο των Λίλας Μπακλέση, Γιάννη Χατζηγεωργίου και αρκετών ακόμα νέων και ταλαντούχων ηθοποιών.

Αυτά τα 13 χρόνια βέβαια δεν ήταν μόνο τα παραπάνω τα τηλεοπτικά προϊόντα για τα οποία γράψαμε ή μας απασχόλησαν. Δεν μπορούμε να αφήσουμε εκτός realities που επέστρεψαν στις οθόνες μας και έκαναν επιτυχία όπως τον πρώτο κύκλο του Survivor με νικητή τον Ντάνο, το The Voice με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιάγκα και νικήτρια την Μαρία Έλενα Κυριάκου, το Dancing with the stars με την εκθαμβωτική Ζέτα Μακρυπούλια στην παρουσίαση και νικήτρια την Έρρικα Πρεζεράκου.

Επίσης, άξια λόγου είναι τα τηλεπαιχνίδια που μονοπώλησαν μέσα σε αυτά τα χρόνια το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού όπως ο Τροχός της Τύχης που παρουσιάζεται από το 2015 μέχρι σήμερα στο Star από τον Πέτρο Πολυχρονίδη και το Deal με τον Χρήστο Φερεντίνο που προβάλλεται από το 2016 έως σήμερα με επίσης αμείωτη επιτυχία.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved